MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Η κυβέρνηση βάζει αυτογκόλ – Οικονομία, ιδιωτικοποιήσεις, Τουρκία, Ισραήλ, Ουκρανία και η λίστα των λαθών συνεχίζεται

Ένα νόμο για τους ελεύθερους επαγγελματίες έφερε η κυβέρνηση και η αναστάτωση εξελίσσεται σε νομοσχέδιο μαντάρα
 
Μπορεί στην Ελλάδα να μην υπάρχει αντιπολίτευση αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η κυβέρνηση παίζει μονότερμα… αντιθέτως η πραγματικότητα δείχνει ότι έχουμε κυβέρνηση των αυτογκόλ Οικονομία, ιδιωτικοποιήσεις, Τουρκία, Ισραήλ, Ουκρανία και η λίστα των λαθών συνεχίζεται…

1) Οικονομία

Ένα νόμο για τους ελεύθερους επαγγελματίες έφερε η κυβέρνηση και η αναστάτωση εξελίσσεται σε νομοσχέδιο μαντάρα.
 
Η μεσαία αστική τάξη πλήττεται και ενώ όλοι συμφωνούν με την υποβολή αναλογικών φόρων εντούτοις το νομοσχέδιο για τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι ακραία λανθασμένο. 

Μάλιστα κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης απείλησαν ότι θα το καταψηφίσουν εάν δεν υπάρξουν σοβαρές αλλαγές…

2) ΛΟΑΤΚΙ

Ήδη οι αντιδράσεις στην υιοθεσία παιδιών είναι εύλογη, η ελληνική κοινωνία και ορθά δεν μπορεί να δεχθεί την υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.
Άλλο η αναδοχή άλλο η υιοθεσία…
 
Το κίνημα το ΛΟΑΤΚΙ είναι ένα αναχρονιστικό κίνημα μιας κατηγορίας πολιτών που θέλει προνομιακή μεταχείριση ενώ είναι ενάντια και στα χρηστά ήθη και έθιμα της κοινωνίας μας… 

Κάπου δήλωσε ο Άλξ Πατέλης ότι εάν ο νόμος δεν περάσει δεν έχει λόγο ύπαρξης στην κυβέρνηση και εδώ τίθεται το ερώτημα ο Πατέλης είναι σύμβουλος επί οικονομικών θεμάτων ή φύλων;

3) Ιδιωτικοποιήσεις

Στην Ελλάδα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας επένδυσε 54 δισεκ. και θα πάρει πίσω από όλες τις ιδιωτικοποιήσεις των τραπεζών 4 δισεκ. δηλαδή θα χάσει 50 δισεκ. αυτό δεν το λες επιτυχία αλλά παταγώδη αποτυχία…
 
Προσέξτε παταγώδη αποτυχία, οι ιδιωτικοποιήσεις έγιναν με ένα στόχο να χάσει το ελληνικό δημόσιο δήθεν για να καταδειχθεί ότι η οικονομία είναι επενδύσιμη κάτι που δεν ισχύει… 

Έχουμε αναλύσει ότι το ελληνικό δημόσιο έδωσε 102 δισεκ. στις ελληνικές τράπεζες με πάσης φύσεως παρεμβάσεις

Πως προκύπτουν τα 102 δισεκ. κρατική βοήθεια;

Α)Νόμος Αλογοσκούφη 8 δισεκ. για τις ελληνικές τράπεζες, αυτά τα κεφάλαια αποπληρώθηκαν έντοκα.

Β)Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (3 ανακεφαλαιοποιήσεις funding gap κάλυψη χρηματοδοτικού κενού τραπεζών που έσπασαν σε καλές και κακές τράπεζες, Cocos μετατρέψιμα ομόλογα σε μετοχές) 54 δισεκ. ευρώ
Από τα κεφάλαια αυτά το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας θα συγκεντρώσει 3,5 με 4 δισεκ. ζημιά δηλαδή 50 δισεκ.

Γ)DTC αναβαλλόμενη φορολογική απαίτηση 18 δισεκ. που μειώνεται λόγω της κερδοφορίας των τραπεζών - Το DTC είναι φορολογική απαίτηση των τραπεζών -

Δ)Ηρακλής για τα NPEs παρεχόμενες κρατικές εγγυήσεις 17,6 δισεκ. (οι τράπεζες χωρίς τον Ηρακλή θα είχαν διενεργήσει ακόμη 5-6 δισεκ. πρόσθετες προβλέψεις δηλαδή πρόσθετες ζημιές).
 
Οι κρατικές εγγυήσεις δεν είναι πραγματικό κεφάλαιο αλλά σίγουρα είναι τεράστια στήριξη…
 
Εικάζουμε ότι την ζημιά στον Ηρακλή… θα την πληρώσει όχι ο εγγυητής το δημόσιο αλλά οι τράπεζες και για τον λόγο αυτό οι εποπτικές αρχές επιμένουν για μεγάλα κεφαλαιακά αποθέματα…

Ε)Στήριξη τραπεζών όπως Titlos Εθνικής, swaps ομολόγων με τράπεζες και άλλες παρεμβάσεις 4,5 δισεκ. ευρώ

Άθροισμα 102 δισεκ. ευρώ….

Οι ελληνικές τράπεζες καταστράφηκαν από το PSI+ αλλά έλαβαν συνολικά 102 δισεκ. βοήθεια από το κράτος με διάφορες μορφές Οπότε ναι το haircut στα ομόλογα ήταν μεγάλη ζημιά αλλά πήραν βοήθεια 102 δισεκ.

4) Τουρκία 
 
Στα ελληνοτουρκικά η Ελλάδα δεν κέρδισε τίποτε… δεν είναι κέρδος η ειρήνη όταν αυτή υφίσταται…
 
Η Τουρκία δια των πιέσεων της έχει καταφέρει χωρίς πόλεμο και χωρίς προσφυγή στην Χάγη να αποστρατιωτικοποιηθούν τα νησιά. 

Έχει καταφέρει να επιβάλλει ένα τουρκολιβυκό μνημόνιο και να καθορίζει το πλαίσιο των χωρικών υδάτων και της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης… 

Όχι η Ελλάδα δεν κέρδισε κάτι από όλη αυτή την διαδικασία και η έλευση Erdogan του τούρκου Προέδρου στην Αθήνα το επιβεβαιώνει.

5) Ουκρανία 
 
Η Ελλάδα επίσημα τάχθηκε με την λάθος πλευρά της ιστορίας και η Ουκρανία είναι η λάθος πλευρά.
 
Η σωστή πλευρά της ιστορίας είναι η Ρωσία όχι γιατί κέρδισε στην Ουκρανία αλλά γιατί έχει δίκιο στα επιχειρήματα της. 

Υπάρχουν ωστόσο μέσα στην κυβέρνηση που συμμερίζονται την άποψη ότι η Ελλάδα έπρεπε να είναι πιο κοντά με την Ρωσία

6) Ισραήλ
 
Η Ελλάδα αντί να πάρει το μέρος της ειρήνης… συμμετείχε λανθασμένα σε μια διαδικασία όπου το Ισραήλ χωρίς έλεγχο σκοτώνει αδιακρίτως.
 
Το Ισραήλ πραγματοποίησε μια κτηνωδία στην Λωρίδα της Γάζας με 4.500 παιδιά νεκρά..

Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου