MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου 2022

Στην Αθήνα η Επίτροπος για τη Διαφάνεια εν μέσω του σκανδάλου υποκλοπών

Σε μια εποχή που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η προσπάθεια της κυβερνητικής παράταξης να συσκοτίσει την υπόθεση των παρακολουθήσεων έρχεται στην Ελλάδα η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις Αξίες και την Διαφάνεια, Βέρα Γιούροβα.


Η ευρωπαία αξιωματούχος που πρόσφατα δήλωνε στην «Εφ.Συν.» πως η μη εξιχνίαση της δολοφονίας Καραϊβάζ και το θέμα της παρακολούθησης του δημοσιογράφου Θανάση Κουκάκη «ενέπνεε» την Κομισιόν να προχωρήσει σε νέο πλαίσιο προστασίας των δημοσιογράφων και της ελευθερίας του Τύπου θα συναντηθεί την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου, τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Επίσης, θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους δημοσιογραφικών ενώσεων.
 
Η αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βέρα Τζούροβα
AP Photo/Francisco Seco, Pool

«Θέλω να κατανοήσω την κατάσταση όντας εκεί και ακούγοντας αυθεντικές μαρτυρίες και πληροφορίες» είχε δηλώσει σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της εφημερίδας μας, Μαρίας Ψαρά, πρόσφατα η Γιούροβα.

Την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου, η αντιπρόεδρος της Κομισιόν θα συμμετάσχει στο Athens Democracy Forum, θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο του ΣτΕ Ευαγγελία Νίκα, τον Συνήγορο του Πολίτη Ανδρέα Ποττάκη και μέλη της ομάδα εργασίας συντονισμού (task force) για τα θέματα Τύπου.

Η επίσκεψη της Βέρα Γιούροβα συμπίπτει με το άρον-άρον κλείσιμο των εργασιών της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής και τα πέταγμα στα σκουπίδια της πρωθυπουργικής προτροπής: «όλα στο φως».


Η κυβερνητική πλειοψηφία με την κατά πολλούς αβάσιμη επίκληση του απορρήτου έστησε ένα κατάλογο μαρτύρων κατά πώς τη βολεύει αρνούμενη να δεχτεί τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για κλήση μαρτύρων.

Τελευταία απόδειξη των κυβερνητικών μεθοδεύσεων συγκάλυψης ήταν η απόρριψη του αιτήματος που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να κληθεί ως μάρτυρας ο Φέλιξ Μπίτζιος.

Στο μεταξύ, νέα στοιχεία παρέδωσε στον εισαγγελέα ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Χρήστος Σπίρτζης, για την υπόθεση παρακολούθησής του με το κακόβουλο λογισμικό Predator. Σε δήλωσή του μετά από την κατάθεση των συμπληρωματικών στοιχείων ο Χρήστος Σπίρτζης δήλωσε ότι έχει, πλέον, πιστοποιηθεί και από το citizen lab του Καναδά ότι θα μηνύματα που έλαβε στο κινητό του τηλέφωνο είναι μηνύματα επιμόλυνσης με Predator.

► Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας θα δει Ττην Τετάρτη (28/09) στις Βρυξέλλες τη Βέρα Γιούροβα. Επίσης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα δει νωρίτερα τον πρόεδρο της Επιτροπής Libe.
 
Πηγή : https://www.efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου