MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

“Πυρηνικό πλήγμα” σε δολάριο και Δύση: Η Ρωσία παρουσίασε το νόμισμα των BRICS – Θα βασίζεται στον Κανόνα του Χρυσού και τους φυσικούς πόρους!

Πανηγυρίζουν ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία – Πλήγμα στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα
 
Η Ρωσία έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες εικόνες από το νόμισμα των BRICS που θα κυκλοφορήσει προκαλώντας σοκ στην Δύση και ανησυχία στις ΗΠΑ. 
 
Η κίνηση αυτή ισοδυναμεί με “πυρηνικό πλήγμα” στο δολάριο και στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Ο κόσμος χωρίζεται ξανά σε Δύση και Ανατολή με δύο διαφορετικά συστήματα oικονομικών συναλλαγών.
 
Το νόμισμα των BRICS παρουσιάστηκε σε μια τελετή για τον εορτασμό της εισδοχής των ΗΑΕ στο μπλοκ BRICS+ στη Νότια Αφρική!
 
Πληροφορίες αναφέρουν πως ειδικά ΗΑΕ και Σαουδική Αραβία πανηγυρίζουν για την εξέλιξη καθώς το νόμισμα θα συνδεθεί με το πετρέλαιο (φυσικοί πόροι) και αυτό σημαίνει για τα κράτη αυτά αποσύνδεση από το δολάριο και την αμερικανική ηγεμονία.
 
Το κλίμα είναι κάτι παραπάνω από θριαμβευτικό.
 
Η κίνηση προς ένα εμπορικό νόμισμα που υποστηρίζεται από χρυσό θα υπονομεύσει την αγοραστική δύναμη του δολαρίου, οδηγώντας σε υψηλότερες τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου, ιδιαίτερα καθώς τα εξαντλημένα αποθέματα της Δύσης πρέπει να αναπληρώνονται ενόψει των χειμερινών μηνών του βορείου ημισφαιρίου.
 
Υπενθυμίζουμε ότι η ομάδα των BRICS κάλεσε σε πρώτη φάση τη Σαουδική Αραβία, το Ιράν, την Αιθιοπία, την Αίγυπτο, την Αργεντινή και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ενταχθούν στο μπλοκ.
 
Τα νέα μέλη θα γίνουν επίσημα δεκτά την 1η Ιανουαρίου 2024.

Ρώσος πρέσβης: Αυτό είναι το νόμισμα των BRICS!
 
Ένα σημαντικό γεγονός σημειώθηκε κατά τη συνάντηση του Ρώσου διπλωμάτη με τον Πρέσβη των ΗΑΕ Mahash Saeed Al Hameli.
 
Ο Ρώσος πρέσβης στη Δημοκρατία της Νότιας Αφρικής, Ilya Rogachev, παρουσίασε για πρώτη φορά το νόμισμα των 100 BRICS.
 
Ο Ρώσος πρέσβης παρέδωσε το χαρτονόμισμα αυτό στον πρέσβη των ΗΑΕ του με αφορμή την ένταξη του κράτους της Μέσης Ανατολής στους BRICS.
 
Τονίζεται ότι το χαρτονόμισμα των 100 BRICS τυπώθηκε στη Ρωσία.
 
Στη μία πλευρά του χαρτονομίσματος βρίσκονται οι σημαίες των πέντε χωρών BRICS, ενώ στην πίσω πλευρά βρίσκονται τα σύμβολα των χωρών που περιλαμβάνονται στο μπλοκ.
Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό πότε ακριβώς θα κυκλοφορήσει το ενιαίο νόμισμα των BRICS, αλλά όλες οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα.
 
Σύμφωνα με οικονομολόγους, η εισαγωγή ενός ενιαίου νομίσματος BRICS θα αποδυναμώσει σημαντικά τον ρόλο του δολαρίου στο παγκόσμιο εμπόριο.
 
Τι αναφέρουν οι Ιρανοί
 
Ο Ρώσος Πρέσβης στη Νότια Αφρική παρουσίασε το χαρτονόμισμα των 100 BRICS στον Πρέσβη των ΗΑΕ στην Πρετόρια, ανέφερε το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA.
 
Το ιρανικό πρακτορείο σημειώνει ότι το χαρτονόμισμα επιδείχθηκε το απόγευμα της Τρίτης κατά τη διάρκεια τελετής στην πρεσβεία των ΗΑΕ στη Νότια Αφρική.
 
Το χαρτονόμισμα φέρει επίσης την επιγραφή «BRICS New Development Bank» και αναγράφονται τόσο τα μέλη της οργάνωσης όσο και όλα τα υποψήφια μέλη.
 
Δείτε τις δύο εικόνες
 

Τέλος στην ηγεμονία του δολαρίου – Τα νομίσματα που δεν είναι συνδεδεμένα με τον χρυσό είναι πλέον «φούσκες» 
 
Σύμφωνα με τον Alasdair Macleod, ειδικό στην αγορά εμπορευμάτων, τα αποθέματα χρυσού πρέπει να καλύπτουν την έκδοση τραπεζογραμματίων.
 
Με τις χρυσές ράβδους να έχουν μεταναστεύσει σε τεράστιες ποσότητες προς Ανατολάς τις τελευταίες δεκαετίες, υπάρχει μικρή δυνατότητα για τη δυτική συμμαχία και τα κράτη που βρίσκονται στη σφαίρα επιρροής της να στηρίξουν τα δικά τους νομίσματα.
 
Όλες οι δονήσεις που προέρχονται από τον υπό διαμόρφωση οικονομικό άξονα της Ρωσίας και της Κίνας οδηγούν σε ένα νέο νόμισμα διακανονισμού εμπορίου που θα συνδέεται με τον χρυσό το οποίο προτάθηκε στη σύνοδο κορυφής των BRICS στο Γιοχάνεσμπουργκ.
 
Μέχρι να αποκαλυφθούν οι λεπτομέρειες, το μόνο που μπορούμε να συμπεράνουμε είναι ότι η Ρωσία ηγείται αυτού του εγχειρήματος το οποίο έχει εισηγηθεί ο Sergei Glazyev.
 
O χρυσός της Ρωσίας
 
Επισήμως, η Ρωσία έχει νομισματικά αποθέματα χρυσού 2.302 τόνων. Αλλά επιπλέον, υπάρχουν άγνωστες ποσότητες χρυσού οι οποίες φυλάσσονται στο Κρατικό Ταμείο της Ρωσίας και στο Κρατικό Ταμείο για Πολύτιμα Μέταλλα. Αυτά τα δύο ταμεία λέγεται ότι περιέχουν επιπλέον 10.000 τόνους μεταξύ τους, ανεβάζοντας τις ρωσικές κρατικές συμμετοχές σε πάνω από 12.000 τόνους.
 
Όποιος κι αν είναι ο πραγματικός αριθμός, είναι πιθανό η Ρωσία να έχει περισσότερο χρυσό για να τυπώσει χρήματα από τους 8.133 τόνους της κυβέρνησης των ΗΠΑ, ο οποίος δεν έχει ελεγχθεί και φημολογείται ότι είναι υπερβολικά υπερεκτιμημένος.
 
Σε ένα άρθρο για την εφημερίδα της Μόσχας Vedomosti τον περασμένο Δεκέμβριο ο Sergei Glazyev έγραψε ότι,
 
«Τα μεγάλα αποθέματα χρυσού επιτρέπουν στη Ρωσία να ακολουθήσει εξωτερική οικονομική πολιτική και να ελαχιστοποιήσει την εξάρτηση από εξωτερικούς δανειστές.
 
Το ποσό των αποθεμάτων χρυσού επηρεάζει τη φήμη, την πιστοληπτική ικανότητα και την ελκυστικότητα των επενδύσεων της χώρας.
 
Τα μεγάλα αποθέματα σάς επιτρέπουν να προγραμματίζετε τον κρατικό προϋπολογισμό για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαγοράζοντας πολλούς οικονομικούς και πολιτικούς κινδύνους».
 
Ο Glazyev είναι γνωστό ότι έχει παρόμοιες απόψεις με τον Πούτιν, γι’ αυτό πιθανώς διορίστηκε ως επικεφαλής της επιτροπής της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.
 
Και τα πρακτικά αυτής της κατάστασης δείχνουν έντονα ότι ο χρυσός είναι το στήριγμα για τους εμπορικούς διακανονισμούς.
 
Ο Glazyev είναι επίσης ο κινητήριος μοχλός πίσω από το ενισχυμένο χρηματιστήριο χρυσού της Μόσχας.
 
Και η παραγωγή του ρωσικού ορυχείου χρυσού στους 325 τόνους σχεδιάζεται να ενισχυθεί. Ήταν το δεύτερο καλύτερο μετά τους 375 τόνους της Κίνας πέρυσι.

Πηγή : warnews247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου