MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Κ.Γρίβας: Οι μεγάλοι κίνδυνοι ενός διαλόγου με ανοιχτό παράθυρο στη σχετικότητα απομείωσης κυριαρχίας

Ο καθηγητής στη Σχολή Ευ ελπίδων και  διδάσκων Γεωπολιτική στο ΕΚΠΑ, Κωνσταντίνος Γρίβας, μιλώντας στον 98.4 χαρακτήρισε αψυχολόγητη την απρουπόθετη έναρξη ενός διαλόγου βάθους με την Τουρκία, με επίκληση στο καλό κλίμα ως θρησκευτική τελετουργία , επειδή επικοινωνιακά και για λόγους συγκυρίας, η Τουρκίας αυτό το διάστημα δεν κάνει υπερπτήσεις και παραβιάσεις σε βάρος της Ελλάδας. 
 
Όταν οι ουσιώδεις διεκδικήσεις της , αμφισβήτησης κυριαρχίας ελληνικών νησιών, αποστρατιωτικοποίησης τους, casus belli για τα χωρικά μας ύδατα έως 12ν.μ. και η εισβολή και κατοχή στη Κύπρο, είναι πάνω στο τραπέζι , δεν μπορείς να επικαλείσαι απλά το καλό κλίμα για επανέναρξη επαναπροσέγγισης με την Τουρκία, για επίλυση του πυρήνα της βασικής μας διαφοράς, όπως ελέχθη ,( άρα υπάρχουν και άλλες;) , που είναι η οριοθέτηση υφαοκρηπίδαςαοζ. 
 
Ο κ. Γρίβας, σημείωσε εμφατικά , πως είναι δυσεξήγητη η διαμόρφωση ενός  τέτοιου κλίματος στο εσωτερικό της χώρας και μάλιστα με επιθετικούς χαρακτηρισμούς, προς όσους θέτουν σοβαρά ερωτήματα για τους όρους και τις προϋποθέσεις ενός τέτοιου διαλόγου. Ευελπιστώ,  είπε, ότι κανείς Έλληνας πολιτικός δεν θα διανοηθεί οποιαδήποτε υποχώρηση στα ζητήματα κυριαρχίας άρα και υπόστασης  του Ελληνικού κράτους.  Σε κάθε περίπτωση , τόνισε ότι πριν από οποιονδήποτε διάλογο ουσίας για την μια και μόνη διαφορά μας, την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας αοζ , που κατά την πάγια εθνική μας γραμμή δεν είναι γεωπολιτική διαφορά, η Ελλάδα θα πρέπει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα έως  τα 12ν.μ. και να οριοθετήσει ΑΟΖ με την Κυπριακή Δημοκρατία. 
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου