MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 12 Απριλίου 2021

Πρωτοφανής κυβερνητική απάτη με τα self-tests, που δεν προορίζονται για ατομική χρήση!

Σήμερα, που διανεμήθηκε στα φαρμακεία η πρώτη παρτίδα από τα περιβόητα self-tests, προκειμένου η κυβέρνηση Μητσοτάκη να στηρίξει το άρον-άρον άνοιγμα των σχολείων (η Κεραμέως ανακοίνωσε ότι από Δευτέρα ανοίγουν τα Λύκεια), άρχισαν να αποκαλύπτονται οι απάτες. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, προκειμένου να στηρίξει την εγκληματική της πολιτική, δε δίστασε να παραποιήσει βασικά στοιχεία αυτών των τεστ, όπως είναι η χρήση τους αποκλειστικά από ειδικευμένο υγειονομικό προσωπικό.


Στην κούτα των 25 τεστ, που παρέλαβαν τα φαρμακεία, προκειμένου να φτιάξουν 25 ατομικά «κιτ», γράφει εξωτερικά στα ελληνικά: «Το τεστ προορίζεται για αυτο-διάγνωση από τον ίδιο τον ασθενή».
 

Στο εσωτερικό της κούτας, όμως, οι φαρμακοποιοί βρήκαν τα συνοδευτικά φυλλάδια με οδηγίες σε διάφορες γλώσσες. Στα ιταλικά γράφει: «Αυτό το προϊόν προορίζεται για επαγγελματική χρήση σε περιβάλλον εργαστηρίου ή Σημείου Υγείας ή με αυτο-συλλογή υπό την επίβλεψη ενός επαγγελματία υγείας». Τα ίδια ακριβώς αναφέρει στην ιστοσελίδα της η γερμανική ROCHE, στην οποία ανήκει το συγκεκριμένο rapid test.


Σε άλλο τεστ, κορεάτικης παραγωγής, διαβάζουμε στα γαλλικά: «Προορίζεται αποκλειστικά για διάγνωση στο εργαστήριο. Δεν προορίζεται για αυτο-διάγνωση»!


Μ’ άλλα λόγια, πρόκειται για κλασικά rapid test, τα οποία –δεδομένης της αναξιοπιστίας τους- απαιτούν χρήση αποκλειστικά από επαγγελματίες υγείας, για να μη γίνονται εντελώς άχρηστα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, έκρυψε αυτά που αναγράφουν τα ίδια τα προϊόντα στις συσκευασίες των εταιριών και έγραψε ότι «το τεστ προορίζεται για αυτο-διάγνωση από τον ίδιο τον ασθενή»!

Μιλάμε, δηλαδή, για αισχρή προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Ηδη, σε φόρουμ φαρμακοποιών, γίνονται συνεχείς αποκαλύψεις και εκφράζεται οργή για την κυβερνητική απάτη.

Θυμίζουμε ότι ο ίδιος ο ευρωπαϊκός ΕΟΔΥ, το ECDC, σε έγγραφό του στις 17 Μάρτη, αναφέρει ότι η ευαισθησία του self-test (η πιθανότητα διάγνωσης θετικού αποτελέσματος, εφόσον ο εξεταζόμενος είναι πράγματι θετικός στον ιό) έπεσε διαδοχικά από 78,8% (όταν εφαρμόστηκε από εργαστηριακούς επιστήμονες) σε 70% (όταν εφαρμόστηκε από εκπαιδευμένους υγειονομικούς) και τέλος σε 57,5% (όταν αυτο-εφαρμόστηκε από πολίτες)!

Περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο μας: H απάτη των self-tests και η υπονόμευση ακόμη και της κουτσουρεμένης επιτήρησης του ΕΟΔΥ.

Σίγουρα υπάρχουν και άλλες πτυχές. Για παράδειγμα, υποψιαζόμαστε ότι οι εταιρίες «ξεφόρτωσαν» ό,τι είχαν στις αποθήκες τους από rapid test παλαιότερης τεχνολογίας. Γι’ αυτό και έδωσαν χαμηλότερες τιμές. Αυτά, όμως, θα τα ψάξουμε αναλυτικά τις επόμενες μέρες. Προς το παρόν στεκόμαστε στην προκλητική λαθροχειρία της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που «σπρώχνει» τα ψευτο-self tests για να δικαιολογήσει σήμερα το άνοιγμα των σχολείων και του λιανεμπόριου, αύριο ένα νέο εγκληματικό άνοιγμα στον εξωτερικό τουρισμό.

ΥΓ. Οταν ο Σκέρτσος, ως αυτοκρατορικός απεσταλμένος, παρουσίασε τα self-tests ως δώρο του αυτοκράτορα Κούλη προς τον ελληνικό λαό, δήλωσε ότι κάθε Ελληνας θα δικαιούται να πάρει από το φαρμακείο ένα self-test την εβδομάδα και έτσι θα μπορούν να γίνονται δυνητικά 10.000.000 τεστ την εβδομάδα. Βέβαια, η παραγγελία τους ήταν μόνο για 10.000.000 τεστ, ενώ για τον Απρίλη θα απαιτούνταν τετραπλάσια ποσότητα. Κι επειδή οι πρώτες παρτίδες δε φτάνουν για όλους, δωρεάν «self-test» δικαιούνται μόνο εκπαιδευτικοί και μαθητές! Ακόμα και σ’ αυτό ψέματα είπαν…
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου