MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Η κόλαση της Τουρκίας

Δεν μπορείς να ξυπνήσεις εκείνον που καμώνεται πως κοιμάται

Ξένη δημοσίευση

– του ΣΕΝΕΡ ΛΕΒΕΝΤ

Οι Τούρκοι ζουν σε ξένα εδάφη. Η καταγωγή τους, η πατρίδα τους είναι η Μογγολία. Ένα μέρος των εδαφών που κατοικούν, ανήκει στο δικό μας βασικό εθνικό χώρο. Ο χώρος αυτός του Ελληνισμού ήταν ανέκαθεν ο σημερινός, μαζί όμως με τη Βόρειο Ήπειρο, με τα παράλια της Μικράς Ασίας, με το Βόσπορο, με την Ανατολική Θράκη και με την περιοχή του Πόντου – ενώ η Κύπρος αποτέλεσε μία αποικία του αρχαίου Ελληνισμού, η οποία όμως διατήρησε τον ελληνικό της χαρακτήρα έως και τη σημερινή εποχή. Ο απώτερος στόχος ενός Έθνους που έχει συρρικνωθεί γεωγραφικά, θα πρέπει να είναι η ισχυροποίηση του για την ανάκτηση των χαμένων του εδαφών (πηγή).

Ο φασισμός που υπάρχει στην Τουρκία άρχισε να εγκαθίσταται για τα καλά και στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου. Γίνονται έφοδοι στα σπίτια όλων πλέον όπως στην Τουρκία, συλλαμβάνονται όλοι, τίθενται υπό κράτηση, τους απαγγέλλονται κατηγορίες, κατάσχονται οι ηλεκτρονικοί τους υπολογιστές και τα κινητά τους τηλέφωνα, οδηγούνται στο δικαστήριο. Συλλαμβάνεται κάποιος που διαβάζει ένα βιβλίο. Συλλαμβάνεται κάποιος που κατέχει μιαν αφίσα. Συλλαμβάνεται κάποιος που τραγουδά. Συλλαμβάνεται κάποιος που βγάζει φωτογραφία σε δημόσιο χώρο. Ανοίγεται ποινική υπόθεση κατά δημοσιογράφων για ένα φωτομοντάζ. Ένα τέτοιο πράγμα είναι ο φασισμός. Γίναμε μάρτυρες όλων αυτών και με το παραπάνω κατά την περίοδο διακυβέρνησης του δικτάτορα Ερντογάν στην Τουρκία. Και τώρα τα βλέπουμε και εδώ στη δική μας πατρίδα.

Πρώτα δεν το πίστεψα όταν άκουσα ότι συνελήφθη ένας δημοσιογράφος μας επειδή φωτογράφισε σε δημόσιο χώρο έναν άνδρα με δύο γυναίκες με μαύρο τσαντόρ και δημοσίευσε τη φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας «εικόνες από την ΤΔΒΚ». Και θέλησα να επαληθεύσω την είδηση από την ίδια την πηγή της. Από την άλλη δίσταζα. Υπήρχε μια αμφιβολία μέσα μου. Αν δεν έλεγε να μην προχωρήσει περισσότερο το θέμα. Έτσι είναι, επειδή είναι και εκείνος δημοσιογράφος, σίγουρα ξέρει. Όταν ένας αδικημένος δώσει ένα θέμα σε μιαν εφημερίδα και διηγηθεί αυτά που έπαθε, προκαλούνται περισσότεροι μπελάδες στο κεφάλι του. Τον τιμωρούν και έτσι. Ευτυχώς που ο Χασάν δεν είναι απ’ αυτούς. Μου περιέγραψε τα πάντα. Και εγώ τα δημοσίευσα πρωτοσέλιδα. Λέγοντας τι γινόμαστε, τι μέρες ζούμε. Ουσιαστικά δεν είχε μείνει τίποτα πλέον το οποίο να με εκπλήττει εδώ. Αλλά πάλι εξεπλάγην. Ένας δημοσιογράφος συλλαμβάνεται επειδή τράβηξε μια φωτογραφία σε δημόσιο χώρο και τη δημοσίευσε, ανακρίνεται, κατάσχεται το κινητό του τηλέφωνο και ρίχνεται στο κελί χωρίς καν να του δοθεί η ευκαιρία να μιλήσει με τον δικηγόρο του. Ε, αφού το είδαμε και αυτό, ποιος ξέρει τι άλλα θα δούμε ακόμα.

Η κυβέρνηση τετραμερούς συνασπισμού που τέθηκε τελευταίως επικεφαλής μας θέσπισε έναν νόμο ονόματι «το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής». Είναι ένας εξαιρετικά απαίσιος νόμος ανοικτός για εκμετάλλευση. Για παράδειγμα, μπαίνουν εκατομμύρια δολάρια στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό κάποιου από κάπου. Η δουλειά και το εισόδημα του ανθρώπου είναι γνωστό. Τότε, από πού προέρχονται αυτά τα λεφτά; Δεν μπορείς να το γράψεις, λένε. Υπάρχει το απόρρητο της ιδιωτικής ζωής!

Μια διοίκηση που της καρφώθηκαν στο κεφάλι τέτοια πράγματα, ενώ υπάρχει τόση δουλειά να γίνει στη χώρα. Και ο αρχιτέκτονας αυτού του πράγματος είναι ο πρωθυπουργός Τουφάν Ερχιουρμάν, ο οποίος καυχιέται λέγοντας «δεν αγγίζω την αστυνομία»! Ιδού κάποιοι ξύπνιοι τώρα, ή πιο σωστά κάποιοι που θεωρούν τον εαυτό τους εναρμονισμένο με τους ευρωπαϊκούς νόμους και ότι εδώ υπάρχει ένα «φυσιολογικό κράτος δικαίου», έκριναν ότι η αστυνομία έχει δίκιο και ο συνάδελφος δημοσιογράφος άδικο! Και ανάμεσα σε αυτούς υπάρχουν και φίλοι μας που θεωρούσαμε ότι ήταν προοδευτικοί.

Εναντίον της κατοχής. Εναντίον του θρησκευτικού φανατισμού και επεκτατισμού. Εναντίον του γεγονότος ότι ο πληθυσμός από την Τουρκία ξεπέρασε τον δικό μας πληθυσμό πολλές φορές. Ακόμα και αυτοί αντιτάχθηκαν σε αυτή τη φωτογραφία που έβγαλε ένας δημοσιογράφος. Όμως, αυτή ακριβώς είναι η εικόνα μας. Δύο γυναίκες που φορούν μαύρο τσαντόρ καλύπτοντας μέχρι και τα μάτια τους. Και ένας άνδρας. Αν ο δημοσιογράφος δεν δείξει στον λαό αυτή την εικόνα, τι θα δείξει; Αυτό δεν είναι δάγκωμα ενός ανθρώπου από ένα σκυλί, αλλά δάγκωμα ενός σκυλιού από έναν άνθρωπο. Κοιτάξτε την κατάσταση. Από την μια ο άνθρωπος φωνάζει καθημερινά ότι «η πατρίδα μας είναι υπό κατοχή» και από την άλλη αντιτίθεται σε αυτή τη φωτογραφία! Δεν θα γίνουμε άνθρωποι εμείς!

Όπως καταλαβαίνω, πάρα πολλοί από εμάς δεν αντιλαμβάνονται ακόμα την κατάσταση. Προς τα πού συρόμαστε; Οι κάτοικοι της Τουρκίας δεν είχαν καταλάβει κάποτε προς τα πού σέρνονταν.

Ο Αζίζ Νεσίν τους είχε προειδοποιήσει πολλές φορές ειδικά μετά το έγκλημα στο Μαντιμάκ του Σίβας. Μάλλιασε η γλώσσα του. Να τους εξηγεί πώς οι φανατικοί ισλαμιστές έζωσαν τη χώρα σαν το χταπόδι. Τι περιμένει την Τουρκία. Τα εξήγησε πολλές φορές. Όλα όσα είπε βγήκαν σωστά και πραγματοποιήθηκαν. «Αντιλαμβάνεστε τον κίνδυνο;» ρωτούσε για μήνες ο Ιλχάν Σελτσούκ πρωτοσέλιδα στην εφημερίδα. Κανείς δεν ξύπνησε. Μάλιστα αναθεματίστηκαν όσοι προειδοποιούσαν γι’ αυτό. Και ιδού η σημερινή κατάσταση της Τουρκίας. Σωστή κόλαση! Η Αστυνομία αρπάζει όποιον ανοίξει το στόμα του. Οι φυλακές είναι ασφυκτικά γεμάτες. Ούτε δικαιοσύνη έμεινε ούτε ΜΜΕ. Η χώρα βρίσκεται στο έλεος ενός και μόνο ανδρός! Ούτε εμείς άραγε θα μπορέσουμε να καταλάβουμε προς τα πού συρόμαστε όπως δεν κατάλαβαν οι κάτοικοι της Τουρκίας; Αν δεν μπορούμε να καταλάβουμε δεν μπορεί να γίνει κάτι! Κάθε πρόβατο κρεμιέται από το δικό του πόδι! Τότε θα έχουμε και εμείς την τύχη του προβάτου! 

Ότι υπάρχει στην Τουρκία θα υπάρχει και εδώ (σσ. στη Β. Κύπρο). Ότι δεν υπάρχει στην Τουρκία ούτε εδώ θα υπάρχει! Τι υπάρχει στην Τουρκία; Καταπίεση. Βία. Σκλαβιά. Θα υπάρχουν και εδώ. Τι δεν υπάρχει στην Τουρκία; Ελευθερία. Και δικαιοσύνη. Ούτε εδώ θα υπάρχουν! Άλλωστε δεν χάρισε ποτέ ένας κατακτητής πράγματα, τα οποία ο ίδιος δεν έχει στον λαό που έχει υπό την κατοχή του!

Πηγή : https://analyst.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου