MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2020

Ν.Λυγερός :Η Τουρκία κερδίζει επικοινωνιακά όσα χάνει στο πραγματικό πεδίο

Ο στρατηγικός σύμβουλος Νίκος Λυγερός , μιλώντας στον 98.4 εξήγησε γιατί η Τουρκία στην πραγματικότητα είναι απομονωμένη , στο ενεργειακό πεδίο , στα γεωπολιτικά και σε συμμάχους , αλλά με την επικοινωνιακή πίεση που ασκεί προς την Ελλάδα, φαίνεται να κερδίζει επενδύοντας σε φοβίες μας , χωρίς καν να χρειάζεται ένα σοβαρό επεισόδιο. 

Κατά τον ίδιο ακόμη και η οριοθέτηση με την Λιβύη στο επίσημο χάρτη του μνημονίου που υπέγραψαν Σάρατζ-Ερντογάν , αποτυπώνει το πόσο δυσχερής είναι η θέση της Τουρκίας στην υπόθεση ΑΟΖ , από την στιγμή που έχασε χρόνο μη αναγνωρίζοντας το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. 

Για τον Νίκο Λυγερό , όσοι στην Ελλάδα μιλούν για Χάγη και οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας, παίζουν το παιχνίδι της Τουρκίας που θέλει να μειώσει την επήρεια των ελληνικών νησιών στο θέμα της ΑΟΖ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου