MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2024

Μεταναστευτικό και δημογραφικό! Δύο καυτά προβλήματα που δεν συνδέονται-Γιάννης Μουζάλας

Τι συμβαίνει με το μεταναστευτικό-προσφυγικό που το έχουμε ξεχάσει; Και τι γίνεται και με το δημογραφικό που κάποιοι προσπαθούν λανθασμένα να το συνδέσουν; Ο Γιάννης Μουζάλας διαχειρίστηκε την κρίση διαρκείας του μεταναστευτικού το 2015-16, όταν η Ελλάδα κλήθηκε να αντιμετωπίσει 10.000 αφίξεις την ημέρα. Γνωρίζει το μεταναστευτικό όσο ελάχιστοι και μιλά για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα αλλά και για όσα έρχονται. Ο κ.Μουζάλας είναι ιατρός-μαιευτήρας και ζει από την πρώτη γραμμή το μέγα θέμα του δημογραφικού προβλήματος της χώρας. 
 

 
Δεν συμφωνεί με όσους επιχειρούν να παρουσιάσουν ως «λύση» την ενσωμάτωση μεταναστών. Μιλά για τις αιτίες του δημογραφικού. Χθες έγινε γνωστό ότι ο πληθυσμός της Τουρκίας αυξήθηκε κατά 92.824 ανθρώπους σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα και έφθασε το 2023 τα 85,37 εκατομμύρια κατοίκους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Ο ανδρικός πληθυσμός ήταν 42,73 εκατομμύρια ή 50,1% του συνολικού, ενώ οι γυναίκες ήταν πέρυσι το 49,9% ή 42,64 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν , από τη TurkStat, την τουρκική στατιστική υπηρεσία.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου