MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 27 Αυγούστου 2023

«Καζαντζάκη πρέπει να διαβάσουν και οι σύμβουλοι του πρωθυπουργού όχι μόνο ο Ζελένσκι» -Ι.Μάζης

Ο Δρ Ιωάννης Μάζης εξακολουθεί να ασχολείται με τη ζωγραφική αλλά μιλά στο militaire channel για τη «ζωγραφιά» που προσπαθούν να δημιουργήσουν στην περιοχή όλοι οι «δυνατοί» παίκτες. Η Ελλάδα συμμετέχει στη δημιουργία του «γεωπολιτικού πίνακα» ή έστω θα έχει την πρέπουσα θέση στο «έργο» που τελικά θα προκύψει;
 
Ο κ.Μάζης επισημαίνει ότι η Ελλάδα έχει δημιουργήσει πολλές ευκαιρίες αλλά το πρόβλημα είναι ότι δεν δείχνει διατεθειμένη να τις εκμεταλλευθεί… Γιατί;
 
Η γεωπολιτική εικόνα δεν είναι κακή για την Ελλάδα…Στη γεωστρατηγική εικόνα υπάρχουν όπως φαίνεται πολλά θέματα. Ο κ.Μάζης καταθέτει μία σειρά σημαντικών παρατηρήσεων για όσα δεν έχουμε κάνει ή όσα έχουν γίνει με λάθος τρόπο.
 
Στα λάθη αυτό που κυριαρχεί είναι η στάση που επέλεξε η ελληνική κυβέρνηση στο ουκρανικό.
 

 
Στα ερωτήματα που εγκαίρως έθεσε ο κ.Μάζης ακόμη δεν έχει πάρει απάντηση. «Κάποιοι από κάποια υπόγεια πήγαν να με κατηγορήσουν ως …φιλορώσο. Είμαι τόσο φιλορώσος όσο και ο Κίσιγνκερ», λέει ο καθηγητής, αναφερόμενος και στην μακαρθικού τύπου επιθέσεων που δέχονται όσοι εκφράζουν δυσάρεστες μεν αλλά αληθινές αναλύσεις που στηρίζονται σε επιστημονική έρευνα.
 
Ο κ.Μάζης αποδομεί τα επιχειρήματα όσων υποστηρίζουν την άποψη ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να διεκδικήσει ρόλο ισότιμου εταίρου σε ΝΑΤΟ και ΕΕ. Εξηγεί γιατί η Ελλάδα μπορεί να έχει σημαντικό ρόλο στην περιοχή…
 
Ο κ.Μάζης ρωτά γιατί ο πρωθυπουργός δεν λέει στους συμβούλους του, αυτό που είπε στον κ.Ζελένσκι. Τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη «μη ρωτάς ποτέ αν θα νικήσεις, πολέμα».
 
«Ας το πει στους συμβούλους του που κάθε τόσο με διάφορους τρόπους μας ρωτάνε αν θέλουμε πόλεμο», λέει ο κ.Μάζης.
 
Επισημαίνει τα λάθος μηνύματα που εκπέμψαμε με τη σύνοδο για τα Δυτικά Βαλκάνια . Αναφέρεται κυρίως στην πρόσκληση προς τον εκπρόσωπο του Κοσόβου, αλλά και τη συμμετοχή της Μολδαβίας. «Κάναμε πολλές εξυπηρετήσεις με αυτή τη Διάσκεψη, αλλά τα ανταλλάγματα που πήραμε ποια είναι», λέει ο κ.Μάζης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου