MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μεθοδεύουν συγκυβέρνηση με ΣΥΡΙΖΑ

Μελέτης Μελετόπουλος

Συμφωνα με πληροφορίες, οι επικοινωνιολόγοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ συζητούν διεξοδικά την περίπτωση να εγκλωβίσουν-πείσουν-σύρουν τον ΣΥΡΙΖΑ σε κάποιου τύπου συγκυβέρνηση. 

Βλέποντας τις εθνικές εκλογές να πλησιάζουν, τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης αναζητούν τρόπο σωτηρίας. Θεωρούν ότι το αποτέλεσμα των επομένων εθνικών εκλογών θα είναι τέτοιο που δεν θα επιτρέψει στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει αυτόνομα.

Υπολογίζουν ότι στην επόμενη βουλή θα εισέλθουν ΣΥΡΙΖΑ (με ποσοστό περί το 30%), ΝΔ (με κάτι σαν 27-28%), ΠΑΣΟΚ (γύρω στο 5-6%), ΧΑ (7-10%), ΠΟΤΑΜΙ (4-6%) ΚΑΙ ΚΚΕ(4-7%). Εφόσον το ΚΚΕ δεν ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του ΣΥΡΙΖΑ για συνεργασία, μένει το ΠΟΤΑΜΙ, το οποίο όμως εκτιμούν ότι θα είναι απρόθυμο ή ανίσχυρο και πάντως δεν θα έχει τις απαιτούμενες έδρες για να στηρίξει κοινοβουλευτικά μία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Οπότε τα περιθώρια συμμαχιών θα είναι εξαιρετικά περιορισμένα ή ανύπαρκτα γιά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η «επικοινωνιακή» προετοιμασία άρχισε από τώρα. «Λαγός» ο Δημήτρης Αβραμόπουλος. Σε συνέντευξή του στην RealNews, δήλωσε ότι είναι αναγκαίο «να αναζητηθούν πολιτικά και θεμιτά μέσα συναίνεσης, με γνώμονα το εθνικό συμφέρον, για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, διασφαλίζοντας τη σταθερότητα και την συνέχεια της χώρας». 

Και στη συνέχεια: «Σήμερα οι πολιτικές εξελίξεις επιβάλλουν περισσότερο από ποτέ τέτοιου είδους συναινέσεις, στο μέτρο που οι αυτοδυναμίες είνα πλέον δύσκολη υπόθεση». Αφού έβαλε ο ίδιος υποψηφιότητα για την προεδρία λέγοντας ότι «ο επόμενος Πρόεδρος πρέπει να συμβολίζει την εθνική συνεννόηση και την ενότητα και για αυτό θα πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες σύγκλισης μεταξύ των δημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων», δεν απέκλεισε την δημιουργία «μεγάλου συνασπισμού», με τη συμμετοχή προφανώς και του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «εφόσον ο λαός δεν θα έδινε αυτοδυναμία σε ένα κόμμα όλες οι επιλογές είναι θεμιτές, κάτω από όρους ειλικρινούς συνεργασίας και κατανόησης με κοινό παρανομαστή το συμφέρον της Ελλάδας.

Κανείς δεν περισσεύει σε μια τέτοια προσπάθεια όταν τοποθετείται εντός συνταγματικού τόξου».

Παρατήρηση πρώτη: κυβέρνηση «μεγάλου συνασπισμού» με ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ θα είναι ένας απίστευτος τραγέλαφος, που θα διαλυθεί σε μερικές εβδομάδες. Θα δώσει όμως την ευκαιρία να προλάβουν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα να γλυτώσουν τις διώξεις γιά τις τεράστιες πολιτικές (και πιθανόν ποινικές) τους ευθύνες.

Παρατήρηση δεύτερη: αν πρόκειται να υπάρξει «μεγάλος συνασπισμός», αυτός θα πρέπει να έχει ξακάθαρο αντιμνημονιακό πρόσημο, και γι’ αυτό απαιτείται μία άλλη ΝΔ και ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, με άλλη ηγεσία και άλλη σύνθεση.

Παρατήρηση τρίτη: αυτοί οι επικοινωνιακοί σχεδιασμοί στα ημι-υπόγεια του παλαιοκομματισμού δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν μία απροσδόκητη μεταβλητή, που είναι η ψήφος των Ελλήνων πολιτών. Η οποία τελικά θα δώσει τη λύση, διότι ως γνωστόν στη Δημοκρατία δεν υπάρχουν αδιέξοδα.

Πρέπει γρήγορα «κάτι» να γίνει για να γλυτώσουμε από τους νέους δράκουλες που κυκλοφορούν ακόμα στον κόσμο.

Και ένα τελευταίο αλλά πολύ – πολύ χειροπιαστό παράδειγμα, της διεθνούς ληστρικής συμμορίας. Είδατε τι πήγαν να κάνουν στον Πούτιν; Προσπάθησαν να τον «περικυκλώσουν» και πήγαν να στήσουν κανόνια μέσα στην ίδια την αυλή του. Την Κριμαία. Και γλύτωσε την τελευταία στιγμή, γιατί είναι πολύ μάγκας και όχι ψοφίμι σαν και εμάς τους Έλληνες.

Πηγή : kontranews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου