MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 6 Μαρτίου 2020

Σε ποιες χώρες της ΕΕ κινδυνεύουν τα παιδιά από φτώχεια

Σχεδόν ένα στα τέσσερα παιδιά είναι εκτεθειμένο στον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την Κύπρο να βρίσκεται στην 7η χειρότερη θέση μεταξύ των κρατών - μελών της ΕΕ. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) το 2018 το 23,4% των παιδιών στην ΕΕ κινδύνευαν από φτώχεια ή κοινωνικό αποκλεισμό έναντι 22,1% των ενηλίκων (18-64 ετών) και 18,4% των ηλικιωμένων (από 65 ετών και άνω).

Η ύπαρξη κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού σημαίνει ότι πρέπει να πληρείται τουλάχιστον μία από τις εξής προϋποθέσεις: κινδυνεύουν από φτώχεια μετά την καταβολή κοινωνικών παροχών, είναι σε κατάσταση σοβαρής στέρησης υλικών αγαθών ή ζουν σε νοικοκυριά με μικρό ποσοστό εργασίας.

Τα παιδιά ήταν η ηλικιακή ομάδα με τα υψηλότερα ποσοστά κινδύνου φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού σχεδόν στα μισά κράτη – μέλη της ΕΕ, με το χειρότερο ποσοστό να καταγράφεται στην Ρουμανία (38,1%) και το καλύτερο στην Σλοβενία (13,1%).



Με πληροφορίες από: philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου