MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Φίλης Γ.: Ο Ερντογάν τώρα κάνει πιρουέτες. Σε λίγο θα χορέψει το χορό του Ζαλόγγου.

Ο διδάκτωρ Γεωπολιτικής και καθηγητής Γεωστρατηγικής Γιώργος Φίλης,  μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, για τις εξελίξεις στον πόλεμο της Ουκρανίας και για τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο (11-03-2022).

Αρχικά ο κ. Φίλης μίλησε για τον πόλεμο στην Ουκρανία λέγοντας ότι είναι θέμα χρόνου να καταληφθεί η Μαριούπολη ολοκληρώνοντας έτσι έναν αντικειμενικό σκοπό της Ρωσίας που είναι να μετατρέψει την Αζοφική Θάλασσα σε Ρωσική λίμνη. Ο κ. Πούτιν, όπως είπε, στρατηγικά έχει ετύχει το στόχο του με το να περάσει η αντολική Ουκρανία πλήρως σε ρωσικό έλεγχο. Η πολιτική όμως νίκη για τον κ. Πούτιν θα έρθει με την πτώση του Κιέβου.


 
Ο κ. Φίλης μίλησε και για τη συμμετοχή μισθοφόρων στον πόλεμο, προέβλεψε ότι αυτοί θα χρησιμοποιηθούν στο Κίεβο όπου θα έχουμε σκληρές οδομαχίες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι πάμε σε έναν παγκόσμιο πόλεμο μισθοφόρων.

Στη συνέχεια ο κ. Φίλης αναφέρθηκε στο ρόλο της Τουρκίας. Όπως είπε η Τουρκία αργά ή γρήγορα θα βρεθεί σε μία πάρα πολύ δύσκολη κατάσταση και θα αναγκασθεί να επιλέξει με ποια πλευρά θα πάει, Δύση ή Ανατολή.

Ο κ. Φίλης συμπλήρωσε ότι το βασικό θέμα για τη Ρωσία είναι τα Στενά και κάνοντας το "χαζό" ελπίζει ότι η Τουρκία δεν θα ανοίξει τα στενά για Νατοϊκά πλοία. Επανέλαβε ότι τα δύσκολα για την Τουρκία θα έρθουν όυαν η Δύση ζητήσει να ανοίξουν τα Στενά. Όπως είπε χαρακτηριστικά "Ο Ερντογαν τώρα κάνει πιρουέτες. Σε λίγο θα χορέψει το χορό του Ζαλόγγου".

Καταλήγοντας ο κ. Φίλης μίλησε για τη συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον Τούρκο πρόεδρο. Εκτίμησε ότι η συνάντηση αυτή γίνεται στα συμμαχικά πλαίσια, πιεστήκαμε από τη Δύση για να δείξουν ότι υπάρχει ένα αραγές μέτωπο.
 
Ενημέρωση και Σκέψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου