MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2023

«Ούτε βήμα πίσω στο Αιγαίο, οι Έλληνες δεν είναι έτοιμοι και δεν πρέπει να δεχτούν συμφωνία»-Π.Γερογλής

Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του κ.Παναγιώτη Γερογλή που είναι Ταξίαρχος ε.α με ειδίκευση και στον τομέα των πληροφοριών. Ο κ.Γερογλής στο πρώτο μέρος της συνέντευξης αναφέρθηκε στους «λαγούς της συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου» που μετά από τους σεισμούς στην Τουρκία προέκυψαν στα ελληνικά τηλεοπτικά κανάλια.
 
Ο κ.Γερογλής στο δεύτερο μέρος της συνέντευξης του αναφέρεται στη μυστική διπλωματία, στη διπλωματία των …τυχαίων συναντήσεων του πρωθυπουργού με τον Τουρκοκύπριο Τατάρ σε κουζίνα ξενοδοχείου (!!!) και φυσικά στη διπλωματία των σεισμών.
 
 
Υπενθυμίζει τι ακολούθησε τη διπλωματία των σεισμών το 1999.
 
«Δεν μπορούμε να βλέπουμε τα γεγονότα στην Τουρκία με «ελληνικούς φακούς»…Τα τελευταία χρόνια ελληνικές κυβερνήσεις αντιμετώπισαν την Τουρκία με κατευνασμό και «στρατηγική ψυχραιμία»…Πρόσφατα είχαμε και τις ανταλλαγές συμβουλών ψυχραιμίας μεταξύ του πρωθυπουργού και του ΥΕΘΑ», λέει ο κ.Γερογλής.
 
Ποια είναι η πολιτική πραγματικότητα σε Ελλάδα και Τουρκία μετά από το 1999 και την ενεργοποίηση της «διπλωματίας των σεισμών»; Ποιος είναι πραγματικά ο Ερντογάν; Ο παράφρων σουλτάνος που ακούμε στα κανάλια ή κάτι άλλο; Ποιοι ήταν οι πολιτικοί που κλήθηκαν στην Ελλάδα να τον αντιμετωπίσουν και επέλεξαν κουμπαριές, ζεϊμπέκικα και τώρα ακόμη χειρότερα την μυστική διπλωματία, λες και η χώρα ανήκει σε κάποιες πολιτικές οικογένειες που μπορούν να αποφασίζουν για το μέλλον της με «μυστικές διαπραγματεύσεις»;
 
Πόσο τελικά «διαλύθηκε το τουρκικό στράτευμα» μετά από τις εκκαθαρίσεις που έκανε ο Ερντογάν; Μήπως το αποτυχημένο πραξικόπημα κατά του Ερντογάν ήταν η ευκαιρία του για να δημιουργήσει το «δικό του στράτευμα»;
 
Μας πάνε για «λύση» με το ζόρι στο Αιγαίο; «Η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη και δεν πρέπει να δεχτεί οποιαδήποτε συμφωνία που είναι η συνέχεια της συμφωνίας των Πρεσπών στο Αιγαίο», υποστηρίζει ο κ.Γερογλής.
 
Έμπειρος στρατιωτικός ο κ.Γερογλής επσημαίνει ότι το πρώτο που θα έπρεπε να είχε κάνει η Ελλάδα μετά από την κλιμάκωση που επιχείρησε η Τουρκία ήταν να συμμαζέψει το υπάρχον οπλοστάσιο της και να φροντίσει απαραίτητα το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων. Το τι έγινε όλοι το γνωρίζουμε. Κι όσοι δεν ήθελαν να πιστέψουν τι πραγματικά συμβαίνει ,πείστηκαν με το μέγα κάζο της αποκάλυψης καθήλωσης των C-130 για την οποία επίσης ο πρωθυπουργός δεν είχε ιδέα!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου