MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 18 Ιουνίου 2023

Καταγγελία από την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας για αστυνομική βία

Επίθεση από αστυνομικό των ΜΑΤ με χημικό κατά φωτορεπόρτερ στο περιθώριο της κινητοποίησης της 15ης Ιουνίου για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.


Η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας καταγγέλλει ότι ο αστυνομικός επιτέθηκε απρόκλητα και αναίτια, με εκτόξευση χημικού από πολύ κοντινή απόσταση και με στόχευση στο πρόσωπο του φωτορεπόρτερ.

«Απαιτούμε απο τον Υπηρεσιακό Υπουργό (που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει και το πολίτικο κόστος) την άμεση παρέμβαση του» δηλώνει η ΕΦΕ και υπογραμμίζει ότι «επιτέλους σταματήστε, βάλτε έναν φραγμό».

Η ανακοίνωση

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθηνάς στις 15 Ιουνίου, για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου και ενώ τα μικρής διάρκειας επεισόδια είχαν σταματήσει, συνάδελφος μας φωτορεπορτερ, μέλος της ΕΦΕ, χωρίς κανένα λόγο, αναίτια και ανεξήγητα δέχθηκε απο μικρή απόσταση στο πρόσωπο του απο Αστυνομικό διμοιρίας ΜΑΤ, το γνωστο χημικό.

Το περιστατικό πέραν βέβαια του ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ακόμη και στην περίπτωση που εκτυλίσσονται επεισόδια, ο συνάδελφος μας την συγκεκριμένη χρονική στιγμή, στο σημείο που δέχθηκε την απρόκλητη και επικίνδυνη για την σωματική του ακεραιότητα εκτόξευση χημικού, βρίσκονταν μαζί με ολιγάριθμη ομάδα συναδέλφων φωτορεπόρτερ που παρέμεναν μέχρι την οριστική λήξη της διαδήλωσης.

Είναι λοιπόν ακατανόητη αφ΄ενός μεν η αίτια ή η αφορμή που δέχθηκε το επικίνδυνο αυτό χημικό στο πρόσωπο, αφετέρου το πώς ένας φωτορεπόρτερ με τον κατάλληλο και διακριτό εξοπλισμό που έφερε, γίνεται στόχος για μια ακόμη φορά αστυνομικών δυνάμεων και μάλιστα με την συγκεκριμένη μέθοδο και πρακτική της εκτόξευσης χημικού με στόχο αποκλειστικά το πρόσωπο, κάτι που πιθανόν να προκαλέσει ακομη και απώλεια της όρασης ή θα επιφέρει μεγάλες δυσκολίες στο αναπνευστικό σύστημα ακόμη και στην αίσθηση της όσφρησης.

Διαμαρτυρόμαστε για πολλοστή φορά,

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ –ΒΑΛΤΕ ΤΕΛΟΣ-ΒΑΛΤΕ ΕΝΑ ΦΡΑΓΜΟ ΝΑ ΣΤΟΧΕΥΕΤΕ ΤΟΥΣ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΕΡ

που εκ της θέσεως τους βρίσκονται σχεδόν στον κλοιό Αστυνομικών διαδηλωτών, όχι μόνο σε επεισόδια, αλλά και σε ειρηνικές πορείες και συγκεντρώσεις. Ο συγκεκριμένος τρόπος και μεθοδολογία της απώθησης από το γεγονός που εκτυλίσσεται την συγκεκριμένη στιγμή και κυρίως με την πρακτική της εκτόξευσης χημικού, σε σημεία του ανθρώπινου σώματος που είναι ακάλυπτα, εγκυμονούν κινδύνους για τυχόν απρόβλεπτα σημάδια κακής λειτουργιάς συγκεκριμένων οργάνων δεν μπορεί να γίνει ανεκτή στο μέλλον.

Απαιτούμε απο τον Υπηρεσιακό Υπουργό (που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει και το πολίτικο κόστος) την άμεση παρέμβαση του.

Εάν ο Υπηρεσιακός Υπουργός δεν παρέμβει και δεν υπάρξουν τιμωρίες, η ΕΦΕ θα επιλέξει διαφορετική την νομική διαδικασία, για να διασφαλίσει τόσο την σωματική την ακεραιότητα των μελών της, όσο και την απρόσκοπτη άσκηση του επαγγέλματος τους , του επαγγέλματος που είναι η αποκλειστικά και μόνο η αντικειμενική ενημέρωση των πολιτών.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου