MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 7 Μαρτίου 2023

Η τραγωδία στα Τέμπη, τα μέσα ενημέρωσης και η «διαχείριση κρίσης»-Άρης Χατζηστεφάνου

Η τραγωδία στα Τέμπη έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Θλίψη και οργή στην κοινή γνώμη, η οποία προκαλείται και από τον τρόπο παρουσίασης του θέματος από κάποια μέσα ενημέρωσης.
 
Ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Προπαγάνδα και Παραπληροφόρηση-Πως τις εντοπίζουμε», Άρης Χατζηστεφάνου μιλά στο militaire channel για τη «διαχείριση κρίσης» που προσπαθεί να κάνει η κυβέρνηση χρησιμοποιώντας μέσα ενημέρωσης.Ποια είναι η «γραμμή άμυνας»;
 
 
Ο Άρης Χατζηστεφάνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών και Δημόσιας Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αθηνών. Από το 2001 εργάζεται για την Ελληνική Υπηρεσία του BBC, αρχικά στο Λονδίνο και στη συνέχεια ως ανταποκριτής στην Κωνσταντινούπολη. Ήταν αρχισυντάκτης του επιστημονικού περιοδικού “Πρίσμα” της “Ημερησίας” και έχει εργαστεί στο Ρ/Σ “Σκάι” την εφημερίδα “Καθημερινή”, την κυπριακή εφημερίδα “Πολίτης” και το περιοδικό “Μετρό”. Αρθρογραφεί στην εβδομαδιαία εφημερίδα “Πριν”. Ως φωτογράφος και δημοσιογράφος έχει πραγματοποιήσει αποστολές στη Λατινική Αμερική και στις περισσότερες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Ευρώπης. Φωτογραφίες του έχουν δημοσιευτεί σε αρκετά ελληνικά περιοδικά και σε έντυπα του εξωτερικού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου