MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022

«Κάτι τρέχει» με τα τουρκικά F35 και ο Δρ Δ.Σταθακόπουλος μας το έχει πει από το 2019!

Από το 2019 ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος λέει ότι το θέμα των τουρκικών F-35, δυστυχώς παραμένει ανοιχτό. Η άποψη του μπορεί να ενοχλούσε όσους ακούν παντού «ραπίσματα κατά της Τουρκίας». Ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος δεν κάνει προβλέψεις .Κάνει ανάλυση αξιοποιώντας 32 χρόνια εμπειρίας στη νομική επιστήμη και 40 χρόνια συστηματικής και σοβαρής μελέτης της Τουρκίας.


Τι συμβαίνει λοιπόν με τα F-35 της Τουρκίας; Η τελευταία είδηση από τουρκικά μέσα ενημέρωσης αναφέρει ότι οι ΗΠΑ ζητούν χρήματα από την Άγκυρα για την φύλαξη των F-35 που δεν έχουν παραδοθεί και φυλάσσονται σε αμερικανικό έδαφος. Τι σημαίνει αυτό;

 
Όπως αναλύει ο Δρ Δημήτρης Σταθακόπουλος σημαίνει πολλά. Πρώτα απ΄ όλα ότι οι Τούρκοι θα επιδιώξουν και νομικά είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα καταφέρουν να κερδίσουν είτε την επιστροφή του 1,5 δις που έχουν πληρώσει, είτε τον συμψηφισμό του με εκσυγχρονισμό και πώληση F-16, ακόμη και την παραλαβή των F-35. Το τελευταίο δεν θα είναι απίθανο σενάριο αν έχουμε αλλαγή στην ηγεσία της Τουρκίας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου