MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019

ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ

Πολλές φορές έχω γράψει ότι αυτό το Σύνταγμα που έχουμε θα πρέπει να αλλάξει άμεσα, πριν χάσουμε τα πάντα. Μας οδήγησε στη χρεοκοπία και σε κάθε περίπτωση δεν στάθηκε ικανό, δηλαδή δεν περιέχει εκείνες τις δικλείδες ασφαλείας, για να την αποφύγουμε.

Αρκετοί φίλοι όμως, πιστεύουν ότι αυτό το Σύνταγμα τους κατοχυρώνει, ότι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και θα κάνει το καθήκον της και έτσι αρνούνται να δεχτούν την αλήθεια,

Μέσα στη Βουλή χθες το μεσημέρι, οι Έλληνες βουλευτές καθήμενοι στη ζεστασιά τους, με τους παχυλούς μισθούς τους από τους φόρους μας, αποφάσιζαν για το μέλλον της Μακεδονίας. Απέξω οι δύστυχοι πολίτες ούρλιαζαν μούσκεμα μέσα στη βροχή, σε μια ύστατη προσπάθεια μήπως και οι βουλευτές τους δώσουν κάποια σημασία.

Τι μπορούν να επιτύχουν άραγε οι πολίτες με τα συλλαλητήρια και με τις απεγνωσμένες φωνές; Τίποτε απολύτως. Τα έχω ζήσει μέσα από πολλούς αγώνες. Μόνο δακρυγόνα, κτυπήματα από την αστυνομία και φυσικά συλλήψεις και προφυλακίσεις. Το ελληνικό Σύνταγμα δεν περιέχει θεσμικές ασφαλιστικές δικλείδες, ούτε επιτρέπει στο λαό να επέμβει θεσμικά, όπως συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα κράτη του κόσμου. Τα πάντα είναι στα χέρια του εκάστοτε πρωθυπουργού και φυσικά όλων όσων μπορούν και τον ελέγχουν ή τον επηρεάζουν.

Έχουμε κάτι σαν «θεοκρατικό» καθεστώς με την έννοια ότι το πολιτικό προσωπικό διαθέτει κάποιο θεϊκό αλάθητο και είναι το μόνο αρμόδιο για την πατρίδα μας, για τη ζωή μας. Εμείς οι υποτιθέμενοι πολίτες, αλλά στην πράξη ένα τίποτα, είμαστε μονίμως στην απέξω κυνηγημένοι.

Όσοι λοιπόν ακόμα εντελώς ηλίθια πιστεύουν ότι δεν πρέπει να αλλάξει αυτό το συνταγματικά κατοχυρωμένο σάπιο πολιτικό σύστημα, που μας οδήγησε στη χρεοκοπία, που μας παρέδωσε στους δανειστές, που εκχωρεί τα δίκαια της Μακεδονίας και αύριο του Αιγαίου, της Θράκης κ.λ.π., καλά θα κάνουν να το ξανασκεφτούν και να αναζητήσουν τα κόμματα εκείνα που προτείνουν να αλλάξει αυτό το Σύνταγμα. Που προτείνουν να αλλάξει ο τρόπος που λαμβάνονται οι αποφάσεις.

Καλώς ή κακώς, το μόνο όπλο που έχουν οι Έλληνες υπήκοοι, είναι η ψήφος τους, άλλη δυνατότητα δεν έχουν και καλά θα κάνουν κάποιοι "βλάκες" να σταματήσουν την καραμέλα της δήθεν επανάστασης, που είναι μόνο στο μυαλό τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου