MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2023

Αυτοθαυμασμός, λογικά άλματα και ακραία κινδυνολογία

EUROKINISSI
Με προεκλογικές κορώνες, διαστρέβλωση της πραγματικότητας, βολές κατά ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και ντροπιαστικές αναφορές (όπως αυτή στη μικρή Μαρία της νησίδας του Έβρου) διανθίστηκε η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη από τη Λάρισα, καθώς η χώρα προχωρά στην τελική ευθεία για τις βουλευτικές κάλπες. Για ακόμα μια φορά, ο πρωθυπουργός επιχείρησε να πείσει ότι όλα τα έχει κάνει σωστά τη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και πως εάν συνεχίσει να έχει το τιμόνι της χώρας για άλλη μια τετραετία, τότε η Ελλάδα θα «απογειωθεί».
 
Από την ομιλία του πρωθυπουργού δεν έλειψε η αναφορά στην απόφαση του ειδικού δικαστηρίου για τους Ν. Παππά και Χρ. Καλογρίτσα: μια δικαστική απόφαση που ήθελε η Ν.Δ. και που ήρθε σε πλήρη αντίθεση με την εισαγγελική πρόταση και όσα ακούστηκαν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.
 
«Θα συνεχίσει ο κ. Τσίπρας να μιλά για δικαιοσύνη όταν σήμερα ο στενός του συνεργάτης κ. Παππάς κρίθηκε αμετάκλητα ένοχος; Υπάρχουν δικασταί εις τας Αθήνας μας έλεγε ο κ. Τσίπρας. Του απαντώ ναι υπάρχουν και καταδίκασαν αμετάκλητα τον στενότερο συνεργάτη του. Ο κ. Τσίπρας κρατά τον κ. Παππά στα ψηφοδέλτια. Αυτό που δεν ξέρουμε είναι πώς κρατά ο κ. Παππάς τον κ. Τσίπρα», είπε ο Κυρ. Μητσοτάκης, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί πολιτικά τη δικαστική απόφαση κι αφήνοντας υπονοούμενα κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
 
Σε κάθε περίπτωση, απέφυγε να απαντήσει στον Αλ. Τσίπρα, ο οποίος νωρίτερα είχε χαρακτηρίσει τον Κυρ. Μητσοτάκη ως δειλό, επειδή «δεν τόλμησε να διώξει εμένα, τον βασικό πολιτικό του αντίπαλο, παρά μονάχα υπουργούς της κυβέρνησής μου».
 

 
Η «νάρκη» της απλής αναλογικής, η χώρα σε «περιπέτειες»
 
Χωρίς για άλλη μια φορά να προσδιορίσει την ημερομηνία των εκλογών, ο Κυρ. Μητσοτάκης έκανε λόγο «για το μεγάλο κίνδυνο ο οποίος είναι μπροστά μας και δεν είναι άλλος από τη νάρκη της απλής αναλογικής. Πρέπει να την απασφαλίσουμε».
 
Σε κλίμα ακραίας κινδυνολογίας δήλωσε πως η χώρα «δεν έχει το περιθώριο να μπει σε περιπέτειες και ακυβερνησία», θέτοντας το εκλογικό δίλημμα ως εξής: «Θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω; Αλήθειες ή ψέματα; Αυξήσεις ή φόρους; Σιγουριά ή εκλογικούς πειραματισμούς;».
 
Σε άλλο σημείο της ομιλία τους πρόσθεσε: «Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από καθαρές λύσεις και καθαρούς ορίζοντες. Οι αυριανές αποφάσεις να είναι γρήγορες. Η αυτοδυναμία είναι εθνική αναγκαιότητα». 
 
Φουλ επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ
 
Με «όπλο» τον διχαστικό λόγο, ο Κυρ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ σε υψηλούς τόνους, κάνοντας μάλιστα, άλλη μια ντροπιαστική αναφορά στη μικρή Μαρία.
 
Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στους πολιτικούς αντιπάλους του, δήλωσε: «Επί 4 χρόνια λένε όχι σε όλα και ναι στο τίποτα. Καταψηφίζουν ουσιαστικά τα πάντα, ακόμα και τα δικαιώματα των πολιτών με αναπηρία. Πρόσφατα αποχώρησαν ουσιαστικά από τη βουλή, αντί για υπεύθυνοι βουλευτές έγιναν επαγγελματίες διαδηλωτές. Προσβάλλουν τους ψηφοφόρους τους. Η αποχώρηση τους δίνει τη δυνατότητα να αποφύγουν το διάλογο και την αντιπαράθεση. Ακόμα περιμένω τη συγγνώμη τους, καθώς διέσυραν τη χώρα επινοώντας δήθεν πεθαμένα παιδιά σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, μια ανύπαρκτη μικρή Μαρία».
 
«Καλύτεροι μισθοί, ανθρώπινη Ελλάδα»
 
Διαγράφοντας ουσιαστικά όσα έχουν γίνει κατά τη διακυβέρνηση Μητσοτάκη (ακρίβεια, χαμηλοί μισθοί, πτώση αγοραστικής δύναμης πολιτών, αισχροκέρδεια, σκάνδαλα, αποδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, υποβάθμιση Παιδείας κτλ.) ο πρωθυπουργός δεν δίστασε να υποσχεθεί ωραιότερες μέρες, εάν η Ν.Δ. παραμείνει στην εξουσία. Μεταξύ άλλων, ο Κυρ. Μητσοτάκης δεσμεύθηκε πως «ο κεντρικός στόχος της δεύτερης τετραετίας θα είναι οι καλύτεροι μισθοί οι οποίοι είναι ακόμα χαμηλοί στον τόπο μας, τόσο στον ιδιωτικό τομέα όσο και στο δημόσιο τομέα. Ο δεύτερος στόχος είναι μια Ελλάδα ανθρώπινη με δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους».
 
Διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, μίλησε πανηγυρικά για τη βελτίωση της οικονομίας, τις αυξήσεις του κατώτατου μισθού και στην πρώτη αύξηση των συντάξεων έπειτα από πολλά χρόνια, όπως τόνισε. Σε ανάλογο ύφος αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση των κρίσεων και ειδικότερα της ενεργειακής κρίσης και των τιμών.
 
«Μας σέβονται»
 
Ενδεικτική είναι η παρακάτω αναφορά του Κυρ. Μητσοτάκη για την Παιδεία, προσφέροντας πραγματικά μια «μαγική εικόνα» για ό,τι συμβαίνει στη χώρα:
 
«Διδάσκουμε πια αγγλικά στα νηπιαγωγεία από τα τέσσερα χρόνια. Η χώρα έχει 120 πρότυπα και πειραματικά σχολεία. Για πρώτη φορά εδώ και 12 χρόνια έγιναν 25.000 νέες προσλήψεις μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού. Διδάσκουν τα παιδιά μας σύγχρονα μαθήματα. Δώσαμε έμφαση στην τεχνική εκπαίδευση. Τα πανεπιστήμιά μας επιλέγουν τις βιβλιοθήκες της μάθησης και όχι τις βαριοπούλες της βίας.»
 
»Η ΔΑΠ ήταν πάντα πρωτεργάτης στις σημαντικές μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο πανεπιστήμιο. Έβαλε πλάτη. Σε αυτά τα οικονομικά θεμέλια, εδράζεται και η αναστήλωση της διεθνούς θέσης της χώρας. Από σχεδόν λαθρεπιβάτης στην ευρωπαίκή αμαξοστοιχία, η Ελλαδα ταξιδεύει πια στο πρώτο βαγόνι. Μας σέβονται.»
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου