MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Η Μ.Καρυστιανού ενώπιον της Κομισιόν: «Ήρθα να σας πω για ένα έγκλημα και πώς κρύβονται πίσω από την ασυλία»

«Σε ένα κράτος δικαίου και σε μια δημοκρατική κοινωνία , δεν θα διορίζονταν , οι ανώτατοι δικαστικοί από την εκάστοτε κυβέρνηση»
 
Για τρίτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο η Μαρία Καρυστιανού, μετά την απόφαση της Επιτροπής Αναφορών PETI να μείνει ανοιχτή η αναφορά της και να παραπεμφθεί στις αρμόδιες Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου TRAN και LIBE.
 
Η Μαρία Καρυστιανού, που έχασε την 20χρονη κόρη της Μάρθη είναι αποφασισμένη να δικαιώσει τα θύματα του εγκλήματος των Τεμπών όσες φορές και αν χρειαστεί να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες. Κάθε φορά καθηλώνει ακόμα περισσότερο καθώς έρχεται να αποδομήσει με στοιχεία και συγκλονιστικές μαρτυρίες την αναλγησία της κυβέρνησης, που αρνείται πεισματικά να δικαιώσει τους 57 νεκρούς του εγκλήματος των Τεμπών.
 
Στην αίθουσα του ευρωκοινοβουλίου βρέθηκαν η πρόεδρος της Επιτροπής TRAN του Ευρωκοινοβουλίου Karima Delli, ο Επικεφαλής Μονάδας Μεταφορών- Κινητικότητας της Κομισιόν Keir Fitch καθώς και νομικοί, εκπρόσωποι εργαζομένων στον ελληνικό σιδηρόδρομο, επιζώντες και συγγενείς θυμάτων, ευρωβουλευτές και βουλευτές.
Παίρνοντας το λόγο η Μαρία Καρυστιανού ξεκίνησε λέγοντας πως θα μιλήσει για ένα αδιανόητο σιδηροδρομικό έγκλημα, στο οποίο έχασαν την ζωή τους 57 ψυχές.
 
Ανέλυσε το πώς οδηγήθηκε στην σημερινή του κατάσταση ο σιδηρόδρομος και πως τα οικονομικά συμφέροντα μπήκαν ακόμα και πάνω από την ανθρώπινη ζωή. «Πώς είναι δυνατόν ο ανθρώπινος παράγοντας να αποτελεί τη μοναδική δικλείδα ασφαλείας στην μετακίνηση των επιβατών εν έτη 2023» αναρωτήθηκε και επεσήμανε πως η ελληνική κυβέρνηση είχε λάβει προειδοποιήσεις για την μη ασφαλή κίνηση των τρένων, χωρίς όμως να κάνει τίποτα επί της ουσίας, αφού αποδεδειγμένα αγνόησε κάθε προειδοποίηση.
 
Μετέπειτα, γνωστοποίησε στους ευρωπαίους πως η κατάσταση παραμένει ίδια μέχρι και σήμερα. «Μέχρι αυτή τη στιγμή που σας μιλώ η άνοδος γίνεται κάθοδος και το αντίστροφο ενώ τρένα κινούνται σε αντίθετες κατευθύνσεις. Μέχρι αυτή τη στιγμή που σας μιλώ επικρατούν τυφλές συνθήκες κίνησης αφού ούτε σηματοδότηση υπάρχει, ούτε έλεγχος κυκλοφορίας. Έχουν κατά τύχη και τελευταία στιγμή αποφευχθεί κι άλλες μετωπικές συγκρούσεις κατά τη χρόνια που διανύουμε. Μιλάμε για έναν εξαιρετικά μεγάλο και υπαρκτό κίνδυνο μετακίνησης των επιβατών».
 
Η φράση της δε «οι άνθρωποι μας και εμείς μαζί γίναμε θύματα μιας σκόπιμης παραπλάνησης. Οι διαχειριστές της ζωής και των ευρωπαϊκών κονδυλίων, αποφάσισαν ότι οι πολίτες μπορούν να θυσιάζονται στον βωμό της υποτιθέμενης βελτίωσης» έκανε ιδιαίτερη αίσθηση.
 
Η Μαρία Καρυστιανού περιγράφοντας τα κατάφωρα λάθη, τις παραλείψεις και όσα έγιναν παραβαίνοντας κάθε υπάρχον πρωτόκολλο σχολίασε πως «σε ένα κράτος δικαίου, είναι επιτρεπτό να γίνει τέτοια παρέμβαση από την εκτελεστική εξουσία; Σε ένα δημοκρατικό κράτος, θα αδιαφορούσε τόσο απροκάλυπτα για την μη τήρηση των πρωτοκόλλων και των νόμων, η δικαστική εξουσία; Βέβαια, σε ένα κράτος δικαίου και σε μια δημοκρατική κοινωνία , δεν θα διορίζονταν , οι ανώτατοι δικαστικοί από την εκάστοτε κυβέρνηση, όπως συμβαίνει δυστυχώς στην Ελλάδα εδώ και 10ετιες».
 
«Αποφεύγουν την ευθύνη κρυμμένοι στην ασυλία τους»
 
«Στη χώρα μας ωστόσο- συνέχισε- οι άνθρωποι στις μεγαλύτερες θέσεις ευθύνης, αρνούνται και αποφεύγουν την ευθύνη κρυμμένοι στη βουλευτική ασυλία τους. Και όταν τα πράγματα ζορίζουν, αντεπιτίθενται με επιχειρήματα ,του τύπου, έχουν ξανασυμβεί εγκλήματα κατά πολιτών με κυβερνητικές ευθύνες χωρίς να αποδοθεί τιμωρία. Γιατί τώρα? Τους φαίνεται λογικό και δίκαιο να συνεχίζει το σάπιο σύστημα να παραμένει σάπιο.
 
Το έγκλημα στα Τέμπη καταδεικνύει με τον χειρότερο τρόπο τη διαφθορά στον σιδηρόδρομο ως μέρος ενός γενικότερου διεφθαρμένου συστήματος όπως έχει αποδειχθεί μέχρι σήμερα».
 
Φτάνοντας προς το τέλος της ομιλίας της αναφέρθηκε και στην απαξίωση που δέχονται οι χαροκαμένοι γονείς από πολιτικούς και μερίδα του Τύπου. «Εμάς εδώ τους γονείς που βλέπετε αλλά και εκείνους τους γονείς των οποίων τον πόνο και το δίκιο εκπροσωπούμε σήμερα εδώ, εμάς, μας κατηγορούν. Κατηγορούμαστε από πολιτικούς και δημοσιογράφους, επειδή ακουγόμαστε, επειδή επιζητούμε την αλήθεια και τη δικαίωση των νεκρών μας, επειδή αγαπάμε και υπερασπιζόμαστε τα παιδιά μας είτε ζουν είτε είναι πεθαμένα. Επειδή επιδιώκουμε και εργαζόμαστε για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης στη χώρα μας».
 
Κλείνοντας και πριν καταχειροκροτηθεί είπε χαρακτηριστικά:
 
«Εδώ βρίσκονται 3 από τους γονείς των χαμένων μας παιδιών. Δυο μανάδες και ένας πατέρας. Δεν είμαστε όμως μόνοι μας. Έχουμε μαζί μας τον πόνο και την ψυχή όλων των υπόλοιπων οικογενειών που χάσαμε ό,τι πιο ιερό γεννήσαμε. Είμαστε ακόμη οι σχεδόν 1.400 εκατ., όσοι κατάφεραν τελικά, παρά τον αλγόριθμο, να υπογράψουν το ψήφισμα για την τροποποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών. Είμαστε σχεδόν όλη η κοινωνία, είμαστε πλέον μια ομάδα, μια ελληνική ψυχή. Σας ευχαριστώ»
 
 
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου