MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 23 Ιουλίου 2022

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες της αστυνομικής ντροπής στα Εξάρχεια

Ανεξέλεγκτη αστυνομική βία στο κέντρο της Αθήνας το βράδυ της Παρασκευής. Επιτέθηκαν, τραυμάτισαν, σταμάτησαν πορεία κατά των βιασμών και εισέβαλαν ξανά μέσα σε ένα κατάστημα.


Ένα απίστευτο όργιο αστυνομικής καταστολής σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής στα Εξάρχεια, καθώς η κυβέρνηση δείχνει να προσπαθεί απεγνωσμένα να δημιουργήσει κλίμα ώστε να προσφέρει ξανά το αφήγημα «νόμος και τάξη» ώστε να αλλάξει την ατζέντα από τα τρομακτικά ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία και της προκαλούν γρήγορη φθορά.

Την ώρα που η χώρα καίγεται, την ώρα που η ακρίβεια πνίγει τους πολίτες, την ώρα που η υπόθεση Λιγνάδη (αλλά και η υπόθεση Μιχαηλίδη) προκαλούν αντιδράσεις στην κοινωνία, αλλά και στον χώρο της Δικαιοσύνης, κυβέρνηση και υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στέλνουν τα ΜΑΤ να ξυλοφορτώσουν κόσμο στα Εξάρχεια, παρουσιάζοντας, παράλληλα, στα φιλικά ΜΜΕ μια διαστρεβλωμένη εικόνα της πραγματικότητας.
 
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Όλα ξεκίνησαν χθες το βράδυ όταν ισχυρή ομάδα των ΜΑΤ βρέθηκε στα Εξάρχεια, την ώρα που ήταν προγραμματισμένη και ανακοινωμένη εδώ και ημέρες φεμινιστική πορεία διαμαρτυρίας για απόπειρες βιασμών τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή.

Moment riot police attacks a protest by #feminists against rape following a recent attempted rape in the area. #εξαρχεια #antireport #rape #Feminism pic.twitter.com/DECXVMoklX— Nikolas Georgiou (@mpodil) July 23, 2022
Για τους δικούς της λόγους η ΕΛ.ΑΣ. αποφάσισε πως η πορεία δεν πρέπει να πραγματοποιηθεί και για να το πετύχει αυτό έδωσε την απαραίτητη διαταγή στα ΜΑΤ να επιτεθούν και να χτυπήσουν απρόκλητα γυναίκες που βρίσκονταν στο σημείο κρατώντας πανό διαμαρτυρίας.

Ακολούθησε μεγάλη ένταση με ΜΑΤ και ΔΙΑΣ να δέρνουν αδιακρίτως, να χτυπούν κόσμο στο κεφάλι και σε άλλα σημεία και να προβαίνουν σε βίαιες προσαγωγές χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. Υπάρχει, εξάλλου, και μια φωτογραφία που καταγράφει άνδρα των ΜΑΤ να σηκώνει το υπηρεσιακό του περίστροφο με κάτοικους και διαδηλωτές να καταγγέλλουν ότι απείλησε τους συγκεντρωμένους.
Cc @theodorikakosp ?? #εξαρχεια pic.twitter.com/GkBe3sDhi3— Kompoloi (@Kompoloi1) July 22, 2022
Να εδώ Έλληνας αστυνομικός τραβάει όπλο όταν αντιλαμβάνεται ότι έχει μπροστά του άοπλη γυναίκα διαδηλωτή του #MeToo και όχι παιδοβιαστή, ναρκέμπορα ή συνάδελφο δολοφόνο παιδιών...
 
#εξαρχεια pic.twitter.com/mgbWnluL9r— Κapoios Αllos 🌐 (@Kapoiosmpla) July 22, 2022
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)


Σαν να μην έφτανε αυτό οι αστυνομικοί των ΜΑΤ δημιούργησαν για ακόμη μια φορά κατάσταση ομηρίας, καθώς απέκλεισαν την είσοδο καφενείου πάνω στην πλατεία Εξαρχείων και εγκλώβισαν μέσα δεκάδες άτομα, ενώ δεν υποχώρησαν παρά την καταγγελία ότι εντός του καταστήματος βρισκόταν κι ένα ανήλικο παιδί. Σε καταγγελίες για απειλές και εκφοβισμό, άλλωστε, προχώρησαν, όπως αναφέρεται στα social media, ακόμη και φωτορεπόρτερ που ήταν στο σημείο για να κάνουν τη δουλειά τους.


Τελικά τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο κατάστημα και προχώρησαν και εκεί σε προσαγωγές, σε μια επιχείρηση καρμπόν με εκείνη που σημειώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες.
Τι έχουμε εδώ; pic.twitter.com/cU3XCjW9tu— Ιερώνυμος boss (@JeronymoBoss2) July 22, 2022

Βγάζουν έναν έναν κ μια μια κ τους ψάχνουν και τους βάζουν στη κλούβα. Ματ περιμετρικά παντού της πλατειας pic.twitter.com/hg4A9grsxB— U (@kinimatini) July 22, 2022
Φυσικά η εκδοχή της αστυνομίας, η οποία κάνει λόγο για 50 προσαγωγές, είναι εντελώς διαφορετική, ενώ και στα μέσα που στηρίζουν την κυβέρνηση το αφήγημα είναι το ίδιο και μονότονο: επεισόδια, επίθεση διαδηλωτών, πετροπόλεμος και χημικά.

Τα βίντεο και οι φωτογραφίες αδιάψευστος μάρτυρας της αστυνομικής βίας για ακόμη μια φορά.

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)
Εδώ βλέπουμε την ελληνική αστυνομία να δέρνει πολίτες .. pic.twitter.com/uTUxgnDE4B— Marios Rafail Bikos (@bikosmariosraf) July 22, 2022

pic.twitter.com/3cNlvTTXXY— U (@kinimatini) July 22, 2022

Εισβολή των ΜΑΤ στο καφενείο της Πλατείας. Η κυβέρνηση μετά το όργιο καταστολής στη πορεία ενάντια στην απόπειρα βιασμού στη περιοχή προσαγαγαει αγωνιστες/στριες και απλούς θαμώνες της περιοχής. #μητσοτακη_παραιτησου #εμπρηστης_ειναι #antireport #free_michailidis pic.twitter.com/JgKcWFmUqS— Michailidis Hunger Strike (@hungerStr) July 22, 2022


Η αστυνομία στα #Εξάρχεια, χτυπά φεμινιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις που διαδηλώνουν ενάντια στους βιασμούς! Αυτό. Greek police, beats feminist organizations protesting against rape. #antireport #Greece #Λιγνάδης #Βιαστης_ειναι #Lignadis #Feminism Πηγή: Partizan Yunanistan pic.twitter.com/tmYUILOSRd— Μένουμε Ενεργοί - Υγεία, Συλλογικότητα, Αλληλεγγύη (@Covid19energoi) July 22, 2022

Μπενάκη και Αραχώβης 21:45 #antireport #εξαρχεια pic.twitter.com/FbPmUUEuiA— tselmao (@tselementou) July 22, 2022
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου