MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2024

Έργα και ημέρες της “κυβέρνησης των αρίστων” σε Παιδεία και Υγεία…

Ας διπλασιάσουν τις δαπάνες για την Υγεία και την Παιδεία που υποφέρουν  και έχουν μειωθεί στο 50% από το 2010  και ας ιδρύσουν όσα ιδιωτικά πανεπιστήμια και νοσοκομεία θέλουν!
 
Δυστυχώς, θα κάνουν ακριβώς το αντίθετο, ό,τι δηλαδή κάνουν και τώρα! Θα κλείσουν περισσότερο την στρόφιγγα της χρηματοδότησης πανεπιστημίων και νοσοκομείων, με στόχο την απαξίωση πλήρως των δημόσιων δομών Υγείας και Παιδείας!
 
Μόνο έτσι εξασφαλίζονται τα κεφάλαια των ιδιωτών στην Ελλάδα και αυτός είναι ο στόχος και το κρυφό σχέδιο της κυβέρνησης των “αρίστων”! Μόνο έτσι θα εξαλείψουν το σπουδαιότερο εξαγώγιμο προϊόν της χώρας, τους Έλληνες επιστήμονες, που παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, είναι περιζήτητοι στην Ευρώπη και λύνουν μακριά απ’ την πατρίδας τους, ζητήματα επιβίωσης, αφού η χώρα δεν τους χρειάζεται και μεταναστεύουν!
 
Δυστυχώς και αυτό, την εξαγωγή επιστημόνων, φαίνεται να τη φθονούν! Τους φταίνε οι διεκδικήσεις των φοιτητών για καλύτερη παιδεία και στέλνουν τα ΜΑΤ να τους ξυλοφορτώνουν, λες και  με τα ΜΑΤ και τις περικοπές δαπανών για την παιδεία, θα αναβαθμιστεί το δημόσιο Πανεπιστήμιο! Μάλλον προς νεκροταφείο του πνεύματος το πάνε, της σκέψης και της ανησυχίας ! Παντού “υποτακτικοί” και όποιος διαφωνεί ή αντιστέκεται φεύγει γιατί δεν χωράει σ’ αυτόν τον τόπο! Πρέπει να σκύψει και να κοντύνει πολύ για στελεχώσει την χώρα, παρότι άριστος είναι για κακή του τύχη και αξιοπρεπής, δεν είναι απ’ τους “άριστους” τους… γονυπετείς! “Επί σκοπόν” η δημόσια Παιδεία, “επί σκοπόν” η δημόσια Υγεία, αφού τα συμφέροντα άλλα επιτάσσουν!
 
Υπό άλλες συνθήκες, όλα θα  ήταν συζητήσιμα, αυτούς όμως από τα πεπραγμένα τους, ποιος μπορεί να τους εμπιστευτεί, αφού εξ αρχής είναι “ναρκοθετημένος” κάθε εκσυγχρονισμός; Ωσάν ιδανικοί μοιραίοι ισοπεδώνουν ή εκχωρούν ό,τι άξιο λόγου έχει αυτή η χώρα, λες και συνειδητά μισούν αυτό που εν τέλει κυβερνούν, δηλαδή τον λαό τους! Τριτοκοσμική Ευρώπη του “στενού πυρήνα”, με κρατικοδίαιτη ιδιωφέλεια και μαϊμού ανταγωνισμούς! Αλλάζει η χώρα μας, αλλάζουν οι ιδιοκτήτες της, αλλάζει και ο λαός που τα ανέχεται!
 
Πηγή : https://slpress.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου