MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 14 Αυγούστου 2023

Μπελέρης: «Φρένο στη λεηλασία των περιουσιών της ομογένειας»!

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση της Χειμάρρας ζητούν την άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Φρ. Μπελέρη, ώστε να καταστεί δυνατή η ορκωμοσία και η ανάληψη των καθηκόντων του 
 
Η άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρ. Μπελέρη, αποτελεί το αίτημα της εκδήλωσης που θα πραγματοποιήθεί σήμερα, Δευτέρα 14/8, με πρωτοβουλία της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» στην πόλη, με φόντο την τρίμηνη προθεσμία που εκπνέει βάσει του Αλβανικού εκλογικού νόμου για την ορκωμοσία του.
 
Η προθεσμία για την ορκομωσία του Φρ. Μπελέρη - ο οποίος θα μπορούσε να ορκιστεί και μέσα από τη φυλακή - , εκπνέει, κάτι που σημαίνει πως η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή μπορεί να προκηρύξει επανάληψη των εκλογών στη Χειμάρρα.

Όπως όλα δείχνουν, ο εκλεγμένος δήμαρχος δε θα μπορέσει να αναλάβει επισήμως καθήκοντα.

Η στάση της Αθήνας

Η Ελλάδα στηρίζει τον Μπελέρη ενεργά και κάνει προσπάθειες για την απελευθέρωση του.

Ήδη, η Αθήνα έχει ενημερώσει τους αρμόδιους σε Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ, ενώ προειδοποιεί τα Τίρανα με veto στην ενταξιακή διαδικασία της χώρας. 

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός έθεσε το ζήτημα στον Αλβανό ομόλογο του κατά την διάσκεψη του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους, ενώ ο Υπουργός Εξωτερικών, Γ. Γεραπετρίτης, τηλεφώνησε δύο φορές στην Αλβανίδα ομόλογο του για το θέμα.

Η εκδήλωση στη Χειμάρρα

Εκδήλωση για την απελευθέρωση του Μπελέρη πραγματοποιείται τη Δευτέρα 14/8, με πρωτοβουλία της ομογενειακής οργάνωσης «Ομόνοια» στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων στις 18:00.

Οι συμμετέχοντες ζητούν την άμεση απελευθέρωση του εκλεγμένου δημάρχου της Χειμάρρας Φρ. Μπελέρη, ώστε να καταστεί δυνατή η ορκωμοσία και η ανάληψη των καθηκόντων του.

Aυτό που αναμένουν οι διοργανωτές είναι η μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση της διεθνούς κοινότητας, ώστε να ενσκήψει πάνω στην προφυλάκιση και στο κατηγορητήριο του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας.

«Η προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών Αρχών είναι συλλογική άσκηση και όχι μονομερής προσπάθεια», επισημαίνουν και ζητούν να ορκιστεί ο εκλεγμένος δήμαρχος και να τερματιστεί άμεσα η προφυλάκισή του.

Στη Χειμάρρα τη Δευτέρα (14/8) ο Κ. Μπακογιάννης

Στη Χειμάρρα μεταβαίνει σήμερα (14/8) ο δήμαρχος Αθηναίων και πρόεδρος του Δικτύου Βαλκανικών Πόλεων B40, Κώστας Μπακογιάννης, προκειμένου να βρεθεί στο πλευρό της ελληνικής ομογένειας και να μιλήσει στη μεγάλη συγκέντρωση - διαδήλωση.

Ο δήμαρχος Αθηναίων θα βρίσκεται ανάμεσα στους ομιλητές της εκδήλωσης-συμπαράστασης στον εκλεγμένο δήμαρχο, ο οποίος παραμένει προφυλακισμένος. Η συμπαράσταση της δημοτικής αρχής της Αθήνας στον αγώνα του Φρέντη Μπελέρη, της οικογένειάς του, αλλά και της ομογένειας στη Χειμάρρα, ξεκίνησε τον περασμένο Μάιο, αμέσως μετά τη σύλληψή του.

Για την επίσκεψη του Κώστα Μπακογιάννη η «Ομόνοια Χειμάρρας», σε ανακοίνωσή της τονίζει πως «αποτελεί μεγάλη μας τιμή και χαρά, που στην προσπάθειά μας αυτή θα συμμετέχει με την παρουσία του ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, συμβάλλοντας έμπρακτα ως άνθρωπος της Αυτοδιοίκησης, στον σεβασμό των δημοκρατικών θεσμών. Θέλουμε επίσης να ευχαριστήσουμε όλους τους δήμους για τη συμπαράστασή τους και την έμπρακτη στήριξη. Μάς γεμίζουν δύναμη και αισιοδοξία. Δεν θα το ξεχάσουμε ποτέ».

Στη Χειμάρρα και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας

Στη Χειμάρρα μεταβεί σήμερα, Δευτέρα 14/8, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβας, προκειμένου να παραστεί σε εκδήλωση για την υπόθεση του Φρέντι Μπελέρη. 

Ο κ. Ζέρβας θα παραβρεθεί στη συγκέντρωση που διοργανώνει η ομογενειακή οργάνωση «Ομόνοια» στις 18:00 στον κεντρικό πεζόδρομο Σπηλαίων, για την άμεση αποφυλάκιση και ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζέρβας έχει αναλάβει πρωτοβουλία για τη διεθνοποίηση της υπόθεσης Μπελέρη.

Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου