MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 23 Αυγούστου 2022

Mary Holland: Όσοι παραβίασαν τον κώδικα της Νυρεμβέργης πρέπει να διωχθούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια, τραγικά, γίναμε μάρτυρες μιας παγκόσμιας επίθεσης στον Κώδικα της Νυρεμβέργης, σύμφωνα με την Πρόεδρο της Παιδικής Προστασίας Υγείας, Mary Holland. Μπορούμε να αποκαταστήσουμε αυτό το θεμέλιο της ιατρικής δεοντολογίας… αλλά μόνο αν ενωθούμε.


Από την Mary Holland

Σημείωση του συντάκτη: Ακολουθούν οι παρατηρήσεις της Mary Holland, προέδρου και γενικού συμβούλου της Παιδικής Υγείας Άμυνας, στις 20 Αυγούστου στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας, σε εκδήλωση που διοργάνωσε η Action Alliance, μια ομάδα Γερμανών ακτιβιστών, για τον εορτασμό της 75ης επετείου του Κώδικα της Νυρεμβέργης.

Ευχαριστώ όλους όσους έκαναν δυνατή αυτή την εκδήλωση — είναι μεγάλη τιμή που βρίσκομαι εδώ.

Ο Κώδικας της Νυρεμβέργης είναι ένα διεθνές μνημείο για την ανθρωπότητα. Είναι ένας κρίσιμος οδηγός, όχι σε αντίθεση με τις 10 Εντολές στην Καινή Διαθήκη ή παρόμοια καθοδήγηση σε άλλες θρησκείες.

Ουσιαστικά, ο κώδικας λέει: «Κάνε αυτό και θα μείνεις στον σωστό δρόμο. ξεφύγετε από αυτό και θα συμβούν άσχημα πράγματα».

Τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχουν σίγουρα αποδείξει τη σοφία αυτού του εγγράφου.

Είναι ιδιαίτερη τιμή που βρίσκομαι εδώ γιατί οι συντάκτες του Κώδικα της Νυρεμβέργης ήταν γιατροί και δικηγόροι από τις Ηνωμένες Πολιτείες που προσπάθησαν να αποτρέψουν μελλοντικές φρικαλεότητες. Και χτίστηκαν πάνω στην ιατρική και νομική ηθική που καθιερώθηκε εδώ στη Γερμανία πριν από το ναζιστικό καθεστώς.

Εύχομαι βαθιά οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης των ΗΠΑ, της Βρετανίας, της Ρωσίας και της Γερμανίας να ήταν εδώ για να σταθούν μαζί μας, καθώς και εκπρόσωποι των παγκόσμιων κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης.

Είναι θλιβερό το ότι απουσιάζουν.

Αλλά χαίρομαι που οι εκπρόσωποι του Λαού από όλο τον κόσμο είναι εδώ — γιατί «Εμείς οι άνθρωποι» θα αποκαταστήσουμε τα δικαιώματά μας, τους νόμους και την ηθική μας και θα μας οδηγήσουν έξω από αυτούς τους ταραγμένους καιρούς.

Για περισσότερα από 75 χρόνια, ο Κώδικας της Νυρεμβέργης ήταν ένας φάρος φωτός — όλοι οι ιατρικοί και νομικοί κανόνες βασίζονται σε αυτόν από το 1947.

Ο Κώδικας της Νυρεμβέργης είναι το θεμέλιο για τη σύγχρονη ιατρική δεοντολογία.

Ο κώδικας έχει ενσωματωθεί στην ομοσπονδιακή και πολιτειακή νομοθεσία των ΗΠΑ και τα δικαστήρια των ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τον Κώδικα της Νυρεμβέργης ως παγκόσμιο, διεθνές νομικό πρότυπο — όπως οι κανόνες που απαγορεύουν τη δουλεία και την πειρατεία.

Ο Κώδικας της Νυρεμβέργης υπάρχει και είναι εκτελεστός ακόμη και αν μια χώρα ή ίδρυμα ή άτομο αρνείται την εγκυρότητά του.

Η συναίνεση του ατόμου είναι απολύτως απαραίτητη σε κάθε ιατρικό πειραματισμό.
 
Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις.

Τραγικά, τα τελευταία δυόμισι χρόνια, γίναμε μάρτυρες μιας παγκόσμιας επίθεσης στον Κώδικα της Νυρεμβέργης.

Οι κυβερνήσεις, τα ιατρικά ιδρύματα, τα πανεπιστήμια και τα μέσα ενημέρωσης έχουν παραβιάσει την πρώτη αρχή και κάθε άλλη αρχή των 10 σημείων του κώδικα.

Έχουν εξαναγκάσει τους ανθρώπους να γίνουν ανθρώπινα ινδικά χοιρίδια. 

Έχουν αναγκάσει τους ανθρώπους με ποινές για τα προς το ζην, την ταυτότητά τους, την υγεία τους, τις φιλίες τους – ακόμα και τις οικογενειακές τους σχέσεις – να κάνουν ανεπαρκώς ελεγμένες, πειραματικές ενέσεις που αλλάζουν τα γονίδια καθώς και πειραματικά τεστ και ιατρικές συσκευές.

Όσοι παραβίασαν εσκεμμένα, εν γνώσει και κακόβουλα τις αρχές του Κώδικα της Νυρεμβέργης πρέπει να τιμωρηθούν.

Πρέπει να κληθούν, να διωχθούν και να τιμωρηθούν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Αυτό είναι ένα από τα βασικά μας καθήκοντα.

Πρέπει να το σταματήσουμε αυτό. Και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί.

Το αποτέλεσμα του μαζικού πειραματισμού με τις ενέσεις COVID-19 είναι πλέον τραγικά σαφές: Όσοι παρασύρθηκαν ή αναγκάστηκαν να γίνουν πειραματόζωα διατρέχουν πλέον τον μεγαλύτερο κίνδυνο ασθένειας, νοσηλείας και θανάτου.

Το ακριβώς αντίθετο από αυτό που μας είπαν οι παγκόσμιοι «ηγέτες». Και πάλι, όπως και κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το “The Big Lie” έχει προηγηθεί ανείπωτου θανάτου και βασάνων.

Στις ΗΠΑ και εδώ στην Ευρώπη, κανένα εμβόλιο δεν συγκρίθηκε ποτέ εξ αποστάσεως με αυτές τις ενέσεις — το προφίλ κινδύνου και θανάτου αυτών των ενέσεων είναι άνευ προηγουμένου.

Και βλέπουμε τώρα ότι «αυτοί οι ηγέτες», παρά τη νέα καθοδήγηση flip-flopping , προσφέρουν μόνο περισσότερα από τα ίδια.

Τώρα προωθούν ακόμη λιγότερο δοκιμασμένες νέες ενέσεις κατά των υποτιθέμενων νέων μολυσματικών ασθενειών.

Ζούμε σε επικίνδυνους καιρούς. Εάν οι παγκόσμιες κυβερνήσεις και οι συνεργάτες τους συνεχίσουν να αψηφούν τον Κώδικα της Νυρεμβέργης και να λογοκρίνουν όσους από εμάς ασκούν κριτική στο «The Big Lie», ξέρουμε πού οδηγεί αυτό.

Οδηγεί σε φρικαλεότητες. Οδηγεί σε μια κληρονομιά στάχτης.

Έχουμε ήδη δει τρομερές φρικαλεότητες τα τελευταία δυόμισι χρόνια: Παιδιά και έφηβοι γίνονται ανάπηροι και πεθαίνουν άσκοπα .
 
Ενήλικες και ηλικιωμένοι που λαμβάνουν θανατηφόρες θεραπείες και [τους] αρνούνται φάρμακα που σώζουν ζωές .
 
Οικογένειες χωρίστηκαν η μία από την άλλη και φυλακίστηκαν σε «στρατόπεδα καραντίνας» παρά τη θέλησή τους.

Είμαστε καλύτεροι από αυτό!

Αξίζουμε καλύτερα και μπορούμε καλύτερα.

Πρέπει να υπερασπιστούμε τα θεόδοτα, αναπαλλοτρίωτα δικαιώματά μας βάσει του Κώδικα της Νυρεμβέργης.

Πρέπει να απαιτήσουμε να μην πειραματιστούμε. Δεν είναι πολύ αργά — στην Ευρώπη ή αλλού.

Είναι στη δύναμή μας να πούμε, «Όχι άλλο! Σεβαστείτε και τηρήστε αυτόν τον κώδικα».

Και ας μην ξεχνάμε – κερδίζουμε.

Η αφήγηση ότι αυτές οι ενέσεις έχουν αποτέλεσμα έχει τελειώσει.

Η αφήγηση ότι πρέπει να μπούμε σε καραντίνα τελείωσε.

Η αφήγηση ότι πρέπει να δοκιμάσουμε ασυμπτωματικούς ανθρώπους έχει τελειώσει.

Η αφήγηση ότι οι «ηγέτες» μας ξέρουν τι κάνουν έχει τελειώσει.

Ας ρο αφήσουμε αυτό να βυθιστεί — #WeAreWinning!

Γιατί; Επειδή: Τα ήθη είναι με το μέρος μας.
 
Η επιστήμη είναι με το μέρος μας.
 
Ο νόμος είναι με το μέρος μας.
 
Και ο ιστορικός Κώδικας της Νυρεμβέργης —που ενσωματώνει τα ήθη, την επιστήμη και το δίκαιο— είναι με το μέρος μας.

Κερδίζουμε!

Όμως, η τελική νίκη δεν είναι ακόμα ασφαλής. Και είναι στο χέρι μας.

Όλοι έχουμε φίλους και συγγενείς που δεν καταλαβαίνουν τι αντιμετωπίζουμε. Δεν καταλαβαίνουν πού μας βγάλει αυτός ο δρόμος.

Πρέπει να είμαστε θαρραλέοι και να μοιραζόμαστε τις γνώσεις μας, ακόμα κι αν οι φίλοι και οι οικογένειές μας αντιστέκονται στην αρχή.

Το θάρρος είναι μεταδοτικό. Αν μπορούμε να αποκρούσουμε τα ψέματα και τον εξαναγκασμό, μπορούν και αυτοί. Να είστε θαρραλέοι!

Καθώς μένουμε σταθεροί, άλλοι θα ενωθούν μαζί μας. Αυτό συμβαίνει κάθε μέρα.

Η αποκατάσταση ενός κόσμου που βασίζεται στον Κώδικα της Νυρεμβέργης είναι στο χέρι μας… αλλά πρέπει να ενωθούμε, όπως κάνουμε σήμερα.

Και πρέπει να διασφαλίσουμε ότι όλα τα θεσμικά όργανα τηρούν και επιβάλλουν τον Κώδικα της Νυρεμβέργης.

Μπορούμε να το κάνουμε αυτό να συμβεί!

Ελάτε μαζί μου λέγοντας τρεις φορές στα γερμανικά:

Wir kriegen das hin. Wir kriegen das hin. Wir kriegen das hin.

(Μετάφραση: Μπορούμε να το κάνουμε.)

Παρακολουθήστε τη Mary Holland να μιλά στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας: 
 


Οι απόψεις που εκφράζονται σε αυτό το άρθρο είναι των συγγραφέων και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις της Προστασίας της Υγείας των Παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου