MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

«Εικόνα οθωμανικού προτεκτοράτου στην Αθήνα»! Ο Στ.Καλεντερίδης για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν

Καταπέλτης ο κ. Σταύρος Καλεντερίδης ,πολιτικός επιστήμονας και διεθνολόγος για τα αποτελέσματα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα και της συνάντησης του με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
 
Ο κ.Σταύρος Καλεντερίδης χαρακτηρίζει «μαύρη ημέρα» για την ελληνική διπλωματία, όσα έγιναν στην Αθήνα. Θεωρεί ως επέκταση της ντροπιαστικής συμφωνίας της Μαδρίτης του Σημίτη, την «Διακήρυξη των Αθηνών», την οποία χαρακτηρίζει επονείδιστη γιατί μέσω αυτής η ελληνική κυβέρνηση δέχεται επισήμως με την υπογραφή της ότι δεν πρόκειται να επεκτείνει τα χωρικά μας ύδατα ,ούτε έναν πόντο!
 

Σχολιάζοντας το σκηνικό στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Μέγαρο Μαξίμου αλλά και στα υπουργεία όπου συναντήθηκαν Έλληνες και Τούρκοι υπουργοί, μιλά για «εικόνα οθωμανικού προτεκτοράτου».
 
Υποστηρίζει ότι η ελληνική κυβέρνηση το μόνο που έκανε ήταν να επιλέξει για ακόμη μια φορά τον κατευνασμό, την ίδια ώρα που η Τουρκία οργιάζει.
 
Μιλά για ξέπλυμα της Τουρκίας στην οποία δίνουμε το δικαίωμα να διαπραγματευθεί με τη Δύση, τις ΗΠΑ για τα F-16 αλλά και τους Ευρωπαίους.
 
Σχολιάζει τα απίθανα που αναφέρονται στην «Διακήρυξη των Αθηνών», επικεντρώνοντας στο άρθρο «καρμπόν» άρθρου της συμφωνίας της Μαδρίτης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου