( John.k - Όλες αυτές οι κυβερνήσεις των ξένων που έχουν τοποθετηθεί στην Ελλάδα , είχαν και έχουν σαν στόχο να αποδυναμώσουν τους Έλληνες, να τους κάνουνε υποτακτικούς στις προσταγές των ξένων και ανυπεράσπιστους …. Να μην έχουν επιλογές. Κάθε απόφαση που παίρνει η εκάστοτε «κυβέρνηση» για οποιοδήποτε θέμα, αντί να ανοίγει επιλογές , τις κλείνει. Λειτουργούν κατασταλτικά εναντίων των Ελλήνων. )
Του Στρατή Μαζίδη
Η συνεδρίαση του Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. έκρυβε μπόλικη αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, η οποία είχε ήδη φυλαγμένη στο βάζο από τις προηγούμενες φορές. Βέβαια με αλληλεγγύη και δελτία τύπου προκοπή δε βλέπεις.
Κι όταν τόλμησε η Ελλάδα να ζητήσει περισσότερη λεκτική καταδίκη για την Τουρκία, έξι χώρες την μπλοκάρισαν. Σημαντική λεπτομέρεια ότι και οι έξι έχουν άμεσα σε εξέλιξη είτε οικονομικά είτε γεωπολιτικά συμφέροντα με την Τουρκία. Πώς πχ η Ισπανία να δεχθεί μια καταδίκη, έστω και άσφαιρη, όταν η Navantia μετέχει στη ναυπήγηση του Anadolu που βασίζεται στο ισπανικό Χουάν Κάρλος κι έπεται συνέχεια; Γιατί να πει "ναι" η Μάλτα, αυτό το μικροσκοπικό κρατίδιο που όμως βρήκε ευκαιρία στο χαμό της Λιβύης να βάλει μπρος ένα σχέδιο να ανατρέψει την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου το 1981 για την υφαλοκρηπίδα έχοντας την Τουρκία να λειτουργεί ως ενδιάμεσος η οποία πάλι "πουλά" υπηρεσίες στη Μάλτα ακριβώς για να φωνάζει "γιοκ";
Η Ευρωπαϊκή Ενωση δε θα γίνει ποτέ ένωση όσο κι αν θα το ήθελαν ορισμένοι. Δεν είναι μόνο οι διαφορές του κάθε έθνους. Δεν είναι η διαφορετική ιστορία, κουλτούρα, θρησκεία, είναι τα συμφέροντα.
Ο άλλος κάνει πωλήσεις στην Τουρκία, φθηνές εισαγωγές, διατηρεί μεγάλες βιομηχανικές μονάδες. Δεν είναι μόνο το γεωγραφικό οικόπεδο ή η μεγαλύτερη πληθυσμιακή ομάδα, αλλά πως η Τουρκία με τις κινήσεις και τις επιλογές της κατέστησε εαυτήν αναγκαία.
Εμείς σε ποιον είμαστε αναγκαίοι; Συζητούσαμε δύο φρεγάτες και τις βάλαμε στον πάγο για τα αναδρομικά. Αυτό μας είπαν. Από την άλλη πουλάμε φθηνά το τομάρι μας. Κάναμε τη χώρα απέραντη στρατιωτική βάση των ΗΠΑ και δεν πήραμε απολύτως τίποτα.
Πόσες βιομηχανικές μεγάλες μονάδες ξένων εταιρειών έχουμε στην Ελλάδα; Ποια κοινά αμυντικά προγράμματα έχουμε σε εξέλιξη μαζί πχ με τους Ιταλούς; Ποια σημαντικά κοινά οικονομικά - επιχειρηματικά έργα υλοποιούμε;
Η Τουρκία πέτυχε να γίνει απαραίτητη δημιουργώντας οικονομικές εξαρτήσεις δισεκατομμυρίων. Για αυτό τα σύνορα της Ευρώπης δε βρίσκονται στο Καστελλόριζο, τη Θράκη και την Κύπρο αλλά στο Κουρτκαλέ και το Οτσακλί στα βάθη της Ανατολίας.
Πηγή : http://www.freepen.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου