MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2021

Η παγκόσμια κρίση της Κορώνα

Λέγεται πως ο ιός είναι υπεύθυνος για όλα όσα οδυνηρά συμβαίνουν στον πλανήτη – όπως για το κύμα των πτωχεύσεων και για την άνοδο της ανεργίας. Πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα, αφού δεν υπάρχει καμία αιτιώδης σχέση μεταξύ του μικροσκοπικού ιού SARS-2 και των οικονομικών μεταβλητών. Αντίθετα, πίσω από τον ενορχηστρωμένο πανικό που συνέβαλε στην αποσταθεροποίηση της πραγματικής οικονομίας παγκοσμίως, κρύβονται οι πανίσχυρες ελίτ – οι οποίες όχι μόνο δεν έχασαν τα χρήματα τους στο κραχ των χρηματιστηρίων που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2020, αλλά τα πολλαπλασίασαν αφού έκτοτε η φούσκα έγινε πολύ μεγαλύτερη. Είναι άλλωστε κάτι περισσότερο από τεκμηριωμένο πως το 2020 έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή του πλούτου από τα κάτω προς τα επάνω στην παγκόσμια ιστορία – συνοδευόμενη από μία διαδικασία κλιμάκωσης της φτώχειας διεθνώς. Εκτός αυτού βρέθηκαν νέοι τρόποι αύξησης του πλούτου των ήδη υπερπλουσίων – μεταξύ των οποίων οι υποχρεωτικοί άμεσα ή έμμεσα εμβολιασμοί και οι ψηφιακές ταυτότητες που θα καταστήσουν πολύ πιο εύκολη την επιβολή του Μεγάλου Αδελφού. Όποιος ενδιαφέρεται τώρα για περισσότερες αποδείξεις, οφείλει να διαβάσει το βιβλίο του M. Chossudovsky – τονίζοντας πως είναι εξουθενωτικό να κολυμπάει κανείς ενάντια στο κύμα που έχει δημιουργηθεί υπέρ των κλειδωμάτων λόγω της «πανδημίας», ενώ κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πνιγεί. Από ποιους; Αφενός μεν από τους γραφικούς οπαδούς θεωριών συνωμοσίας που άθελα τους τον «στιγματίζουν», αφετέρου από τους «λογικούς» και «αντικειμενικούς» κριτές – οι οποίοι προτιμούν τη σιγουριά των «συστημικών αντιλήψεων», κατηγορώντας αυθαίρετα όσους αμφιβάλλουν. Για παράδειγμα, ειρωνικά ως ανόητους «αντιεμβολιαστές» αυτού που εκφράζουν το αυτονόητο: το ότι έχουν επιφυλάξεις δηλαδή για ένα εμβόλιο που δεν δοκιμάσθηκε τουλάχιστον για τρία χρόνια, που δεν έχουν ερευνηθεί οι παρενέργειες του κοκ.


Ανάλυση

Είναι δυνατόν όλες οι κυβερνήσεις του πλανήτη να έχουν συνεννοηθεί μεταξύ τους, για να διενεργήσουν ένα παγκόσμιο πραξικόπημα και να επιβάλλουν τη Μεγάλη Επαναφορά (ανάλυση); Δεν μοιάζει με μία παράλογη θεωρία συνωμοσίας που μόνο κάποιοι γραφικοί θα υποστήριζαν; Μπορεί να υπάρχουν φάρμακα για τον Covid που δεν προσφέρονται, επειδή οι φαρμακευτικές εταιρίες κερδίζουν τεράστια ποσά από τα εμβόλια, αφού αγοράζονται από όλους, ενώ τα φάρμακα μόνο από τους ασθενείς; Το τελευταίο με δεδομένη την κερδοφορία μόνο της Pfizer, αφού η ίδια δήλωσε πως ο τζίρος της το 2020 μόνο από το εμβόλιο θα φτάσει στα 15 δις $, ενώ τα κέρδη της θα υπερβούν τα 4 δις $;

Είναι δυνατόν αλήθεια να χρησιμοποιείται ο ιός για την επιβολή της ψηφιακής ταυτότητας (ανάλυση), μέσω της οποίας θα ελέγχονται οι «μάζες» από το Μεγάλο Αδελφό, ενώ θα κερδίσουν τεράστια ποσά οι εταιρίες που θα την παράγουν; Μπορεί να πιστέψει κανείς πως η επιστήμη είναι διεφθαρμένη (πηγή) ή ότι επιχειρείται η πλύση εγκεφάλου των ανθρώπων παγκοσμίως; Από την άλλη πλευρά, πώς να χαρακτηρίσει κανείς τον Robert Kennedy Jr., όταν κατηγορεί τον Bill Gates ως κάποιον που έχει εμμονή με το μονοπωλιακό έλεγχο των αγορών με ναπολεόντειες αντιλήψεις για τον εαυτό του και βασικό συντελεστή της επιβολής μίας νέας φεουδαρχικής πολιτικής (πηγή);

Δύσκολες οι απαντήσεις σε όλα αυτά και σε ακόμη περισσότερα ερωτήματα που πλανώνται στην ατμόσφαιρα – πολύ περισσότερο για έναν επιστήμονα που αντιπαθεί όσο τίποτα άλλο τις θεωρίες συνωμοσίας, αφού αποτελούν το βασικό χαρακτηριστικό της έλλειψης γνώσεων και της παρορμητικής ερμηνείας των γεγονότων. Εν τούτοις δεν πρέπει να παραβλέπει τα γεγονότα, ειδικά όταν αυτά εξιστορούνται από σοβαρούς επιστήμονες – όπως είναι ο καθηγητής οικονομικών του πανεπιστημίου της Οτάβα και βραβευμένος συγγραφέας, ιδρυτής του κέντρου έρευνας για την παγκοσμιοποίηση στο Μόντρεαλ, M. Chossudovsky. 
 
Η θεωρία συνωμοσίας

Όπως λοιπόν ο καθηγητής αναφέρει, σε ηλεκτρονικό βιβλίο του που προσφέρεται δωρεάν (πηγή), βρισκόμαστε στο σταυροδρόμι μίας από τις πιο σοβαρές κρίσεις στην παγκόσμια ιστορία – ζούμε κυριολεκτικά ιστορία, αν και η κατανόηση μας για τη σειρά των γεγονότων από τον Ιανουάριο του 2020 είναι θολωμένη. Ειδικότερα, σε ολόκληρο τον πλανήτη οι απλοί άνθρωποι έχουν παραπλανηθεί τόσο από τις κυβερνήσεις τους, όσο και από τα ΜΜΕ, σχετικά με τις αιτίες και τις καταστροφικές συνέπειες της «πανδημίας» Covid-19 (το 19 από το 2019 που εμφανίσθηκε).

Η αδιαμφισβήτητη αλήθεια είναι πως το μυθιστόρημα «coronavirus» παρέχει ένα πρόσχημα και μία σοβαρή δικαιολογία σε ισχυρά οικονομικά συμφέροντα, καθώς επίσης σε διεφθαρμένους πολιτικούς, να δημιουργήσουν παγκοσμίως ένα σπιράλ μαζικής ανεργίας, χρεοκοπιών, ακραίας φτώχειας και απελπισίας. Περισσότεροι από 7 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη επηρεάζονται άμεσα ή έμμεσα από την κρίση της κορώνας – ενώ η επίκληση συνθηκών εκτάκτου ανάγκης υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), παρουσιάσθηκε στην κοινή γνώμη ως το μέσον, ως η λύση δηλαδή, για τον περιορισμό του «δολοφονικού ιού».

Αντίθετα, εάν η κοινή γνώμη είχε ενημερωθεί και διαβεβαιωθεί πως ο Covid 19 είναι μία παρόμοια ασθένεια με την εποχιακή γρίπη, σύμφωνα με τον ορισμό του ίδιου του ΠΟΥ, τα lockdown και τα κλειδώματα των εθνικών οικονομιών δεν θα είχαν επιβληθεί ποτέ – θα είχαν απορριφθεί από τους πάντες.

Το πρώτο στάδιο πάντως της κρίσης, εκτός Κίνας, ξεκίνησε από τον ΠΟΥ στις 30 Ιανουαρίου του 2020 – σε μία εποχή που υπήρχαν 5 περιπτώσεις στις Η.Π.Α., 3 στον Καναδά, 4 στη Γαλλία και 4 στη Γερμανία (γράφημα). Δικαιολογούν αλήθεια αυτοί οι αριθμοί την κήρυξη συνθηκών εκτάκτου ανάγκης για την προστασία της δημόσιας υγείας παγκοσμίως; Δεν πρέπει να είναι κανείς εντελώς ανόητος για να το αποδεχθεί;


Συνεχίζοντας, η εκστρατεία του φόβου, η τρομοκρατική επέλαση, υποστηρίχθηκε από αλλεπάλληλες δηλώσεις πολιτικών, καθώς επίσης από μία συντονισμένη παραπληροφόρηση των ΜΜΕ που «επιδοτήθηκαν» με μεγάλα ποσά – ενώ επιλέχθηκαν αυτά με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία (ανάλυση), οπότε με την ισχυρότερη επιρροή στα πλήθη. Στην περίπτωση της Ελλάδας, διαπιστώνεται πως ορισμένα διαδικτυακά ΜΜΕ εγκαινίασαν μία ειδική στήλη στις πρώτες σελίδες τους που «ενημερώνει» καθημερινά για τα κρούσματα και για τους θανάτους λόγω Covid – παρά το ότι οι τελευταίοι αποτελούν τεκμηριωμένα περί το 4% των συνολικών ετησίων θανάτων στη χώρα μας (5.000 από τους 120.000 κατά μέσον όρο).

Λογικά λοιπόν οι άνθρωποι τρομοκρατούνται και ενθαρρύνονται να κάνουν τη δοκιμή PCR που είναι ελαττωματική – με την έννοια πως ένα θετικό τεστ PCR δεν σημαίνει πως κάποιος έχει μολυνθεί από τον ιό. Πόσο μάλλον ότι μπορεί να τον μεταδώσει – αφού είναι γνωστό πως το RT-PCR «παράγει» υψηλό ποσοστό ψευδών θετικών αποτελεσμάτων ενώ, επί πλέον, δεν εντοπίζει τον ιό. Σε κάθε περίπτωση, από τις αρχές του Ιανουαρίου του 2020 δεν υπήρχε επιστημονική βάση που να δικαιολογεί την κήρυξη συνθηκών εκτάκτου ανάγκης για τη δημόσια υγεία παγκοσμίως.

Το Φεβρουάριο τώρα η οικονομική κρίση που είχε ξεκινήσει αρκετούς μήνες πριν, όπως στη Γερμανία που η βιομηχανική της παραγωγή είχε βυθιστεί στην ύφεση, συνοδεύθηκε από την κατάρρευση των χρηματοπιστωτικών αγορών – η οποία ήταν στην ουσία «ληξιπρόθεσμη», αφού είχαν δημιουργηθεί τεράστιες φούσκες παντού. Αργότερα, στις 11 Μαρτίου του 2020, ο ΠΟΥ κήρυξε επίσημα μία πανδημία σε παγκόσμιο επίπεδο – σε μία εποχή που υπήρχαν 44.279 περιπτώσεις και 1.440 θάνατοι παγκοσμίως εκτός Κίνας, από έναν πληθυσμό 6,4 δισεκατομμυρίων, με εκτιμήσεις επιβεβαιωμένων περιπτώσεων βάσει της δοκιμής PCR.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του ΠΟΥ, διαβιβάσθηκαν οδηγίες περιορισμού και κλειδώματος σε 193 κράτη μέλη του ΟΗΕ – κάτι που δεν έχει προηγούμενο στην παγκόσμια ιστορία. Σχεδόν ταυτόχρονα εφαρμόσθηκαν τα μέτρα σε πολλές χώρες – με αποτέλεσμα να αποσταθεροποιηθούν ολόκληροι τομείς της παγκόσμιας οικονομίας, να χρεοκοπήσουν εκατοντάδες χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς επίσης να αυξηθούν ανεξέλεγκτα η φτώχεια και η ανεργία.

Οι κοινωνικές επιπτώσεις δε αυτών των μέτρων δεν είναι μόνο καταστροφικές, αλλά συνεχίζονται από αυτό που περιγράφεται ως ένα «δεύτερο κύμα» – παρά το ότι δεν υπάρχει ένδειξη δεύτερου κύματος, αφού οι εκτιμήσεις με βάση τα τεστ PCR είναι λανθασμένες. Ούτε φυσικά τρίτου κύματος, σύμφωνα με τους σημερινούς ισχυρισμούς – αφού πρόκειται για τις συνήθεις εμφανίσεις εποχιακών νοσημάτων, όπως η γρίπη, οι πνευμονίες και τα κρυολογήματα, με ελαφρότερα ή βαρύτερα αναπνευστικά προβλήματα.

Από την άλλη πλευρά, οι επιπτώσεις στην υγεία λόγω του κλειδώματος των εθνικών οικονομιών και του εγκλεισμού των ανθρώπων, υπερβαίνουν κατά πολύ αυτές που αποδίδονται στον Covid – με την πείνα να οδηγεί στο θάνατο σε τουλάχιστον 25 αναπτυσσόμενες χώρες, σύμφωνα με τον ΟΗΕ (πηγή). Όσον αφορά ειδικά την ψυχική υγεία εκατομμυρίων ανθρώπων παγκοσμίως, επιδεινώθηκε σε μεγάλο βαθμό από τα κλειδώματα, από την κοινωνική απομόνωση, από την απώλεια θέσεων εργασίας, από τις πτωχεύσεις, από τη μαζική φτώχεια, από την εξαθλίωση και από την απελπισία.

Η συχνότητα δε των αυτοκτονιών και της τοξικομανίας παγκοσμίως εκτοξεύθηκε στα ύψη – ενώ πολλές άλλες «παρενέργειες» θα εμφανισθούν στο μέλλον, κυρίως στα παιδιά. Είναι δυνατόν να μην βλέπει κανείς όλα αυτά; Πόσο τυφλός μπορεί να γίνει από τη μαζική χειραγώγηση; 
 
Επίλογος

Ολοκληρώνοντας, λέγεται πως ο ιός είναι υπεύθυνος για όλα τα παραπάνω – για το κύμα των πτωχεύσεων και για την άνοδο της ανεργίας. Πρόκειται για ένα μεγάλο ψέμα, αφού δεν υπάρχει καμία αιτιώδης σχέση μεταξύ του μικροσκοπικού ιού SARS-2 και των οικονομικών μεταβλητών. Αντίθετα, πίσω από τον ενορχηστρωμένο πανικό που συνέβαλε στην αποσταθεροποίηση της πραγματικής οικονομίας παγκοσμίως, κρύβονται οι πανίσχυρες ελίτ – οι οποίες όχι μόνο δεν έχασαν τα χρήματα τους στο κραχ των χρηματιστηρίων που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2020, αλλά τα πολλαπλασίασαν, αφού έκτοτε η φούσκα έγινε πολύ μεγαλύτερη.

Είναι άλλωστε κάτι περισσότερο από τεκμηριωμένο το ότι, το 2020 έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή του πλούτου από τα κάτω προς τα επάνω στην παγκόσμια ιστορία (γράφημα) – συνοδευόμενη από μία διαδικασία κλιμάκωσης της φτώχειας διεθνώς. Εκτός αυτού, βρέθηκαν νέοι τρόποι αύξησης του πλούτου των ήδη υπερπλουσίων – μεταξύ των οποίων οι υποχρεωτικοί άμεσα ή έμμεσα εμβολιασμοί και οι ψηφιακές ταυτότητες που θα καταστήσουν πολύ πιο εύκολη την επιβολή του Μεγάλου Αδελφού.


Όποιος ενδιαφέρεται τώρα για περισσότερες αποδείξεις, οφείλει να διαβάσει ολόκληρο το βιβλίο του M. Chossudovsky – τονίζοντας πως είναι εξουθενωτικό να κολυμπάει κανείς ενάντια στο κύμα που έχει δημιουργηθεί υπέρ των κλειδωμάτων λόγω της «πανδημίας», ενώ κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή να πνιγεί. Από ποιόν;

Αφενός μεν από τους γραφικούς οπαδούς θεωριών συνωμοσίας που άθελα τους τον «στιγματίζουν», αφετέρου από τους «λογικούς» και «αντικειμενικούς» κριτές – οι οποίοι προτιμούν τη σιγουριά των «συστημικών αντιλήψεων», κατηγορώντας αυθαίρετα όσους αμφιβάλλουν. Για παράδειγμα, ειρωνικά ως ανόητους «αντιεμβολιαστές» αυτού που εκφράζουν το αυτονόητο: το ότι έχουν επιφυλάξεις δηλαδή για ένα εμβόλιο που δεν δοκιμάσθηκε τουλάχιστον για τρία χρόνια, που δεν έχουν ερευνηθεί οι παρενέργειες του κοκ.

Κλείνοντας, θα τονίσουμε ξανά πως από τη δική μας πλευρά κάνουμε ότι μπορούμε, για να ενημερώνουμε σωστά – χωρίς να υποστηρίζουμε όπως όλοι οι συστημικοί ότι, οι Έλληνες δεν καταλαβαίνουν ή δεν διαβάζουν, αφού ασφαλώς δεν ισχύει.

Πόσο μάλλον όταν οι αναγνώστες μας διαδίδουν τις αναλύσεις μας μόνοι τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμβάλλοντας στην ενημέρωση και στην προσπάθεια μας – έχοντας συνειδητοποιήσει πως τα περισσότερα ΜΜΕ είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία, χρηματιζόμενα αδρά από την κυβέρνηση, με αποτέλεσμα να φιλοξενούν μόνο τους πιστούς υπηρέτες του συστήματος ακόμη και σε σχέση με τον Covid ή/και να χειραγωγούν τους Πολίτες για να εξυπηρετήσουν ίδια και αλλότρια ιδιοτελή συμφέροντα.

Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου