MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τρίτη 25 Ιουλίου 2023

Τραγική ανικανότητα κυβέρνησης - κράτους με τις πυρκαγιές και σκληρό χτύπημα από Eurostat - Παγκόσμια Τράπεζα για την ακρίβεια

( John_k : Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο αποκλειστικός υπεύθυνος για τις φωτιές. Όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάκτυλο του, είναι η δεύτερη τετραετία  του, είχε 4 χρόνια να προετοιμαστεί για κάτι τέτοιο και δεν το έκανε, και δεν μπορεί να τα ρίξει σε προηγούμενες κυβερνήσεις για αυτόν τον λόγο. Κάποια στιγμή θα αποδοθεί  δικαιοσύνη , όταν και αυτή με την σειρά της, η «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη, δεν θα ελέγχεται πιά από τον ίδιο.) 
 
Το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα κενό γράμμα. Ποτέ δεν υπήρξε 
 
Αποκαρδιωτικές είναι οι εικόνες από τις εστίες των πυρκαγιών στην Ελλάδα.
Στην Ρόδο έχει καεί η καρδιά του νησιού, χιλιάδες τουρίστες έχουν φύγει χάνοντας τις διακοπές τους και τις περιουσίες τους. 

Στην Εύβοια καίγεται, πλέον, ο νότος του νησιού ενώ το 2021 κάηκε όλο το βόρειο μέρος. 

Στην Αχαΐα καίγεται το πιο πράσινο μέρος του νομού ενώ η φωτιά σταματάει στην θάλασσα. 

Πλέον καίγεται και η Κέρκυρα τώρα.
 
Το μεγάλο πρόβλημα, πέρα από τις χιλιάδες στρέμματα που κάηκαν, είναι η ανυπολόγιστη ζημιά στον τουρισμό αφού μετά τις εκκενώσεις 20 χιλιάδων τουριστών στη Ρόδο, έπονται και άλλες στη Κέρκυρα αλλά και ακυρώσεις για τον Αύγουστο. 

Στην Αττική και Βοιωτία χάθηκαν οι τελευταίοι πνεύμονες της Αθήνας…

Διεθνές ρεζιλίκι για τον ελληνικό τουρισμό

Η Ελλάδα γίνεται διεθνώς ρεζίλι. 

Πως είναι δυνατόν μία χώρα κατεξοχήν τουριστική να μην έχει μεγάλες πυροσβεστικές δυνάμεις για τις τουριστικές περιοχές; Πως είναι δυνατόν, μόνο στην Ελλάδα να μην υπάρχει οργανωμένο τμήμα δασοπυροσβεστών και να μην έχει ενεργό ρόλο η Δασική Υπηρεσία;

Το επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι ένα κενό γράμμα.
Ποτέ δεν υπήρξε

Δείτε τις μεγάλες καταστροφές της προηγούμενης θητείας: πυρκαγιές 2021, χιονιάδες, κλείσιμο Αττικής Οδούς, πλημμύρες στην Καρδίτσα, δυστύχημα στα Τέμπη…

Είχε χρόνο και χρήμα η κυβέρνηση να φτιάξει ένα σύγχρονο κρατικό μηχανισμό

Ο Πρωθυπουργός είχε ευκαιρίες, κονδύλια και χρόνο να δημιουργήσει ένα κρατικό μηχανισμό ισάξιο των ευρωπαϊκών αλλά αντί γι’ αυτό, έκανε διαχείριση πολιτικού κόστους, έδωσε τεράστια ποσά στην επικοινωνία και στα κρατικά ΜΜΕ. 

Έβδομη μέρα καίγεται η Ρόδος και ακόμα παίζουν αφιερώματα στα 5 χρόνια από την τραγωδία στο Μάτι.
 
Αφού η ΝΔ είδε τι έγινε στο Μάτι, τί έκανε από τότε για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες πυρκαγιές; 

Το 112 και οι εκκενώσεις δεν είναι οι λύσεις, όσο και αν εξυπηρετούν την ανθρώπινη ζωή. Τα μεγάλα ζητήματα είναι οι παρεμβάσεις της Πολιτείας στα μέτωπα της φωτιάς μέσα στα δάση.

Γιατί τα ρίχνει στους δημάρχους και δεν τους ελέγχει;

Ακόμα και αν η κυβέρνηση τα ρίχνει στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες, ποιανού κόμματος είναι οι περισσότεροι; Και τι έχει κάνει για να τους ελέγξει; Ποιος έλεγξε την πορεία υλοποίησης των προγραμμάτων πυροπροστασίας του δήμων οι οποίοι πήραν εκατομμύρια; Δεν γίνεται να λέει το υπουργείο Εσωτερικών ότι δίνω τόσα εκατομμύρια στους δήμους και να μην ελέγχει εάν έγιναν ή δεν υλοποιήθηκαν τα προγράμματα. Τελικά όλοι φταίνε, εκτός από τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη…

Αποτυχία να ελέγξει τις τιμές στο ράφι

Επίσης, ένα θέμα που η κυβέρνηση έχει πάρει κάτω από τη βάση είναι η ακρίβεια.

Η Eurostat έβγαλε δελτίο που λέει ότι η Ελλάδα είχε την υψηλότερη αύξηση τιμών στα τρόφιμα σε όλη την Ευρωπαική Ένωση για το μήνα Ιούνιο στο 3,3%.
 
Και είχε ανέβει και τον Μάιο, οπότε είναι η δεύτερη συνεχόμενη αύξηση. Και αυτό ενώ ο γενικός πληθωρισμός έχει πέσει. Και φυσικά όλα αυτά τα μέτρα τύπου market pass δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα. 

Η Παγκόσμια Τράπεζα λέει ότι η Ελλάδα - με ευρώ - έχει το 10ο υψηλότερο πραγματικό πληθωρισμό τροφίμων στον κόσμο και 4η είναι η Τουρκία - με τουρκική λίρα - …
 
Η ακρίβεια στις τιμές στο ράφι είναι ένα τεράστιο μέτωπο που η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ενώ έχει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς. Οι ψηφοφόροι ψήφισαν τον Κ. Μητσοτάκη για να τα βάλει με τα καρτέλ (σουπερ μάρκετ, ακτοπλοίοι κα) και τα καρτέλ αυξάνουν τις τιμές.

Κατά τ’ άλλα, το κυβερνητικό αφήγημα ότι έρχεται η επενδυτική βαθμίδα και ότι θα αυξηθούν οι επενδύσεις είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς. 

Καμία επίπτωση στην τσέπη και την καθημερινότητα του κόσμου δεν θα έχει…

Μαξιμιλιανός

 
Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου