MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

ΑΝΕΡΓΙΑ ΣTO 34% ΕΩΣ TO 2016 ΑΝΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ...

ΑΠΟ ΤΟ 2008 ΕΧΟΥΝ ΧΑΘΕΙ 1.000.000 ΘΕΣΕΙΣ...

Εκτίναξη της ανεργίας στο 34% έως το 2016 αναμένει το Ινστιτούτο Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ.

Σε έρευνα που εκπόνησε...  αναφέρεται ότι από τον Οκτώβριο του 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί περίπου 1.000.000 θέσεις απασχόλησης.

Τονίζεται ακόμη ότι το 27,4% που καταγράφηκε ως ποσοστό ανεργίας τον περασμένο Μάρτιο από την ΕΛΣΤΑΤ, είναι το υψηλότερο που έχει υπάρξει τα τελευταία 30 χρόνια σε χώρα του δυτικού κόσμου.

Το ΙΝΕ ΓΣΕΕ υποστηρίζει ότι «η συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα θα εξακολουθήσει να έχει οδυνηρές συνέπειες στο ΑΕΠ και στην απασχόληση τα επόμενα χρόνια».

Παράλληλα, εκτιμά ότι η εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου, ανάλογο του σχεδίου Μάρσαλ -με χρηματοδότηση από οργανισμούς της Ε.Ε., όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων- «θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου