MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 4 Αυγούστου 2019

ΤΙ ΩΡΑΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΜΕ ΜΕ ΤΗΝ…ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΜΑΣ «ΕΥΤΥΧΙΑ»!!!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης 

Σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, (ΠΟΥ), στην Ελλάδα οι ασθενείς που υποφέρουν από κατάθλιψη ξεπέρασαν τους 600.000, ενώ μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς προκαλεί και η ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών που αγγίζει το 35% με ανοδική πορεία εξαιτίας των… «ευεργετικών μέτρων λιτότητας και των Μνημονίων. 


Παράλληλα στην χώρα μας, όπως αναφέρουν τα επίσημα στοιχεία από τους σχετικούς κωδικούς συνταγογράφησης, (ICD-10), οι ασθενείς με ψυχολογικά προβλήματα άγγιξαν τους 634.126 συμπολίτες μας και γράφτηκαν 3.101.164 αντίστοιχες ιατρικές συνταγές. 

Ιδιαίτερος προβληματισμός προκύπτει από τη ραγδαία αύξηση των αυτοκτονιών, (κατά 35%), εξαιτίας των μέτρων λιτότητας, ενώ από το 2012 και μετά τα ποσοστά των ακούσιων νοσηλειών κυρίως σε ψυχιατρικές κλινικές, (κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας), αυξάνονται ραγδαία, φτάνοντας από 56,6% σε 74,5% με συνεχή ανοδική πυρεία, ενώ η δημόσια περίθαλψη καταρρέει υπέρ της ιδιωτικής. 

Όλα αυτά σαν αποτέλεσμα έχουν κατατάξει τον ελληνικό λαό σαν τον πιο δυστυχισμένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Και ενώ ο κόσμος τώρα παραθερίζει, πλησιάζει η «θύελλα» του Φθινοπώρου που θα… σαρώσει τους καναπέδες μας και θα αναποδογυρίσει τις πολυθρόνες μας. 

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου