MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2020

Σάββας Καλεντερίδης: Η γεωγραφική ένωση Τουρκίας

Στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει, στη Νότια Αρμενία και το Αρτσάχ, διάδρομο που θα ενώνει το Αζερμπαϊτζάν με το Ναχιτσεβάν


Μεταξύ άλλων ο Σάββας Καλεντερίδης αναφέρει: Βαθύτερος στόχος της Τουρκίας είναι να δημιουργήσει, στη Νότια Αρμενία και το Αρτσάχ, διάδρομο που θα ενώνει το Αζερμπαϊτζάν με το Ναχιτσεβάν και μέσω αυτού με την Τουρκία, η οποία έχει διάδρομο συνόρων μήκους 14 χιλιομέτρων μαζί του.

Πρόκειται για έναν εθνικιστικό στρατηγικό στόχο των παντουρανιστών να ενώσουν τις δύο χώρες ακόμα και πολιτικά και έτσι την Τουρκία με τον υπόλοιπο «τουρκικό κόσμο». Επίσης μελλοντικός στόχος των Τούρκων είναι να επεκτείνουν το Αζερμπαϊτζάν στο λεγόμενο Νότιο Αζερμπαϊτζάν, που ανήκει σήμερα στο Ιράν. Εξ αυτού η ανησυχία των Ιρανών που μετακινούν στρατεύματα στην περιοχή. 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου