MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

Η απόλυτη πολιτική βρωμιά

Άποψη

Ο απλός λαός λέει πως μόνο όταν υπάρχουν συγκρούσεις και συμφέροντα ή σε παιχνίδια με νικητές και ηττημένους, βλέπει κανείς τον πραγματικό χαρακτήρα των ανθρώπων. Επίσης πως η πολιτική είναι βρώμικη και ότι η ελληνική Βουλή μοιάζει με «οίκο ανοχής», για να μη χρησιμοποιήσουμε την πιο κατάλληλη λέξη, αδιαφορώντας εντελώς για την κοινωνία και τους Πολίτες. Δυστυχώς κάνει λάθος και στα δύο, αφού η πραγματικότητα είναι πολύ χειρότερη – κρίνοντας από τη σημερινή προεξεταστική επιτροπή για τον κ. Παπαγγελόπουλο, όπου δεν πίστευα ποτέ πως υπάρχει τόσο χαμηλό επίπεδο στην Ελλάδα και ειδικά στο Κοινοβούλιο, όπως άλλωστε το είπα δημόσια σε όλους.

Είμαι σίγουρος δε πως κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατόν να συναντήσει κανείς ούτε στις χειρότερες γειτονιές του Αφγανιστάν, του Πακιστάν ή της Αφρικής, χωρίς να θέλω να προσβάλω καμία από αυτές τις χώρες – έναν τέτοιο πόλεμο κυριολεκτικά συμμοριών, το μόνο ενδιαφέρον των οποίων είναι η νομή της εξουσίας. Το συγκεκριμένο γεγονός αφορά κυρίως βουλευτές από τα δύο μεγάλα κόμματα – αν και το τρίτο δεν ήταν καλύτερο, όσον αφορά τη γενικότερη θεατρινίστικη συμπεριφορά του.

Όλα αυτά σε μία δήθεν κλειστή σύσκεψη, χωρίς τηλεοπτική κάλυψη (αυτός ήταν προφανώς ο λόγος της αποκάλυψης των πραγματικών χαρακτήρων), όπου δεν έπρεπε να δίνονται πληροφορίες στα ΜΜΕ – τα οποία όμως τις είχαν πριν καν τις μάθουμε εμείς, από τους συμμετέχοντες. Από ορισμένους που έδιναν μία άθλια παράσταση βγαίνοντας κάθε φορά έξω από την αίθουσα, όπου τους περίμεναν οι δημοσιογράφοι – ακριβώς για να τους αναφέρουν οι ιστοσελίδες και οι εφημερίδες, έτσι ώστε να υφαρπάξουν ξανά την ψήφο των εκλογέων τους με τη «διασημότητα» τους. Σε κάθε περίπτωση, ένοιωσα τέτοια ντροπή για όλους μας, ειδικά για τον εαυτό μου, όσο ποτέ στη ζωή μου – διαπιστώνοντας πως το να είναι κανείς βουλευτής, υπό αυτές τις συνθήκες και σε τέτοια Κοινοβούλια, είναι ότι πιο προσβλητικό υπάρχει.

Πείσθηκα όμως επί πλέον πως πράγματι σε αυτούς τους πολιτικούς και σε αυτά τα κόμματα οφείλεται η διαφθορά, η ληστεία και η χρεοκοπία της Ελλάδας – κάτι που δυστυχώς αδυνατούν να καταλάβουν οι Πολίτες, ψηφίζοντας τους ξανά και ξανά. Μπορώ όμως πια να τους διαβεβαιώσω πως με το συγκεκριμένο πολιτικό προσωπικό, η Ελλάδα θα βαδίζει από το κακό στο χειρότερο – ακόμη και αν βρει τα πετρέλαια της Σαουδικής Αραβίας ή πάμπλουτα ορυχεία χρυσού. Δίκαια πάντως, αφού τέτοια βρωμιά δεν υπάρχει πουθενά στον πλανήτη – σε σημείο που ο χαρακτηρισμός «Οίκος ανοχής» να είναι μάλλον ήπιος.

Λυπάμαι ειλικρινά, επειδή έχω συναντήσει μερικούς πολιτικούς στη Βουλή που αποτελούν κόσμημα για την πατρίδα μας. Εν τούτοις «οι άλλοι», αυτοί στους οποίους αναφέρθηκα, είναι περισσότεροι και τόσο βρώμικοι, ώστε να μην μπορεί να τους αντιμετωπίσει κανείς – ενώ φυσικά δεν θα διστάσουν να ξεπουλήσουν τα πάντα, ούτε να δημεύσουν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των απλών ανθρώπων, χρηματιζόμενοι παράλληλα από την εγχώρια Ολιγαρχία, αρκεί οι ίδιοι να μένουν στις θέσεις τους και να παίζουν τα βρώμικα παιχνίδια τους.

Κλείνοντας, ασφαλώς η λύση του προβλήματος είναι στα χέρια των Πολιτών – οι οποίοι όμως, εάν περιμένουν πως θα δουν ένα καλύτερο μέλλον αυτοί και τα παιδιά τους, με το πολιτικό προσωπικό που στέλνουν στη Βουλή, απλά αιθεροβατούν. Θα ξυπνήσουν αλήθεια ποτέ; Το ελπίζω, αν και δεν το πιστεύω για να είμαι ειλικρινής.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου