MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2019

Αντ. Φώσκολος : Εθνικό Έγκλημα η ιδιωτικοποίηση των ΕΛ.ΠΕ

Πλούσια κοιτάσματα φυσικού αερίου νότια της Κρήτης Ο ομότιμος καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης και μέλος της Γεωλογικής Εταιρείας - Ινστιτούτο του Καναδά, ο Αντώνης Φώσκολος μιλώντας στον 98.4 , τόνισε ότι ο πλούτος του φυσικού αερίου νότια της Κρήτης είναι αμύθητος και μπορεί να αναγορεύσει τα ΕΛ.ΠΕ σε βασικό κορμό ανάπτυξης της χώρας , αφού οι ποσότητες αυτές μπορούν να λύσουν το ενεργειακό ζήτημα της Ε. Ε. για τα επόμενα 70 χρόνια. 

Όπως είπε ο κ. Φώσκολος , οι διαρροές της κλειστής σύσκεψης με τις ανακοινώσεις εκτιμήσεων από τα ΕΛ.ΠΕ , είναι υπαρκτές, το ερώτημα είναι γιατί με τέτοια δεδομένα φυσικού πλούτου που διαρκώς θα αποκαλύπτονται , η κυβέρνηση ετοιμάζεται ουσιαστικά να χαρίσει τα ΕΛ.ΠΕ σε έναν ιδιώτη επιχειρηματία. Ο Αντώνης Φώσκολος, κάλεσε τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, να μη προχωρήσει στο ξεπούλημα των ΕΛ.ΠΕ, ιδίως τώρα που μόνο σύμπτωση δεν είναι ο υπολογισμός των 280 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου σε έναν μόνο από τους 16 ανάλογους στόχους νότια της Κρήτης, ποσότητα που και ο ίδιος είχε ανακοινώσει στον ίδιο ακριβώς αριθμό πριν από 6 χρόνια . 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου