MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 16 Ιουλίου 2023

Οι επικίνδυνες σχοινοβασίες του κ.Μητσοτάκη και στα ελληνοτουρκικά- Στέλιος Φενέκος

Για επικίνδυνες σχοινοβασίες του πρωθυπουργού και στα ελληνοτουρκικά κάνει λόγο ο κ.Στέλιος Φενέκος πρόεδρος της Κοινωνίας Αξιών και Υποναύαρχος ε.α. Ο κ.Φενέκος σχολιάζοντας τα όσα είπε ο πρωθυπουργός στη συνέντευξη του στον ΣΚΑΙ σημειώνει:
 
Αυτό που με παραξένεψε είναι ότι άκουσα τον κο Μητσοτάκη (όπως και στην περίπτωση της Πανεπιστημιακής αστυνομίας και της έφιππης αστυνομίας) αλλά και σε άλλα σημεία της συνέντευξής του να σχοινοβατεί.
 
1. Π.χ. είπε: «Και επιβεβαιώθηκε η άποψή μου ότι η Τουρκία φαίνεται να είναι έτοιμη για μία στροφή στην εξωτερική της πολιτική που δεν αφορά, το τονίζω, μόνο τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα, αλλά αφορά συνολικά και τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το ΝΑΤΟ, με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Φυσικά η Ελλάδα μόνο ωφελημένη μπορεί να βγει από μία τέτοια στροφή της Τουρκίας.»
 
ΣΧΟΛΙΟ: Το είχε πει κάποτε ίσως; Όχι, ΠΟΤΈ φανερά!!! Το πιστεύει; Εάν ναι τότε αυτό είναι πολύ επικίνδυνο!
 
2. Είπε: «Και για να χτιστεί μια σχέση εμπιστοσύνης πρέπει να δεχθούμε ότι θέλουμε να κάνουμε μια καινούργια αρχή, διότι αν μονίμως είμαστε δέσμιοι του τι είχε γίνει πριν από κάποια χρόνια, εκ των πραγμάτων θα βλέπουμε πάντα τον άλλον με καχυποψία.»
 
ΣΧΟΛΙΟ: Δηλαδή ξεχνάμε π.χ. την εισβολή στην Κύπρο και το διαρκές έγκλημα της κατοχής; Ξεχνάμε τις γκρίζες ζώνες που είναι πλέον καθεστώς; Ξεχνάνε και οι Τούρκοι το Casus Belli και την Γαλάζια Πατρίδα; Μεγάλη σχοινοβασία και χωρίς καν κοντάρι αυτές οι δηλώσεις.
 
3. Είπε: «Ο Ερντογάν έρχεται ο ίδιος από μια μεγάλη εκλογική νίκη. Αυτό ενδεχομένως να τον απελευθερώνει από την ανάγκη να χρησιμοποιήσει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής για εσωτερική κατανάλωση, κάτι το οποίο -ας μην κοροϊδευόμαστε- γινόταν κατά κόρον στην Τουρκία.»
 
ΣΧΟΛΙΟ: Δηλαδή θεωρεί ότι όσα είπε και έκανε ο Ερτογάν ήταν μόνο για εσωτερική κατανάλωση; Όχι μόνο σχοινοβατεί χωρίς κοντάρι, αλλά χαλάρωσε και το σχοινί!
 
4. ΠΡΟΣΕΞΤΕ: Ρωτήθηκε: Αυτό πιθανά, πάντως, περιλαμβάνει απομείωση της κυριαρχίας έτσι όπως τη γνωρίζουμε σήμερα; Κυριάκος Μητσοτάκης: «Αυτό είναι μία σχετική έννοια, αλλά πρέπει να σας πω ότι οποιαδήποτε συμφωνία αυτού του τύπου μπορεί ενδεχομένως, ναι, να συνεπάγεται και κάποιες υποχωρήσεις από κάποιες θέσεις οι οποίες μπορούν να αποτελούν την αφετηρία μιας διαπραγμάτευσης.’»
 
ΣΧΟΛΙΟ: ΟΥΠΣ, κανείς πρωθυπουργός μέχρι σήμερα δεν ξεστόμισε ότι η απομείωση εθνικής κυριαρχίας (προσέξτε-κυριαρχίας, όχι κυριαρχικών δικαιωμάτων) μπορεί να είναι ΑΦΕΤΗΡΙΑ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗΣ που να συνεπάγεται υποχωρήσεις αυτού του τύπου
 
(ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ: Αφετηρία!!!! Που σημαίνει ότι πάει και περισσότερο σε υποχωρήσεις). Παει περίπατο η ρητορική για την μοναδική διαφορά για ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα. Προσπάθησε να τα στρογγυλέψει στη συνέχεια, αλλά δεν μπορούν να λειτουργήσουν με τίποτε ως δίχτυ ασφαλείας τα στρογγυλέματα.
 
5. Επίσης το να σε ρωτάει η σύζυγος του ανιψιού σου (ενασκώντας το δημοσιογραφικό δημοκρατικό λειτούργημα του ελέγχου της εξουσίας), δεν είναι και η καλύτερη περίπτωση ενάσκησης του λειτουργήματος αυτού στην δημοσιογραφία , παρά τα δήθεν σκληρά ερωτήματα που επιχείρησε προσχηματικά να θέσει.
 
Κάποιες ερωτήσεις δε καθώς και η εμμονή να ρωτάνε και να ξαναρωτάνε για το τι θα κάνει μετά από 4 χρόνια εάν δεν μπορέσει να υλοποιήσει τα όσα λέει, μόνο προσχηματικά είτε ως ερωτήσεις αμηχανίας μπορούν να εκληφθούν από έναν αντικειμενικό ακροατή.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου