MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2020

Κ.Λαπαβίτσας : Εθνική – Λαϊκή Κυριαρχία είναι Διεθνισμός και όχι ο αόριστος δικαιωματισμός

Ο καθηγητής Ανατολικών Σπουδών και οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου , Κώστας Λαπαβίτσας αφού σημείωσε ότι στο σχέδιο Ερντογάν δεν αρκεί η άσκηση της εθνικής κυριαρχίας με την φύλαξη των συνόρων μας , αλλά και η αμφισβήτηση της Συμφωνίας Ε.Ε.-Τουρκίας , όπου οι εταίροι μας έχουν έναντι εκατομμυρίων ευρώ μετατρέψει και την Ελλάδα σε απέραντο hot-spot, αρκεί να μην περνάει τίποτα από τα δυτικά μας σύνορα, μιλώντας στον 98.4 εξήγησε ότι η γνήσια Αριστερά , μιλάει για Εθνική και Λαϊκή Κυριαρχία , αυτό είναι και γνήσιος διεθνισμός για τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα, κόντρα στον παγκοσμιοποιητικό «Διεθνισμό» του Κεφαλαίου, που θέλει εκτός από τα αγαθά και την διακίνηση εργατικού δυναμικού , χωρίς εργασιακά δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς, παρά με έναν αόριστο δικαιωματισμό, που εξαντλείται σε νομιμοποιητικά έγγραφα και μετακινήσεις απρόσκοπτες , ως πάμφθηνο εργατικό δυναμικό. Όπως είπε αυτή την γραμμή ακολουθεί παγκόσμια και μια ψευδεπίγραφη Αριστερά των σαλονιών. 

Ο Κ. Λαπαβίτσας μίλησε ακόμη για το πώς σύντομα ο κορωνοιός , θα πλήξει την οικονομία ως προς τους ρυθμούς ανάπτυξης της παγκόσμια , μια επιβράδυνση που σε χώρες όπως η Ελλάδα μετά από 10 χρόνια μνημόνια, αν δεν πάρεις απρόβλεπτες αποφάσεις κόντρα στην οικονομική ορθότητα του ευρω-ιερατείου, τότε κινδυνεύεις με νέα ακόμη χειρότερη ύφεση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου