MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 13 Απριλίου 2023

Οι BRICS εργάζονται πάνω σε μια νέα μορφή νομίσματος

Ο Αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας Αλεξάντερ Μπαμπάκοφ δήλωσε ότι οι ιδέες για τη δημιουργία μιας νέας μορφής νομίσματος θα παρουσιαστούν στην προσεχή σύνοδο κορυφής του οργανισμού στη Νότια Αφρική, γράφει το telesurenglish.net.

Στο περιθώριο του Επιχειρηματικού Φόρουμ της Ρωσο-Ινδικής Στρατηγικής Συνεργασίας για Ανάπτυξη και Ανάπτυξη, ο Μπαμπάκοφ είπε πως βρίσκονται σε εξέλιξη εργασίες για τη δημιουργία μιας νέας μορφής νομίσματος.

"Η μετάβαση σε διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα είναι το πρώτο βήμα. Το επόμενο είναι να διευκολυνθεί η κυκλοφορία του ψηφιακού νομίσματος ή οποιασδήποτε άλλης θεμελιωδώς νέας μορφής νομίσματος στο εγγύς μέλλον", είπε ο αντιπρόεδρος.

Ο αξιωματούχος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σχηματισμού ενός ενιαίου νομίσματος BRICS που θα είναι εξασφαλισμένο με χρυσό μαζί με άλλα προϊόντα όπως στοιχεία σπανίων γαιών ή χώμα.

Η επόμενη σύνοδος κορυφής της ομάδας έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στη Νότια Αφρική τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου