MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Κλιματική κρίση ή κουραφέξαλα;;; Η ιστορική αλήθεια για τις πλημμύρες στην Θεσσαλία

Είχαν ξανασυμβεί;;; 
 
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και όλοι οι ηγέτες της Ευρώπης μαζί με τα ΜΜΕ επικαλούνται την εύκολη δικαιολογία της «κλιματικής κρίσης», με αφορμή τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες!!!
 
Πέραν του ότι η κλιματική κρίση δεν υπάρχει, σύμφωνα και με νομπελίστες επιστήμονες, τίθεται το εξής ερώτημα: Είχε αντιμετωπίσει ο Βόλος και η Θεσσαλία τέτοια καταστροφική πλημμύρα στο παρελθόν ή όλα αυτά ξεκίνησαν τώρα με την δήθεν κλιματική κρίση;;;
 
Βόλος: Η μεγάλη πλημμύρα του 1955 με τους 27 νεκρούς
 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Βόλος θρηνεί από το φονικό πέρασμα της κακοκαιρίας.
 
Η φονικότερη πλημμύρα ήταν το 1955, που ήρθε μόλις μερικούς μήνες από έναν καταστροφικό σεισμό που σχεδόν ισοπέδωσε την πόλη του Βόλου.
 
Η πόλη μετατράπηκε σε υγρό τάφο για 27 ανθρώπους που παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά.
 
Η νεροποντή διήρκεσε μόλις μερικές ώρες, μέχρι το μεσημέρι της ίδιας ώρας. Όπως αναφέρουν εφημερίδες της εποχής, 23 άνθρωποι τραυματίστηκαν.
 


Πλημμύρες στην παλιά Λάρισα
 
Οι πλημμύρες στην Λάρισα είναι χαρακτηριστικό της μακραίωνης ιστορίας της. 
 
Κτισμένη στην δεξιά όχθη του Πηνειού, οι παλαιότερες αναφορές για τις ζημιές που επιφέρουν οι πλημμύρες του ποταμού της στην εύφορη πεδιάδα της Θεσσαλίας εντοπίζονται στον Στράβωνα.
 
Μία από τις μεγαλύτερες πλημμύρες έγινε το 1811. Συνλεβη μήνα Αύγουστο, όταν ξαφνικά ξέσπασε σφοδρή νεροποντή η οποία κράτησε 36 ώρες. Πλημμύρισαν οι χείμαρροι που κατέβαιναν από την νότια πλευρά της πόλεως και κατέκλυσαν πολλές συνοικίες της. Οι καταστροφές ήταν τεράστιες! Μάλιστα, κάθε μία από τις ιστορικές πηγές αναφέρει διαφορετικό αριθμό ανθρωπίνων θυμάτων, καταστροφών σε οικοδομήματα και απώλεια αγαθών.
 
Σχετικά με τις πλημμύρες της Λάρισας, ο Κ. Σπανός στο βιβλίο του «Θεσσαλικές ενθυμήσεις» αναφέρει: «1647, Δεκεμβρίου 27, έβρεξεν ένα μερόνυχτο, και ήλθεν το νερό παιάνου από την πόρτα (τα νερά ανέβηκαν πάνω από την πόρτα των σπιτιών), και επνίγησαν εις την Λάρισαν οσπήτια 1500, και άνθρωποι από τον κρεμνησμόν των οσπητίων 800, και περισσότεροι ευρίσκονταν από κάτω στα οσπήτια πνιγμένοι».
 
Πηγή : https://www.el.gr 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου