MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Ψεύτες και επίσημα τα Ellinika Hoaxes

Αυτοί που έχουν οριστεί από το facebook να ορίζουν και να αποφασίζουν τι είναι αλήθεια και τι ψέμα, τα Ellinika Hoaxes, πιάστηκαν στα πράσα να διασπείρουν ψευδείς ειδήσεις. Η «δημοκρατία» εδώ και καιρό έχει επισημάνει τον ρόλο που παίζουν στο ελληνικό διαδίκτυο και επιβεβαιώνεται καθημερινά.
 
Ο Δημήτρης Αλικάκος, αρχισυντάκτης του περίεργου οργανισμού Ellinika Hoaxes, παραδέχτηκε ότι… έσφαλε σε διαδικτυακή ανάρτησή του, στην οποία ισχυριζόταν ότι ο μητροπολίτης Κερκύρας στον εσπερινό της πανηγύρεως του Αγίου Σπυρίδωνα στις 11 Δεκεμβρίου 2023 διέταξε να διώξουν ένα παιδί ΑμεΑ για να μην πάρει την ευχή του!
 
Η Μητρόπολη Κερκύρας έστειλε διάψευση στον ιντερνετικό «κλειδοκράτορα» της αλήθειας Αλικάκο και επισήμαινε ότι όχι μόνο δεν εμποδίστηκε το παιδί να πάρει την ευχή του μητροπολίτη, αλλά «ο συγκεκριμένος νέος βοηθά στο ιερό προσκύνημα ως αναγνώστης και ως ιερόπαις […] και αυτό που του λέχθηκε ήταν να πάει στο Ιερό του αγίου για να βοηθήσει, όπως είθισται». Μάλιστα, στην ανακοίνωση υποδεικνυόταν και σημείο του βίντεο που αποδείκνυε του λόγου το αληθές.
 
Ο Αλικάκος αναγκάστηκε να παραδεχθεί το σφάλμα του, αλλά σε πομπώδες κείμενο που ανάρτησε στο διαδίκτυο αυτοαναγορεύτηκε σε δικαστή, γράφοντας ότι «στα δικαστήρια ο τίμιος δικαστής, όταν έχει αμφιβολίες για την ενοχή του κατηγορουμένου, τον αθωώνει. Στην προκειμένη περίπτωση, αν και έχω αμφιβολίες για τα ακριβή γεγονότα και το πλαίσιο μέσα στο οποίο συνέβησαν, οφείλω να κάνω το ίδιο. Να αναλάβω εγώ την πλήρη ευθύνη».
 
Επιπλέον, τα Ellinika Hoaxes διασύρθηκαν ακόμα μια φορά σε υπόθεση εξαιρετικά σημαντική: στο έγκλημα των Τεμπών. Ενώ τον Μάρτιο έγραφαν για «αβάσιμες θεωρίες συνωμοσίας για τσιμέντωμα του δυστυχήματος στα Τέμπη και μεταφορά μυστικών φορτίων», πριν από λίγες ημέρες ασκήθηκε ποινική δίωξη στον τέως περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Λάρισας για το τσιμέντωμα στον τόπο του δυστυχήματος.
 
Τα Ellinika Hoaxes είναι ψεύτες και με τη βούλα. Παρά ταύτα, τους έχει δοθεί η εξουσία να ορίζουν εκείνοι τι ισχύει και τι όχι. Ομως ο καιρός έχει γυρίσματα και πάντα έρχεται η ώρα της αλήθειας.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου