MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 15 Ιουλίου 2023

Ο ΟΗΕ έχει καταλήξει σε ένα συγκλονιστικά ύπουλο σχέδιο για την παγκόσμια κυριαρχία

pixabay
Σύμφωνα με ένα συγκλονιστικό νέο σχέδιο που έχει προγραμματιστεί να εγκριθεί δύο μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2024, το μόνο που θα χρειαζόταν είναι κάποιου είδους μεγάλο «παγκόσμιο σοκ» για να αναλάβουν τα Ηνωμένα Έθνη κυριολεκτικά την εξουσία σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αντιλαμβάνομαι ότι αυτό μπορεί να ακούγεται σαν την πλοκή μιας πολύ κακής ταινίας επιστημονικής φαντασίας, αλλά αυτό είναι στην πραγματικότητα αυτό που προτείνεται και η κυβέρνηση Μπάιντεν βρίσκεται πλήρως πίσω από αυτό το ύπουλο σχέδιο. 

Δυστυχώς, τα κύρια μέσα ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες δεν το καλύπτουν καθόλου αυτό, και έτσι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν απολύτως καμία ιδέα πως αυτό συμβαίνει.

Ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε από το The Federalist έσπασε για πρώτη φορά αυτή την ιστορία και θα έπρεπε να γίνει πρωτοσέλιδο σε όλη τη χώρα.

Αλλά δεν είναι.

Τον επόμενο Σεπτέμβριο, οι παγκόσμιοι ηγέτες θα συγκεντρωθούν για τη «Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος» και κατά τη διάρκεια αυτής της διάσκεψης τα κράτη μέλη του ΟΗΕ έχουν προγραμματιστεί να «υιοθετήσουν ένα Σύμφωνο για το Μέλλον»:
 
Το Σεπτέμβριο του 2024, λιγότερο από δύο μήνες πριν από τις επόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Έθνη θα φιλοξενήσουν ένα ορόσημο, μια «Σύνοδο Κορυφής του Μέλλοντος», όπου τα κράτη μέλη θα υιοθετήσουν ένα Σύμφωνο για το Μέλλον. Η συμφωνία θα εδραιώσει πολυάριθμες μεταρρυθμίσεις πολιτικής που προσφέρονται από τα Ηνωμένα Έθνη τα τελευταία δύο χρόνια ως μέρος της σαρωτικής πλατφόρμας της κοινής μας ατζέντας.

Αν και υπάρχουν πολλές ριζοσπαστικές προτάσεις που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξη, ίσως καμία δεν είναι πιο σημαντική από το σχέδιο των Ηνωμένων Εθνών για μια νέα «πλατφόρμα έκτακτης ανάγκης», μια εκπληκτική πρόταση που θα δώσει στον ΟΗΕ σημαντικές εξουσίες σε περίπτωση μελλοντικών «παγκόσμιων κραδασμών», όπως ένα άλλο παγκόσμια πανδημία.

Μπορείτε να διαβάσετε τα πάντα για τη «Σύμβαση Κορυφής του Μέλλοντος» και το «Σύμφωνο για το Μέλλον» στον επίσημο ιστότοπο του ΟΗΕ εδώ.

Ως συνήθως, τα Ηνωμένα Έθνη συγκαλύπτουν τα πιο ανησυχητικά μέρη της ατζέντας τους περιβάλλοντάς τα με γλώσσα που μιλά για την ανάγκη για «ειρήνη», «παιδεία» και οικονομική ανάπτυξη.

Αλλά ακριβώς εκεί στον επίσημο ιστότοπο των Ηνωμένων Εθνών παραδέχονται πως ένας από τους σκοπούς της «Σύνοδος Κορυφής του Μέλλοντος» είναι να «δημιουργηθεί ένας ισχυρότερος διεθνής οδηγός ανταπόκρισης για περίπλοκα παγκόσμια σοκ, μεγιστοποιώντας τη χρήση της δύναμης σύγκλησης του Γενικού Γραμματέα στο τη μορφή μιας πλατφόρμας έκτακτης ανάγκης».

Τι είναι λοιπόν αυτή η «πλατφόρμα έκτακτης ανάγκης» για την οποία μιλούν;

Λοιπόν, ένα έγγραφο πολιτικής του ΟΗΕ που δημοσιεύτηκε πριν από λίγους μήνες περιέχει μερικές πολύ ανησυχητικές λεπτομέρειες:

Πολλές από τις λεπτομέρειες της πλατφόρμας έκτακτης ανάγκης του ΟΗΕ παρουσιάστηκαν σε ένα έγγραφο πολιτικής του Μαρτίου 2023 με τίτλο «Ενίσχυση της διεθνούς αντίδρασης σε περίπλοκα παγκόσμια σοκ — Μια πλατφόρμα έκτακτης ανάγκης». Στο έγγραφο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ γράφει, «Προτείνω η Γενική Συνέλευση να παράσχει στον Γενικό Γραμματέα και στο σύστημα των Ηνωμένων Εθνών μια μόνιμη εξουσία να συγκαλούν και να θέτουν σε λειτουργία αυτόματα μια Πλατφόρμα Έκτακτης Ανάγκης σε περίπτωση μελλοντικού πολύπλοκου παγκόσμιου σοκ σε επαρκή κλίμακα, σοβαρότητα και εμβέλεια».

Μόλις ενεργοποιηθεί, η πλατφόρμα έκτακτης ανάγκης θα δώσει στον ΟΗΕ τη δυνατότητα να «προωθεί ενεργά και να οδηγεί μια διεθνή απάντηση που τοποθετεί τις αρχές της ισότητας και της αλληλεγγύης στο επίκεντρο του έργου του». Τα Ηνωμένα Έθνη θα συγκεντρώσουν τους «ενδιαφερομένους» του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των ακαδημαϊκών, των κυβερνήσεων, των παραγόντων του ιδιωτικού τομέα και των «διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων» για να διασφαλίσουν ότι υπάρχει μια ενιαία, παγκόσμια απάντηση στην κρίση.

Εμ, όχι ευχαριστώ.

Εάν υπάρχει κάποιου είδους μεγάλο «παγκόσμιο σοκ», το τελευταίο πράγμα που θα πρέπει να θέλουμε είναι να έχει ο ΟΗΕ την εξουσία «να διασφαλίσει πως υπάρχει μια ενιαία, παγκόσμια απάντηση στην κρίση».

Τι είδους λοιπόν «παγκόσμιο σοκ» θα ενεργοποιούσε αυτές τις δυνάμεις έκτακτης ανάγκης;

Λοιπόν, το έγγραφο πολιτικής μας λέει ότι μια μελλοντική πανδημία, ένα «σημαντικό γεγονός στο διάστημα» ή ακόμα και «απρόβλεπτοι κίνδυνοι» θα πληρούν τις προϋποθέσεις:

Το έγγραφο δίνει πολλά παραδείγματα για το τι θα μπορούσε να προκαλέσει την αρχή έκτακτης ανάγκης, συμπεριλαμβανομένων «μεγάλων κλιματικών γεγονότων», «μελλοντικών πανδημικών κινδύνων», «παγκόσμιας διακοπής της ψηφιακής συνδεσιμότητας», «σημαντικού συμβάντος στο διάστημα» και γενικών «απρόβλεπτων κινδύνων», γεγονότα του μαύρου κύκνου).

Με άλλα λόγια, το αν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ή όχι αυτές οι εξουσίες έκτακτης ανάγκης θα ήταν ανοιχτό σε ερμηνεία.

Και αποδεικνύεται πως μόλις ενεργοποιηθούν αυτές οι εξουσίες έκτακτης ανάγκης, ο ΟΗΕ θα έχει την εξουσία να συνεχίσει να τις επεκτείνει επ' αόριστον:

Τα Ηνωμένα Έθνη θα διατηρούν επίσης το δικαίωμα να παρατείνουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης όπως κρίνουν σκόπιμο: Αν και η διάρκεια της πλατφόρμας έκτακτης ανάγκης θα οριζόταν αρχικά για μια «πεπερασμένη περίοδο», «στο τέλος αυτής της περιόδου, ο Γενικός Γραμματέας θα μπορούσε να παρατείνει τις εργασίες μιας Πλατφόρμας Έκτακτης Ανάγκης, εάν απαιτείται», σύμφωνα με την πρόταση πολιτικής των Ηνωμένων Εθνών.

Έτσι, από την στιγμή που θα θεσπιστεί, ο ΟΗΕ θα μπορούσε να συνεχίσει να έχει τον έλεγχο όσο θέλουν, δηλαδή επ' αόριστον.

Αυτός είναι ακριβώς ο τρόπος με τον οποίο ανέλαβε την εξουσία ο αυτοκράτορας Πάλπατιν στις ταινίες Star Wars.

Του χορηγήθηκαν «εξουσίες έκτακτης ανάγκης» από τη Γερουσία και στη συνέχεια δεν τις παράτησε ποτέ.

Φυσικά η κυβέρνηση Μπάιντεν πιστεύει ότι όλα αυτά είναι απλά υπέροχα.

Στην πραγματικότητα, η διοίκηση έχει ήδη υποστηρίξει δημόσια αυτή τη νέα πρόταση «σε πολλές περιπτώσεις»:

Η Ομοσπονδιακή έκθεση σημειώνει ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει υποστηρίξει την πρόταση σε πολλές περιπτώσεις, ωθώντας τον δημοσιογράφο Τζάστιν Χάσκινς να προειδοποιήσει πως «Εάν εγκριθεί η πλατφόρμα έκτακτης ανάγκης, οι Ηνωμένες Πολιτείες, όπως τις ξέρουμε, θα μπορούσαν να πάψουν να υπάρχουν».

Παρακαλώ μοιραστείτε αυτές τις πληροφορίες ευρέως, γιατί ο αμερικανικός λαός πρέπει να καταλάβει ότι αυτό συμβαίνει πραγματικά.

Ευτυχώς, «η Σύνοδος Κορυφής του Μέλλοντος» δεν είναι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024, αλλά τον Σεπτέμβριο του 2023 η «2023 SDG Summit» θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη.

Τα παρακάτω προέρχονται από την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ σχετικά με αυτή τη σύνοδο κορυφής:

Η Σύνοδος Κορυφής SDG 2023 θα πραγματοποιηθεί στις 18-19 Σεπτεμβρίου 2023 στη Νέα Υόρκη. Θα σηματοδοτήσει την αρχή μιας νέας φάσης επιταχυνόμενης προόδου προς τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης με πολιτική καθοδήγηση υψηλού επιπέδου για μετασχηματιστικές και επιταχυνόμενες δράσεις μέχρι το 2030.

Συγκαλούμενη από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης, η Σύνοδος Κορυφής θα σηματοδοτήσει το μισό του δρόμου προς την προθεσμία που έχει τεθεί για την επίτευξη της Ατζέντας του 2030 και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης. Θα είναι το επίκεντρο της Εβδομάδας Υψηλού Επιπέδου της Γενικής Συνέλευσης. Θα ανταποκριθεί στον αντίκτυπο των πολλαπλών και αλληλένδετων κρίσεων που αντιμετωπίζει ο κόσμος και αναμένεται να αναζωπυρώσει μια αίσθηση ελπίδας, αισιοδοξίας και ενθουσιασμού για την Ατζέντα του 2030.

Απέχουμε λιγότερο από 7 χρόνια από το 2030 και ο ΟΗΕ θέλει να υπενθυμίσει στους παγκόσμιους ηγέτες να συνεχίσουν να εφαρμόζουν την Ατζέντα του 2030 και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Επιφανειακά, οι στόχοι που θέλει να επιτύχει ο ΟΗΕ ακούγονται μάλλον αβλαβείς, αλλά αν ψάξετε στις λεπτομέρειες θα διαπιστώσετε ότι η Ατζέντα του 2030 και οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι ένα προσχέδιο για τη δημιουργία μιας ακροαριστερής παγκοσμιοποίησης ουτοπίας.

Και το επίκεντρο αυτού του σχεδίου είναι μια δρακόντεια παγκόσμια προσπάθεια για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής.

Όπως συζήτησα τις προάλλες, χιλιάδες αγροκτήματα στην Ευρώπη αγοράζονται και κλείνουν ακριβώς στη μέση μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι της κλιματικής αλλαγής.

Είναι τρέλα.

Οι παγκοσμιοποιητές κάνουν ήδη τόση ζημιά και τώρα θέλουν να δώσουμε στον ΟΗΕ εξουσίες έκτακτης ανάγκης χωρίς προηγούμενο;

Περιττό να πούμε ότι το να δώσουμε στους παγκοσμιοποιητές ακόμη περισσότερη δύναμη δε θα οδηγήσει πουθενά σε καλό.

Αν σκοπεύουμε να αντιταχθούμε σε αυτό που κάνουν, είναι τώρα η ώρα να σηκωθούμε και να μιλήσουμε.

Δυστυχώς, οι περισσότεροι Αμερικανοί δεν συνειδητοποιούν καν ότι κάτι από αυτά συμβαίνει, και αυτό συμβαίνει επειδή σχεδόν κανείς δεν μιλάει καν γι' αυτό.
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου