MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

Ρωσική "βόμβα": Σχέσεις με βρετανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν μέλη και υπουργοί της κυβέρνησης Ερντογάν! Ποιοι είναι

Χρησιμοποιούν το AKP οι Βρετανοί;


Aρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Aπίθανα ντοκουμέντα έβγαλαν στο φως της δημοσιότητας οι Ρώσοι για τις σχέσεις υψηλόβαθμών μελών της κυβέρνησης Ερντογάν με την Βρετανία και τις… μυστικές υπηρεσίες!

Οι Ρώσοι ισχυρίζονται πως αρκετά μέλη της κυβέρνησης Ερντογάν είναι Βρετανοί πράκτορες που υλοποιούν ένα μεγαλύτερο σχέδιο ίσως και εν αγνοία του ίδιου του Ερντογάν.

Απώτερος σκοπός σύμφωνα με τους συγγραφείς της ρωσικής αυτής αναφοράς, είναι η εμπλοκή της Τουρκίας σε ένα μεγάλο πόλεμο. 
 
Το “Βαθύ κράτος” της Βρετανίας
 
“Υπάρχει μια βαθιά ριζωμένη πίστη μεταξύ Τούρκων δημοσιογράφων και εμπειρογνωμόνων πως υπάρχουν ιεραρχικές δομές που ελέγχουν την παγκόσμια οικονομία και συνδέονται με το Βρετανικό “Βαθύ Κράτος” εδώ και αιώνες.

Η πολιτική δράση που έπνιξε τη Μέση Ανατολή στο αίμα είναι προϊόν του Βρετανικού “βαθέως κράτους”.

Τα περισσότερα κράτη της Μέσης Ανατολής δημιουργήθηκαν από την Αγγλία. Τα σύνορα των χωρών της Μέσης Ανατολής σχεδιάστηκαν στη Διάσκεψη του Καΐρου υπό την προεδρία Τσόρτσιλ. Οι περισσότεροι από τους ηγέτες αυτών των χωρών εκλέχτηκαν και διορίστηκαν στις θέσεις τους από το “βαθύ κράτος” της Βρετανίας.

Εκπρόσωποι της όπως ο Λόρενς, ο Γκέρτρουτ Μπελ, ο Στρατηγός Άλενμπι, ο Όρντ Γουίνγκιτ, ο Χάμπερτ Γιάνγκ, ο Πέρσι Κοξ, ο Χέρμπερτ Σαμουήλ και άλλοι, εντόπισαν, εκπαίδευσαν και διόρισαν στελέχη.

Η συντριπτική πλειοψηφία των ατόμων που κυβερνούσαν τη Μέση Ανατολή τον 20ο αιώνα εκπαιδεύτηκαν σε αγγλικά εκπαιδευτικά ιδρύματα όπως η Στρατιωτική Ακαδημία Sandhert, η Σχολή Ανατολικών και Αφρικανικών Σπουδών, το Πανεπιστήμιο του Έξετερ, το Κέιμπριτζ ή την Οξφόρδη και διορίστηκαν στα θέσεις τους με σκοπό την εξυπηρέτηση του Βρετανικού “βαθέως κράτους”.


Είναι γνωστό ότι καθένα από αυτά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα χρησιμοποιείται από το “βαθύ κράτος” της Βρετανίας ως εκπαιδευτικό κέντρο. Πίσω από το πραξικόπημα Mossadegh στο Ιράν, τα στρατιωτικά πραξικοπήματα στην Τουρκία το 1960, 1971, 1980 και 2016, καθώς και ολόκληρη η ιστορία πραξικοπήματος στην Αίγυπτο, τη Συρία και το Ιράν, βρίσκεται το βαθύ κράτος της Βρετανίας.
 
Επανενώσεις στην Αγγλία για την Τουρκία

Tο Oda TV με ημερομηνία 28 Απριλίου 2017, αναφέρθηκε σε μια συνάντηση στην Αγγλία σημαντικών ανθρώπων. Η συνάντηση αφορούσε την Τουρκία.

Οι άνθρωποι στη φωτογραφία είναι πολύ γνωστοί στο κοινό σήμερα. Είναι, από τα αριστερά προς τα δεξιά, ο Fehmi Koru (δημοσιογράφος, συγγραφέας, σύμβουλος του 11ου Προέδρου του Abdullah Gul), Abdullah Gul (11ος Πρόεδρος της Τουρκίας) και Shukru Karatepe (σύμβουλος του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δικηγόρος, μέλος του AKP Κεντρικό Γνωμοδοτικό Συμβούλιο).


Και οι τρεις την περίοδο από το 1976 έως το 1978 πήγαν να σπουδάσουν στο Πανεπιστήμιο του Έξετερ, που βρίσκεται στο Έξετερ, στα νοτιοδυτικά της Αγγλίας.


Φωτογραφήθηκαν, όλοι μαζί με έναν αξιωματικό τότε, που είναι σήμερα ο πρώην Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και νυν Υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Στρατηγός Χουλούσι Ακάρ!

Το Πανεπιστήμιο του Έξετερ είναι το μόνο εκπαιδευτικό ίδρυμα στο Ηνωμένο Βασίλειο που διαθέτει Κουρδικό Ινστιτούτο Έρευνας! Επιπλέον, αυτό το πανεπιστήμιο στεγάζει επίσης το “Ινστιτούτο Αραβικών και Ισλαμικών Σπουδών”. 
 
Οι πράκτορες της MI6 εκπαιδεύονται εδώ

Σε αυτό το πανεπιστήμιο, σε διάφορες χρονικές στιγμές, ανάλογα με τη σημασία του έργου που θα εκτελέσουν, εκπαιδεύονται άτομα που ειδικεύονται στον αραβικό, ισλαμικό κόσμο, στους Κούρδους, πράκτορες της MI6 και Βρετανοί αξιωματούχοι που θα σταλούν στη Μέση Ανατολή.

Τόσο οι Fehmi Koru, Abdullah Gul όσο και Shukru Karatepe ήρθαν σε αυτό το πανεπιστήμιο για να λάβουν εκπαίδευση με επιχορήγηση από το Εθνικό Πολιτιστικό Ίδρυμα (το Ίδρυμα ιδρύθηκε το 1969 και λειτουργεί υπό τον έλεγχο της τουρκικής κυβέρνησης).


Ο Αμπντουλάχ Γκιούλ επέλεξε να συμπεριλάβει στην κυβέρνηση τον επικεφαλής της MIT Χακάν Φιντάν, τον Γραμματέα Τύπου της Προεδρικής Διοίκησης Ιμπραήμ Καλίν, καθώς και έναν από τους κύριους συμβούλους του Προέδρου, Σούκρου Καρατέπε. Τέσσερις Στρατηγοί που ήταν από τη Καισάρεια, μεταξύ των οποίων ήταν ο επικεφαλής του Γενικού Επιτελείου, Στρατηγός Hulusi Akar, συνεργάστηκαν με αυτήν την ομάδα. 
 
Υπουργός Οικονομικών – Βρετανός πολίτης

Αφού έγινε γνωστό ότι η πρώην πρωθυπουργός Τανσού Τσιλέρ έχει αμερικανική υπηκοότητα, αποδείχθηκε ότι και ο υπουργός οικονομικών του AKP, Mehmet Shimsek, έχει βρετανική υπηκοότητα.

Γεννημένος την 1η Ιανουαρίου 1967, κάτοικος της Aryja, επαρχία Batman, ο Shimshek στις 20 Ιανουαρίου 1999 παντρεύτηκε μία Αμερικανίδα την Annalize Grenwold και το 2000 πήγε στην Αγγλία όπου άρχισε να εργάζεται για τη Merrill Lynch. Αφού διορίστηκε επικεφαλής του τμήματος οικονομικής και στρατηγικής έρευνας στην περιοχή της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ο Shimshek και η σύζυγός του αποφάσισαν να γίνουν πολίτες της Αγγλίας. Έχοντας λάβει θετική απάντηση στην αίτηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αγγλίας, υπέβαλε αίτηση στο τουρκικό Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο με απόφαση της 26ης Ιουλίου 2006 αριθ. 2422 “επέτρεψε στον Shimsek να αποκτήσει υπηκοότητα στο Ηνωμένο Βασίλειο (Αγγλία) με τη διατήρηση της τουρκικής ιθαγένειας. “ 
 
Η Βρετανική περίοδος του Hakan Fidan και το μυστήριο παρελθόν του

Υπάρχουν ενδιαφέρουσες συμπτώσεις στη ζωή του επικεφαλής της MİT Hakan Fidan. Ως μια από τις πιο περίεργες προσωπικότητες στην Τουρκία από την άποψη της βιογραφίας, έχει διατυπωθεί μια ποικιλία υποθέσεων που αναφέρουν ότι ανήκει σε μια από τις κουρδικές φυλές. Ενώ μερικοί από τον εσωτερικό κύκλο του είπαν ότι ήταν από την Άγκυρα, άλλοι δήλωσαν ότι ήταν από το Ντενιζλί.

Όσον αφορά τα χρόνια των σπουδών επικρατεί σύγχυση. Αποδεικνύεται ότι ταυτόχρονα σπούδασε σε πολλά ευρωπαϊκά πανεπιστήμια και έπρεπε επίσης να σπουδάσει σε ορισμένα πανεπιστήμια στην Τουρκία … Δεν θα το εξετάσουμε λεπτομερώς, σημειώνοντας μόνο ότι ο Hakan Fidan ασχολήθηκε με την ακαδημαϊκή έρευνα στο κέντρο του Λονδίνου. Μετά από αυτήν την περίοδο, ξεκίνησε η άνοδος στην καριέρα του Hakan Fidan.

Η… ουρανοκατέβατη άνοδος του Hakan Fidan ξεκίνησε με το διορισμό του ως επικεφαλής της Τουρκικής Αρχής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (TİKA). Η TİKA συνδέθηκε με τον Abdullah Gul, ο οποίος ήταν τότε Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών. Ο Φιντάν συνεργάστηκε πολύ στενά με τον Γκιούλ εκείνη την εποχή. Η σχέση τους ήταν τόσο στενή που υπήρχαν φήμες ότι ο Γκιούλ, όταν έγινε πρόεδρος, επρόκειτο να διορίσει τον Φιντάν ως γενικό γραμματέα της προεδρικής διοίκησης.

Το TIKA συνεργάζεται τόσο με το Υπουργείο Εξωτερικών όσο και με τις ειδικές υπηρεσίες. Υπό την προεδρία του Fidan, η TİKA συγκέντρωσε τις δραστηριότητές της σε χώρες που έχουν ιστορικούς και πολιτιστικούς δεσμούς με την Τουρκία, κυρίως με την Κεντρική Ασία, και άρχισε επίσης να επιτίθενται στην Αφρική. 
 
Επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου

Στις 17 Φεβρουαρίου 2018, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δέχτηκε τον Αρχιεπίσκοπο της Εκκλησίας της Αγγλίας Justin Welby στην προεδρική κατοικία. Η συνάντηση, η οποία ήταν κλειστή για τον Τύπο, διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα.

Σύμφωνα με το TRT Haber, μετά τη συνάντηση στην προεδρική κατοικία, ο Ερντογάν παρουσίασε στον Αρχιεπίσκοπο Welby του Καντέρμπουρυ ένα βιβλίο με τίτλο «Ένα όραμα για μια νέα Τουρκία – ένας κόσμος μεγαλύτερος από πέντε», καθώς και ένα αντίγραφο επιστολής του Σουλτάνου Μουράτ του Τρίτου στη βασίλισσα Ελισάβετ. 
 
Δηλώσεις του Πρέσβη της Αγγλίας Ρίτσαρντ Μουρ

Οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης καταδίκασαν τόσο την απόπειρα πραξικοπήματος μετά τις 15 Ιουλίου 2016, όσο και τις ενέργειες της τουρκικής κυβέρνησης κατά την περίοδο μετά το πραξικόπημα. Ωστόσο, οι προσεγγίσεις της Αγγλίας σε αυτό το θέμα ήταν σημαντικά διαφορετικές.

Ο Βρετανός Πρέσβης στην Άγκυρα, Ρίτσαρντ Μουρ, απαντώντας σε ερωτήσεις του Hakan Celik ζωντανά στο CNN Türk στις 23 Ιουλίου 2017, είπε: «Μετά το πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου, η πρωθυπουργός Theresa May με διέταξε να υποστηρίξω πλήρως την Τουρκική κυβέρνηση”.

«Το όραμά μας για την Τουρκία ως σύμμαχος του ΝΑΤΟ συνδέεται με τις αξίες της Δύσης. Η Τουρκία είναι ο εταίρος μας, στον οποίο αποδίδουμε μεγάλη σημασία, είναι μια χώρα που θεωρούμε πολύ σημαντικό εταίρο, τόσο σε αυτήν την περιοχή όσο και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Η Τουρκία παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλά μέρη του κόσμου, για παράδειγμα, στην ανάπτυξη της Αφρικής. Στην Αφρική, είναι η δεύτερη πιο σημαντική χώρα στις επιχειρήσεις και στις κατασκευές μετά την Κίνα. “

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Cumhuriyet, ο Moore είπε:

«Συνεχίζουμε να συνεργαζόμαστε στενά με την Τουρκία για το συριακό ζήτημα. Οι απόψεις μας είναι παρόμοιες με της Τουρκίας

Έχουμε επίσης παρόμοιες ανησυχίες σχετικά με το θέμα των πρόωρων ενεργειών σχετικά με τη διακήρυξη της ανεξαρτησίας από τους Κούρδους. Η θέση μας σε αυτό το ζήτημα είναι σαφής. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να το κάνουν μονομερώς. Όπως ανέφερα νωρίτερα, επιφυλασσόμεθα σε περίπτωση που η Περιφερειακή Κυβέρνηση του Κουρδιστάν (KRG) στο Ιράκ λάβει μονομερή βήματα προς την ανεξαρτησία. Επειδή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή σε μια τόσο ευαίσθητη και επικίνδυνη περίοδο για τέτοια μέτρα. Συνολικά, συνεργαζόμαστε στενά με την Τουρκία για το συριακό ζήτημα και υποστηρίζουμε τις ενέργειές της στην επιχείρηση “Ασπίδα Ευφράτη” καθώς και τις διπλωματικές προσπάθειές της με τους Ρώσους. Η Τουρκία έδειξε στους Ρώσους ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ούτε τη διαδικασία της Αστάνα ούτε την διαδικασία της Γενεύης για να αιφνιδιάσουν”. 
 
Ερντογάν: “Είμαστε συμπρόεδροι του έργου της Μέσης Ανατολής”


Υπήρξε επίσης εκτεταμένη κριτική για τα διάφορα μέσα που χρησιμοποιούσε ο Moore για άμεση επικοινωνία με υπουργούς και πολιτικούς του AKP την παραμονή του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Στην πραγματικότητα, η διαδικασία της βρετανικής υποστήριξης προς την εθνικιστική συμμαχία Erdogan + Dogu Perincek + συζητήθηκε ευρέως τα τελευταία χρόνια.

Σε μια ερώτηση που του τέθηκε κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης για το ποιος, κατά τη γνώμη του, ήταν πίσω από το πραξικόπημα, είπε ότι «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αυτοί να είναι εθνικιστές που για μεγάλο χρονικό διάστημα εισχώρησαν στη δομή του τουρκικού στρατού», ο Βρετανός πρέσβης θεώρησε αυτήν την παράσταση ως αντεπίθεση.

Έτσι, βρέθηκε η απάντηση στο ερώτημα ποιος είναι πίσω από τους εθνικιστές.

Φημολογείται πως ο Ερντογάν έχει πει πως “Είμαστε συμπρόεδροι του Σχεδίου Μεγάλης Μέσης Ανατολής”. Χρησιμοποιούν το AKP οι Βρετανοί για να επιτύχουν ένα νέο μεγάλο πόλεμο στην Μέση Ανατολή;
 
 
Thanks to Theo_k 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου