MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

ΤΣΙΠΡΑΣ : Σε συνενόηση με τον Πάνο Καμμένο προτείνω τον Προκόπη Παυλόπουλο

Σήμερα χρειαζόμαστε εναν πρόεδρο δημοκρατίας με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης και να χαίρει ευρύτατης αποδοχής στην κοινωνία και στη Βουλή των Ελλήνων που θα κληθεί να τον ψηφίσει 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είναι τελικά η επιλογή του Αλέξη Τσίπρα για το προεδρικό αξίωμα. Μετά από πολλές εσωκομματικές κόντρες ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων Καραμανλή, ο οποίος δεν είχε ψηφίσει ποτέ Μνημόνιο, για το ύπατο πολιτειακό αξίωμα. 

Τι είπε για τον Προκόπη Παυλόπουλο ο Πρωθυπουργός κατά την πρότασή του στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ: 

Εύλογη η πρόταση για αριστερό υποψήφιο

Γιατί δεν υπήρξε ποτέ στη χώρα αριστερός πρόεδρος

Σήμερα μας δίνεται η δυνατότητα

Ομως η Αριστερά στις πιο κρίσιμες στιγμές δεν υπήρξε ποτέ αλλαζονική απέναντι στην Ιστορία

Δεν διεκδικούσε τα αξιώματα για τον εαυτό της

Σήμερα χρειαζόμαστε εναν πρόεδρο δημοκρατίας με υψηλό αίσθημα εθνικής συνείδησης και να χαίρει ευρύτατης αποδοχής στην κοινωνία και στη Βουλή των Ελλήνων που θα κληθεί να τον ψηφίσει

Σε συνενόηση με τον Πάνο Καμμένο προτείνω τον Προκόπη Παυλόπουλο
Ποιός είναι ο Προκόπης Παυλόπουλος 

Ο κ.Παυλόπουλος γεννήθηκε το 1950 στην Καλαμάτα. Στην πόλη αυτή τελείωσε το Λύκειο και ως πρωτοετής της Νομικής ήλθε στην Αθήνα το 1968.
Είναι παντρεμένος με τη Βλασία Παυλοπούλου – Πελτσεμή. 

Έχει αποκτήσει τρία παιδιά, το Βασίλη δικηγόρο, τη Μαρία πτυχιούχο γαλλικής φιλολογίας και τη Ζωή νηπιαγωγό. 

Η σπουδές και η ακαδημαϊκή πορεία 

Το 1974 διετέλεσε Γραμματέας του πρώτου Προέδρου της Γ΄Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Μιχ. Στασινόπουλου, με τον οποίο είχε συνδεθεί, όταν ο τελευταίος στην περίοδο της Δικτατορίας ήταν σε κατ’ οίκον περιορισμό.
Με υποτροφία της Γαλλικής Κυβέρνησης σπούδασε στο Παρίσι, όπου στο Πανεπιστήμιου Paris II (πρώην Σορβόννη) το 1975 παίρνει τον μεταπτυχιακό τίτλο DEA και το 1977 ανακηρύσσεται διδάκτορας στο Δημόσιο Δίκαιο (με βαθμό «Άριστα»). 

Κατά τη περίοδο 1978-79 υπηρέτησε τη θητεία του ως οπλίτης των Διαβιβάσεων. 

Ακολουθώντας ακαδημαϊκή καριέρα έγινε σταδιακά, Επιμελητής (1981), Υφηγητής (1982), Επίκουρος Καθηγητής (1983), Αναπληρωτής Καθηγητής (1986) και Καθηγητής (1989) της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Το 1986 εξελέγη Επισκέπτης Καθηγητής στο γαλλικό Πανεπιστήμιο Paris II. 

Στο επιστημονικό του έργο περιλαμβάνονται βιβλία και άρθρα με ευρεία αναγνώριση από την επιστημονική κοινότητα. 

Η πολιτική σταδιοδρομία 

Εξελέγη Βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του 1996 και Α΄Αθηνών στις εκλογές 2000, 2004, 2007, 2009 και 2012.

Διετέλεσε Αναπληρωτής Υπουργός Προεδρίας της Κυβέρνησης και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος στην Οικουμενική Κυβέρνηση Ζολώτα (1989-1990),
Διευθυντής του Νομικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή (1990-1995), Εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ. (1995-1997), Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Ν.Δ. (2000-2004), Υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης (2004-2007),
Υπουργός Εσωτερικών (2007-2009). 

Οταν ο Προκόπης Παυλόπουλος έλεγε πως ο ΕΝΦΙΑ είναι αντισυνταγματικός
Από έλλειψη συνταγματικότητας πάσχει ο Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων, είχε δηλώσει ο Προκόπης Παυλόπουλος. 

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας είχε ταχθεί τον Αύγουστο του 2014 υπέρ της φορολόγησης της ακίνητης περιουσίας χωρίς ωστόσο να φορολογείται το εμπράγματο δικαίωμα επί των ακινήτων. «Πρόκειται για έμμεση δέσμευση περιουσίας», είχε πει ο κ. Παυλόπουλος. 

Παράλληλα, είχε διευκρινίσει πως ο ΕΝΦΙΑ πάσχει από συνταγματικότητα καθώς κρίθηκε συνταγματικός από το Συμβούλιο της Επικρατείας με την επιφύλαξη πως πρόκειται για ένα προσωρινό μέτρο η επιβολή του οποίου υπαγορεύεται από τις ειδικές συνθήκες. 

«Ο φόρος, όπως είναι σήμερα, έχει τα ίδια ελαττώματα που είχε το ΕΕΤΗΔΕ. Είμαστε αιχμάλωτοι αυτού του συστήματος», σημείωσε ο πρώην υπουργός. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου