MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Ακυβέρνητη Ελλάδα

Ως κληρονομιά για τις επόμενες γενεές κινδυνεύουν να μείνουν μόνο οι στάχτες και οι λάσπες - το μόνο χειροπιαστό έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη
 
Εξουσία υπάρχει στην πατρίδα μας και το δύσμορφο πρόσωπό της το βλέπουμε διαρκώς. Κυβέρνηση δεν υπάρχει. Οι άνθρωποι που τη στελεχώνουν αποτυγχάνουν να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους. Δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ούτε τα καθημερινά προβλήματα ούτε τις έκτακτες περιστάσεις.
 
Επί πρωθυπουργίας Κυριάκου Μητσοτάκη οι δασικές πυρκαγιές σβήνουν, όταν δεν έχουν κάτι άλλο να κάψουν και αποτεφρώνουν ολόκληρους νομούς. Οι βροχές και οι χιονοπτώσεις προκαλούν τη μεγαλύτερη δυνατή ζημιά και παραλύουν τις κρατικές δομές. Ουδέν φυσικό φαινόμενο αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά από τον μηχανισμό που αποκαλείται κυβέρνηση.
 
Πριν από κάθε θεομηνία οι άνθρωποι οι οποίοι υποτίθεται ότι έχουν και γνώσεις και σχέδιο για τον χειρισμό κάθε αντιξοότητας διαβεβαιώνουν τον λαό για τη λήψη προληπτικών μέτρων και τη θωράκιση της πατρίδας από πάσης φύσεως αναποδιές και προκλήσεις.
 
Ο δασικός πλούτος του Εβρου σβήστηκε από τον χάρτη. Η Πάρνηθα κάηκε. Σχεδόν το σύνολο των δασών της δυτικής Αττικής έχει μετατραπεί σε στάχτες. Πριν απ’ αυτά η Εύβοια και το Τατόι. Ο πρωθυπουργός τον Ιούλιο δήλωνε στους Ελληνες ότι γινόταν «κοσμογονία» στον τομέα της δασοπυρόσβεσης. Διαψεύστηκε οικτρά, όπως έγινε με όσα έλεγε για τον κορωνοϊό.
 
Τώρα, με τις βροχές και τις καταιγίδες, το «Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας» με την κωδική ονομασία «Ελλάδα 2.0», που είχε εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, φαντάζει κακόγουστο αστείο. Η Κεντρική Ελλάδα έχει βυθιστεί στα λασπόνερα και ολόκληρες περιοχές έχουν μείνει χωρίς νερό.
 
Εν έτει 2023 στον Βόλο διανέμεται πόσιμο νερό με δελτίο, το οποίο δεν επαρκεί για όλους και με απόφαση του πρωθυπουργού δημιουργήθηκε κέντρο επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση της θεομηνίας, κατόπιν εορτής!
 
Η χώρα μας δεν μπορεί να προχωρήσει έτσι. Αν συνεχιστεί η κατάσταση όπως έχει, με τους «αρίστους» του Κυριάκου Μητσοτάκη, που εφευρίσκουν διάφορες απίθανες δικαιολογίες για να καλύψουν την ανεπάρκειά τους, από το σχέδιο «Ελλάδα 2.0» θα μείνει το… μηδέν.
 
Δεν θα απομείνει κάτι άξιο λόγου για την επιβίωση του λαού και ως κληρονομιά για τις επόμενες γενεές. Θα μείνουν μόνο οι στάχτες και οι λάσπες, το μόνο χειροπιαστό έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου