MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2022

Διεθνές «χαστούκι» για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα

( John.k - Αυτό είναι το Μητσοτακιστάν... η Μπογκοτά του ευρωπαϊκού Νότου .... το όραμα που έχει ένας τυραννικός κυβερνήτης για την χώρα της Ελλάδας  με την συμμορία του .... που "λαδώνει" τα κανάλια να λένε ότι όλα είναι ωραία επι της διακυβέρνησης του .... )


Σε συμπεράσματα για τα οποία δεν πέφτουμε από τα σύννεφα, κατέληξαν οι έξι διεθνείς οργανώσεις στην έκθεσή τους με τον εύγλωττο τίτλο «Ελέγχοντας το μήνυμα: Οι προκλήσεις της ανεξάρτητης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα».

Στην πολυσέλιδη αναφορά που συνέταξαν μετά την ερευνητική αποστολή τους, από 1 έως 15 Δεκεμβρίου 2021, κατά την οποία συναντήθηκαν με δημοσιογράφους, πανεπιστημιακούς και θεσμικούς παράγοντες, καταπιάνονται με τη δολοφονία Καραϊβάζ, την προσπάθεια ελέγχου των ειδήσεων, τις απειλές σε ρεπόρτερ που καλύπτουν προσφυγικό και διαδηλώσεις, αλλά και τις συστηματικές νομικές απειλές κατά δημοσιογράφων.

Η συστημική κρίση που πλήττει την ελευθερία του Τύπου στη χώρα μας έχει επιδεινωθεί από τις προσπάθειες της κυβέρνησης της Ν.Δ. να φιμώσει τις επικριτικές και αντίθετες φωνές και να «ελέγξει το μήνυμα», όπως επισημαίνει και στη συνέντευξή του στο σημερινό φύλλο της «Εφημερίδας των Συντακτών», ο Senior Advocacy Officer του Ευρωπαϊκού Κέντρου για τον Τύπο και την Ελευθερία των ΜΜΕ, Λόρενς Ούτινγκ.

Σχετικά με τη λίστα Πέτσα, οι ερευνητές κάνουν λόγο για σκάνδαλο, ενώ εκτενής είναι η αναφορά τους στην υπόθεση που αποκάλυψε η «Εφ.Συν.» για την παρακολούθηση του Σταύρου Μαλιχούδη.

Για την «πόλωση του κατακερματισμένου τοπίου ΜΜΕ» οι συντάκτες της έκθεσης υπογραμμίζουν ότι «υπό την παρούσα κυβέρνηση, η κατάληψη ΜΜΕ από επιχειρηματικά συμφέροντα αποτελεί μεγαλύτερο πρόβλημα για τον πλουραλισμό των μέσων ενημέρωσης και το επαγγελματικό ρεπορτάζ από ό,τι στο παρελθόν, καθώς τα συμφέροντα των ιδιοκτητών και η πολιτική της κυβέρνησης συχνά ευθυγραμμίζονται, καθιστώντας δύσκολη την εύρεση ισχυρών αντιπολιτευτικών φωνών σε αυτά τα μέσα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου