MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

Οι 3 ντροπιαστικές στιγμές της συνάντησης Μητσοτάκη-Ερντογάν κα ο νεο-ραγιαδισμός μας! Θέμης Τζήμας

Οι ντροπιαστικές για την Ελλάδα στιγμές των δηλώσεων Μητσοτάκη-Ερντογάν…Τις περιγράφει ο κ. Θέμης Τζήμας δικηγόρος, διδάκτορας δημοσίου δικαίου και πολιτικής επιστήμης του ΑΠΘ και μεταδιδακτορικός ερευνητής. Δύσκολο να αμφισβητηθούν:

•Στιγμή πρώτη, όταν το Κυπριακό μετατρέπεται με δήλωση του Έλληνα πρωθυπουργού ως μία…διαφωνία που έχουμε με την Τουρκία

•Στιγμή δεύτερη η κατηγορία Ερντογάν ότι εκπαιδεύαμε τρομοκράτες στο Λαύριο!!! Η δήλωση έμεινε αναπάντητη και περιττό να υπενθυμίσουμε ότι ο Ερντογάν αναφερόταν σε Κούρδους που έτσι κι αλλιώς η σημερινή κυβέρνηση έδιωξε κακήν κακώς από το Λαύριο!


 
•Στιγμή τρίτη η «απολογία» Μητσοτάκη ότι η Ελλάδα τηρεί τη νομιμότητα στη Θράκη ,ειδικά στο θέμα της μουσουλμανικής μειονότητας την οποία ο Ερντογάν αποκάλεσε τουρκική.

Ο κ.Τζήμας αναλύει όσα ειπώθηκαν και όσα γράφτηκαν στην «Διακήρυξη των Αθηνών» και μιλά για τον «νεο-ραγιαδισμό» που μας έχουν επιβάλλει από το 1996 και μετά. Κατακεραυνώνει την κυβερνητική πολιτική αλλά και την σιωπή της αντιπολίτευσης. Εξηγεί γιατί  ο κ.Μητσοτάκης ασκεί αυτή την άκρως επικίνδυνη εξωτερική πολιτική και γιατί τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ουσιαστικά κοιτούν αλλού.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου