MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024

2 έγγραφα σοκ στην «Διαύγεια» δείχνουν τον ένοχο για τα Τέμπη

Πως ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης «αλλοίωσε» με απόφαση του 2024 προηγούμενη του 2023, η οποία όριζε ότι «μετά την σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας τα ξημερώματα της 1/3/2023 ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΝΤΟΛΕΣ στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Πε Λάρισας
 
Ένα πρωτοφανές σκάνδαλο με πρωταγωνιστή τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας Νίκο Παπαθανάση και βασικό θέμα τον πραγματικό ένοχο για το «μπάζωμα» του δυστυχήματος των Τεμπών αποκαλύπτει σήμερα η «Εστία».
  • Εφημερίδα «Εστία»
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας, στον οποίο μετεβιβάσθησαν μετά την συγκρότηση της νέας κυβερνήσεως οι αρμοδιότητες του Υπουργείου Αναπτύξεως και Επενδύσεων, «αλλοίωσε» με υπουργική απόφαση που υπέγραψε στις 12 Ιανουαρίου 2024 αρχική απόφαση του υφυπουργού Ιωάννη Τσακίρη για χρηματοδότηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με δαπάνη 642.862,80, μετά από εντολές που της εδόθησαν από το Συντονιστικό Κέντρο της Κυβερνήσεως, τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου.
 
Με την νεότερη απόφασή του ο κύριος Παπαθανάσης αλλάζει το σκεπτικό της χρηματοδοτήσεως και υποστηρίζει ότι… οι εντολές εδόθησαν από την Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας στην Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της. Φυσικά πρόκειται για ψέμα με στόχο την απαλλαγή του υφυπουργού κυρίου Τριαντόπουλου από τις κατηγορίες, κάτι που αποδεικνύεται από τα έγγραφα ντοκουμέντα που έχουμε στην διάθεσή μας, αν και την απόφαση σκάνδαλο του κυρίου Παπαθανάση δεν μπορεί να την βρει πλέον κανείς στις Αναρτητέες της «Διαύγειας».
 
Τοποθετήθηκε εκεί κάποιο σαββατοκύριακο για να «τυλίξει σε μια κόλλα χαρτί» τον Κώστα Αγοραστό και έπειτα… την πήρε ο αέρας. Αναλυτικά: Στις 18-4-2023 υπεγράφη απόφασις του υφυπουργού Αναπτύξεως και Επενδύσεων Ιωάννη Τσακίρη η οποία απευθύνετο προς την Περιφέρεια Θεσσαλίας και είχε ως θέμα «Ένταξη της πράξης για κατεπείγουσες επεμβάσεις στο δυστύχημα των Τεμπών 1/3/2023 με κωδικό ΟΠΣ5211014 στο Ειδικό Πρόγραμμα ¨Εκτακτων Αναγκών 2021-2025». Επρόκειτο για το περίφημο «μπάζωμα». Στην παράγραφο της απόφασης Τσακίρη «Φυσικό Αντικείμενο της πράξης» (η οποία εξεδόθη όταν το μπάζωμα δεν είχε γίνει κεντρικό πολιτικό θέμα μετά τις καταγγελίες Καρυστιανού περί Τριαντόπουλου και πριν πληροφορηθούμε την ύπαρξη ξυλόλιου), η περιγραφή ήταν τέτοια, ώστε δεν κατελείπετο καμμία αμφιβολία: η Κυβέρνησις έδωσε την άρον άρον εντολή για το μπάζωμα. Το Συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας!
 
 
 
Αντιγράφουμε την απόφαση: «Μετά από την σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας τα ξημερώματα της 1/3/2023 ΔΟΘΗΚΑΝ ΕΝΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας (Πε) Λάρισας για διάθεση μηχανημάτων που επιχείρησαν στον τόπο του δυστυχήματος για τις επόμενες εβδομάδες».
 
Ανάμεσα στα μηχανήματα για τα οποία εδόθησαν εντολές να διατεθούν προς χρήσιν ήταν «εκσκαφείς, φορτωτές, ΙΣΟΠΕΔΩΤΕΣ ΓΑΙΩΝ» καθώς και «κατασκευή περιφράξεων τύπου Νατο για το κλείσιμο του δρόμου προς αποφυγή τοποθέτησης τηλεοπτικών συνεργείων» (!!!). Η απόφασις αυτή λησμονήθηκε. Μόλις όμως η μητέρα της άτυχης Μάρθης Κυρία Καρυστιανού απεκάλυψε ότι σύμφωνα με όσα της είπε ο Περιφερειάρχης Αγοραστός η εντολή εδόθη από τον υφυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, προεκλήθη πανικός.
 
Στις 12 Ιανουαρίου 2024, με απόφαση του αναπληρωτού υπουργού Οικονομίας Νίκου Παπαθανάση, στον οποίο είχαν μεταβιβαστεί εν τω μεταξύ οι αρμοδιότητες Τσακίρη, η απόφασις ετροποποιήθη. Με τελικό στόχο την ενοχοποίηση του Περιφερειάρχου Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, στον οποίον ησκήθη ποινική δίωξις λίγες εβδομάδες αργότερα!
 
Στις 6 Φεβρουαρίου 2024. Όταν η Κυβέρνησις τον είχε δέσει «πισθάγκωνα» και εγγράφως! Η απόφασις της 12.1.2024 του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας (Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων) με αποδέκτη την Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει ως θέμα «τροποποίηση της Πράξης για κατεπείγουσες επεμβάσεις στο Δυστύχημα των Τεμπών της 1/3/2-23» και τυπικώς η αλλαγή συνίσταται στο ότι, όπως αναφέρει, «τροποποιείται ως προς το χρονοδιάγραμμα». Ωστόσο προσεκτικότερη ανάγνωσις και μελέτη της αποφάσεως δείχνει ότι ο αναπληρωτής υπουργός έχει προχωρήσει σε μια προσθήκη που δεν υπήρχε στην αρχική απόφαση.
 
Προσθέτει ότι εγκρίνει την χρηματοδότηση από το Εθνικό Πρόγραμμα Αναπτύξεως «λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι οι δαπάνες ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ Με ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ Και ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ Πε ΛΑΡΙΣΑΣ…». Πρόκειται περί αθλιότητος και ατιμίας εις βάρος του Περιφερειάρχου Αγοραστού, είναι το επιεικέστερο που θα μπορούσαμε να πούμε. Η Κυβέρνησις οφείλει εξηγήσεις.
Ως προς την ποινική αξιολόγηση αυτής της πράξεως του κυρίου Παπαθανάση, αυτή είναι αρμοδιότης της ανεξάρτητης δικαιοσύνης.
 
Υ.Γ: Ο νυν Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας και τότε Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είχε την ευαισθησία να επικοινωνήσει μαζί μας μετά το χθεσινό δημοσίευμα της «Εστίας της Κυριακής», η οποία του απέδιδε ότι γνώριζε και αυτός, μετέχων σε σχετική σύσκεψη, την φερόμενη εντολή Τριαντόπουλου για το μπάζωμα των Τεμπών.
 
Μας έκανε λόγο για «σενάρια επιστημονικής φαντασίας» και πως δεν έγινε μπάζωμα. Του αναφέραμε την σύσκεψη του Συντονιστικού της Πολιτικής Προστασίας τα ξημερώματα της 1ης Μαρτίου 2023 και ρωτήσαμε πως ήταν δυνατόν να μην γνωρίζει τι συνέβη εκεί, αλλά εκείνος επέμεινε στην άποψή του.
 
Δεν γνωρίζουμε τελικώς τι από τα δυο είναι πολιτικά επιλήψιμο μετά ταύτα: Να γνωρίζεις τι γίνεται στο Υπουργείο σου ή να μην γνωρίζεις;
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου