MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2022

ΓΣΒΕΕ-ΟΕΒΕΝΗ: Κίνδυνος λουκέτου σε 50.000 επιχειρήσεις το 2023

«Αμφισβητεί τα στοιχεία έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ το Υπουργείο Οικονομικών. Φαίνεται ότι ζούμε σε διαφορετικούς κόσμους»


Τα παραπάνω είπε στον 98.4 ο Αντιπρόεδρος της Συνομοσπονδίας Μπάμπης Λεκάκης, καταγράφοντας τη ζοφερή πραγματικότητα των μικρών επιχειρήσεων πανελλαδικά και τον κίνδυνο χιλιάδες συνάδελφοι του να μην καταφέρουν να επιβιώσουν.


 
«50.000 επιχειρήσεις κινδυνεύουν με λουκέτο στο πρώτο εξάμηνο του 2023 και 100.000 εργαζόμενοι κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι» σημειώνει, αν και ο Υπουργός Οικονομικών κατά τον ίδιο αμφισβήτησε τα στοιχεία της έρευνας επικαλούμενος τις πρόνοιες της πολιτικής που ακολουθήθηκε για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας.

Οι επιχειρηματίες ωστόσο μιλούν για ενίσχυση των μεγάλων ομίλων κι όχι των μικρών, ανισότητες με το καλάθι του νοικοκυριού, 400 μικρά αρτοποιεία που έκλεισαν κι άλλα τόσα που κλείνουν έως το τέλος του 2022, παράλληλα με την αιμορραγία του εργατικού δυναμικού στις ηλικίες 20-29 ετών που φεύγουν για το εξωτερικό, με βάση τα στοιχεία της ΤτΕ και ξεπερνούν τις 600.000.

Οι επαγγελματοβιοτέχνες ζητούν αλλαγή πολιτικής καθώς πληθωρισμός, ενεργειακό κόστος, πρώτες ύλες, έλλειψη ρευστότητας κι αποδυνάμωση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών προμηνύουν ένα αβέβαιο 2023 για την επιβίωσή τους.

Δυσφορία κι από την απόρριψη παράλληλα των προτάσεων τους που περιλαμβάνουν τις παρατάσεις τόσο της απογραφικής διαδικασίας ψηφιακής οργάνωσης του χρόνου εργασίας, όσο και της περιόδου υλοποίησης των προγραμμάτων επαγγελματικής κατάρτισης εργαζομένων σε μικρές επιχειρήσεις.

Καμία απάντηση προς το παρόν στο αίτημα για το πάγωμα των ασφαλιστικών εισφορών ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων για το 2023 ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα καταβολής τους ιδιαίτερα για τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου