Ο καθηγητής Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών – Τοξικολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , Δημήτρης Κουρέτας, διευθυντής του Εργαστηρίου Φυσιολογίας Zωικών Oργανισμών - Τοξικολογίας στο Τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας , σε μια συζήτηση που υπόσχεται να σας καθηλώσει.
- Η πολυεπίπεδη Παγκόσμια Κρίση από τον πόλεμο στην Ουκρανία , στην Ενεργειακή και εφοδιαστική εκτροπή, με τον Ευρωπαικό και Παγκόσμιο συναγερμό για Επισιτιστικό "Αρμαγεδώννα" .
- Τι σηματοδοτεί το εγχείρημα αλλαγής μοντέλου διατροφής , από τον πρωτογενή τομέα και τις εκτατικές- εντατικές και ποιοτικές καλλιέργειες, στο μοντέλο των in vitro τροφών ;
- Ο ιδιότυπος διωγμός από το χωράφι και την εκτροφή νωπών, στα τεχνολογικά επιτεύγματα εργαστηρίων και των "πράσινων" βιομηχανιών τροφής . Τι σηματοδοτεί ο πληθωρισμός στις τιμές των νωπών παγκόσμια , σε σχέση με τις συσκευασμένες τροφές;
- Σε ένα κόσμο που η Τροφή γίνεται το Νο1 θέμα και το Χρηματιστήριο της το ισχυρότερο πεδίο κέρδους και ελέγχου των κοινωνιών, για μεγάλα Μονοπώλια στο χώρο της Τρoφής σε όλα τα στάδια, ποιες οι νέες ανοιχτές προκλήσεις ;
Κι ακόμη:
Ο Δημήτρης Κουρέτας , ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος της spin-off εταιρείας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, FoodOxys, η οποία έχει ως αντικείμενο τη λειτουργική διατροφή, μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών, μιλάει για την ιδιαιτερότητα του Ελληνικού Προβλήματος στον Αγροτοδιατροφικό τομέα και τις δυνατότητες του Ελληνικού πρωτογενή τομέα.
- Ποια η επισιτιστική επάρκεια και σε ποια είδη της Χώρας και που εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα;
- Με ποιες προτάσεις και ποια σχήματα από το χωράφι έως το ράφι , μπορεί ο Ελληνικός αγροτοδιατροφικός τομέας να καλύψει με επάρκεια και χαμηλό κόστος την εγχώρια ζήτηση ;
Πως μπορεί να ανταπεξέλθει στο σκληρό ανταγωνστικό περιβάλλον διεθνώς , όπου η Τροφή είναι το πεδίο του σημαντικότερου "παγκόσμιου πολέμου" για τον έλεγχο των πηγών της, της παραγωγής και διακίνησης της μέχρι την διάθεσης της , με ότι συνεπάγεται αυτό για τις ανθρώπινες κοινωνίες ;
Στην εκπομπή παρεμβαίνει με καίριες επισημάνσεις ,ο Δρ. Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλης Λύκος
"ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ" με τον Γιώργο Σαχίνη
📺 Στην ΚΡΗΤΗ TV
- Σε ένα κόσμο που η Τροφή γίνεται το Νο1 θέμα και το Χρηματιστήριο της το ισχυρότερο πεδίο κέρδους και ελέγχου των κοινωνιών, για μεγάλα Μονοπώλια στο χώρο της Τρoφής σε όλα τα στάδια, ποιες οι νέες ανοιχτές προκλήσεις ;
Κι ακόμη:
Ο Δημήτρης Κουρέτας , ιδρυτής και επιστημονικός υπεύθυνος της spin-off εταιρείας, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, FoodOxys, η οποία έχει ως αντικείμενο τη λειτουργική διατροφή, μέλος της Παγκόσμιας Ακαδημίας Επιστημών, μιλάει για την ιδιαιτερότητα του Ελληνικού Προβλήματος στον Αγροτοδιατροφικό τομέα και τις δυνατότητες του Ελληνικού πρωτογενή τομέα.
- Ποια η επισιτιστική επάρκεια και σε ποια είδη της Χώρας και που εντοπίζονται τα σημαντικότερα προβλήματα;
- Με ποιες προτάσεις και ποια σχήματα από το χωράφι έως το ράφι , μπορεί ο Ελληνικός αγροτοδιατροφικός τομέας να καλύψει με επάρκεια και χαμηλό κόστος την εγχώρια ζήτηση ;
Πως μπορεί να ανταπεξέλθει στο σκληρό ανταγωνστικό περιβάλλον διεθνώς , όπου η Τροφή είναι το πεδίο του σημαντικότερου "παγκόσμιου πολέμου" για τον έλεγχο των πηγών της, της παραγωγής και διακίνησης της μέχρι την διάθεσης της , με ότι συνεπάγεται αυτό για τις ανθρώπινες κοινωνίες ;
Στην εκπομπή παρεμβαίνει με καίριες επισημάνσεις ,ο Δρ. Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Βασίλης Λύκος
"ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ" με τον Γιώργο Σαχίνη
📺 Στην ΚΡΗΤΗ TV
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου