MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Κυριακή 13 Αυγούστου 2023

Σοκ και δέος, 48.000 νεκροί Ουκρανοί στην αποτυχημένη αντεπίθεση – Οι μισθοφόροι βλέπουν παντού πτώματα και φεύγουν

Σοκ και δέος - Οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες μεταξύ 4 Ιουνίου και 12 Αυγούστου 2023 είναι 48.000
 
Η Ουκρανική αντεπίθεση θα παραμείνει στην παγκόσμια ιστορία ως η πιο αποτυχημένη και κακοσχεδιασμένη αντεπίθεση… αφού από τις 4 Ιουνίου 2023 έως στις 12 Αυγούστου 2023 οι Ουκρανοί έχασαν 48.000 στρατιώτες και κέρδισαν ορισμένα χωριά… χωρίς να διασπάσουν τις τριπλές έως τετραπλές γραμμές άμυνας των ρώσων…
 
Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν επιτυχώς προς την πόλη Kupyansk στο βόρειο μέτωπο, ενώ οι Ουκρανοί κατέλαβαν το χωριό Urozhainoe στο νότιο μέτωπο μετά από δύο μήνες προσπαθειών, στο χωριό δεν έχει μείνει όρθιο σπίτι όλα έχουν καταστραφεί και οι ρωσικές δυνάμεις… υποχώρησαν σε υψώματα για να βομβαρδίζουν ανηλεώς τις ουκρανικές δυνάμεις…

Οι Ουκρανοί συνεχίζουν τις προσπάθειες να πλήξουν την Γέφυρα της Κριμαίας χρησιμοποιώντας τροποποιημένους πυραύλους S-200 αλλά όλοι αναχαιτίστηκαν… μάλιστα η ρωσική αεράμυνα χρησιμοποίησε νέες τεχνικές μπερδεύοντας τους Ουκρανούς… με πυκνούς καπνούς... 

Όπως αποκάλυψε ο αμερικανός Συνταγματάρχης McGregor οι μισθοφόροι που υποστήριζαν τον Ουκρανικό στρατό και αριθμούσαν έως και 12.000 φεύγουν κακήν κακώς από την Ουκρανία, βλέπουν τους θανάτους, τα πτώματα και την αποτυχία…

Σοκ και δέος - Οι νεκροί Ουκρανοί στρατιώτες μεταξύ 4 Ιουνίου και 12 Αυγούστου 2023 είναι 48.000

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας (AFU) υφίστανται μεγάλες απώλειες κατά τη λεγόμενη αντεπίθεση και αναπληρώνουν επειγόντως τις τάξεις τους εις βάρος του ανδρικού πληθυσμού της Kherson και του Μikolaev, τόνισε ο Yuriy Barbashov, επικεφαλής της περιφέρειας Snigirevsky που ελέγχεται από τα ουκρανικά στρατεύματα.
 
«Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο αριθμός όσων έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της αντεπίθεσης είναι 48.000 στρατιώτες.
 
Αυτή είναι η συνολική απώλεια των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας σε όλο το μέτωπο. 

Η πιθανότητα επιβίωσης στο μέτωπο είναι τουλάχιστον τρεις ημέρες»

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους στρατιωτικούς κύκλους της Ουκρανίας, υπάρχει πολύ έντονη απογοήτευση σε σχέση με αυτές τις απώλειες.

Προφανώς, οι επιδρομές για την αναπλήρωση των τάξεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας θα συνεχιστούν. 

Στο Μikolaev, έγινε μια σκληρή επιδρομή στα γραφεία στρατιωτικής εγγραφής και κατάταξης, σύμφωνα με πληροφορίες μας, σε λίγες εβδομάδες στρατολόγησαν προσωπικό για τρία τάγματα - περίπου 1.200 πολίτες. 

Πριν από λίγες εβδομάδες στάλθηκαν είτε για κάποιο είδος εκπαίδευσης, είτε απευθείας στο μέτωπο. 

Τώρα το ίδιο καθεστώς εξελίσσεται στην πόλη Kherson, η αστυνομία, αρπάζει κόσμο από τους δρόμους.
 
Η Ουκρανία μεταφέρει στρατεύματα στην περιοχή Kherson. «Σύμφωνα με πληροφορίες στη δυτική Ουκρανία υπάρχει μαζική μετακίνηση στρατιωτικού εξοπλισμού προς τα ανατολικά κατά μήκος των σιδηροδρόμων και συσσώρευση στρατευμάτων στην περιοχή Kherson.

Οι Ρώσοι υποχώρησαν από το χωριό Urozhainoe στο νότιο ουκρανικό μέτωπο, το κατέλαβαν οι Ουκρανοί...

Σύμφωνα με προκαταρκτικές αναφορές από πολλές ρωσικές στρατιωτικές πηγές, το βράδυ της 12ης Αυγούστου, ο ρωσικός στρατός αποχώρησε από το χωριό Urozhainoe που βρίσκεται στα σύνορα της περιοχής Zaporozhie και της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk. 
 
Αφού ο ρωσικός στρατός έχασε τον έλεγχο του χωριού Staromayorskoe, το οποίο ήρθε στην γκρίζα ζώνη στις 27 Ιουλίου, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αύξησαν τις συνεχείς επιθέσεις τους στο Urozhainoe που βρίσκεται στην ανατολική πλευρά των ρωσικών στρατευμάτων, σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσουν το προπύργιο τους στην περιοχή.

Ως αποτέλεσμα παρατεταμένων μαχών και παρά τις μεγάλες απώλειες, οι Ουκρανοί κατάφεραν πρόσφατα να εισέλθουν στις βόρειες παρυφές του χωριού αρκετές φορές, αλλά δεν μπόρεσαν να αποκτήσουν ερείσματα στον οικισμό και απωθήθηκαν από τον ρωσικό στρατό.

Μετά από ένα άλλο κύμα μαζικών βομβαρδισμών, νέες ουκρανικές μονάδες επίθεσης επιτέθηκαν στο χωριό από διάφορες κατευθύνσεις και εισήλθαν στα βόρεια προάστια.
Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, αυτή τη φορά οι επιθέσεις τους ανάγκασαν τις ρωσικές δυνάμεις να υποχωρήσουν.

Οι ρωσικές στρατιωτικές πηγές υποστήριξαν ότι η ρωσική ομάδα αντιμετώπισε προβλήματα με ανεπαρκή πυρά.

Ως αποτέλεσμα, οι ουκρανικές ομάδες επίθεσης καλύφθηκαν καλά από το ουκρανικό πυροβολικό.

Προσπαθώντας να βελτιώσουν τουλάχιστον εν μέρει τις θέσεις τους, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας φέρεται να εξαπέλυσαν αντεπίθεση στην περιοχή Staromayorskoe, η οποία βρίσκεται στην απέναντι όχθη του ποταμού Wet Yaly.
 
Εάν ληφθεί, ο έλεγχος του χωριού Urozhainoe θα επιτρέψει μόνο στις εξαντλημένες ουκρανικές μονάδες να προσεγγίσουν μια από τις πρώτες βασικές γραμμές της ρωσικής άμυνας στο νότιο μέτωπο. 

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τις ουκρανικές «νίκες» σε Staromayorskoe, Rabotino, Pytikhatki, τα ερείπια του Urozhainoe είναι πιθανό να παραμείνουν στη γκρίζα ζώνη στο εγγύς μέλλον.

Η Ουκρανία επιτίθεται ανεπιτυχώς στην γέφυρα της Κριμαίας με S-200

Το απόγευμα της 12ης Αυγούστου, η ρωσική αεράμυνα αναχαίτισε δύο εισερχόμενους πυραύλους πάνω από τη Γέφυρα της Κριμαίας.
 
«Η αεράμυνα κατέρριψε δύο εχθρικούς πύραυλους στην περιοχή των Στενών του Κερτς», δήλωσε ο κυβερνήτης η γέφυρα της Κριμαίας δεν έχει υποστεί ζημιά.

Φωτογραφίες και βίντεο που εμφανίστηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έδειχναν αρκετές στήλες λευκού καπνού από τη γέφυρα της Κριμαίας. 

Ωστόσο όπως αποκαλύφθηκε οι ειδικές υπηρεσίες δημιούργησαν προπέτασμα καπνού για να παραπλανήσουν τους Ουκρανικούς πυραύλους.

Σε ανακοίνωσή του, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι η Ουκρανία επιχείρησε να πραγματοποιήσει «τρομοκρατικό χτύπημα» στη Γέφυρα της Κριμαίας χρησιμοποιώντας αντιαεροπορικούς πυραύλους S-200 της σοβιετικής εποχής, οι οποίοι μετατράπηκαν σε πυραύλους επίθεσης εδάφους.
 
Η ρωσική αεράμυνα «εντόπισε έγκαιρα τον ουκρανικό πύραυλο και τον αναχαίτισε στον αέρα», ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η αποτυχημένη πυραυλική επίθεση δεν προκάλεσε θύματα ή υλικές απώλειες.

Τα ξημερώματα η Ουκρανία επιχείρησε να επιτεθεί στη χερσόνησο της Κριμαίας με 20 drones αυτοκτονίας, 14 από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταστράφηκαν από συστήματα αεράμυνας, ενώ τα υπόλοιπα 6 μπλοκαρίστηκαν και έπεσαν από μέσα ηλεκτρονικού πολέμου.
 
Δεν αναφέρθηκαν απώλειες ως αποτέλεσμα της επίθεσης.

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών καταδίκασε τις «τρομοκρατικές επιθέσεις» στη χερσόνησο της Κριμαίας, προειδοποιώντας για άμεση απάντηση.
 
«Τέτοιες βάρβαρες ενέργειες δεν μπορούν να δικαιολογηθούν και δεν θα μείνουν αναπάντητες».

Το καθεστώς του Κιέβου ενέτεινε τις επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο ρωσικό έδαφος τις τελευταίες εβδομάδες σε κάτι που φαίνεται να είναι μια προσπάθεια να αποσπάσει την προσοχή του κοινού από την αποτυχημένη αντεπίθεση των δυνάμεών του και τις μεγάλες απώλειές που αγγίζουν τις 48.000 έως τώρα…

Aπέκρουσαν οι Ρώσοι τις από αέρος ουκρανικές επιθέσεις - Κατέρριψαν επικόπτερο Mi-8, 25 drones, αναχαίτισαν 8 HIMARS

Ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη κατέρριψαν ένα ουκρανικό ελικόπτερο Mi-8 στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk (DPR) στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε την Κυριακή 13/8 ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντιστράτηγος Igor Konashenkov.

«Μαχητικά αεροσκάφη των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων κατέρριψαν ένα ελικόπτερο Mi-8 της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας κοντά στον οικισμό Brusovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk το τελευταίο 24ωρο», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Οι ρωσικές δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτησαν οκτώ ρουκέτες του αμερικανικού συστήματος πολλαπλών πυραύλων HIMARS και κατέστρεψαν 25 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία, ανέφερε επίσης ο αντιστράτηγος Igor Konashenkov.

Κατά το τελευταίο 24ωρο, οι δυνάμεις αεράμυνας αναχαίτησαν οκτώ ρουκέτες του συστήματος πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης HIMARS. Επιπλέον, κατέστρεψαν 25 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε περιοχές κοντά στους οικισμούς Kremennaya, Rubezhnoye και Zolotaryovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Λουγκάνσκ. Trudovskoye και Gorlovka στη Λαϊκή Δημοκρατία του Donetsk, Chapayevka και Ocherevatoye στην περιοχή Zaporozhye», δήλωσε ο εκπρόσωπος.

Συνολικά, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις κατέστρεψαν 458 ουκρανικά πολεμικά αεροσκάφη, 246 στρατιωτικά ελικόπτερα, 5.708 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 429 συστήματα πυραύλων εδάφους - αέρος, 11.274 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.144 πολλαπλούς εκτοξευτές πυραύλων και 5,5, 5,5, 5,144 πυραυλοβολών, 5,250 και 12.207 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, ανέφερε ο στρατηγός.

Άτρωτη η ρωσική αεράμυνα στο Belgorod

Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν ένα άλλο ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από την περιοχή του Belgorod ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας.

«Στις 13 Αυγούστου, περίπου στις 13.30 (ώρα Ελλάδας), άλλη μία προσπάθεια του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση από UAV τύπου αεροσκάφους στο έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, κατεστάλη», επισημαίνει το υπουργείο Άμυνας.

Όπως αναφέρθηκε, δεν υπήρξαν θύματα ή ζημιές από την επίθεση.

Νωρίτερα στις 13/8 οι Ουκρανοί επιχείρησαν άλλες δύο φορές να επιτεθούν στην περιοχή του Belgorod με drones.

Οι δύο προηγούμενες επιθέσεις σημειώθηκαν στις 4:00 και στις 11:00.

Και τα δύο drones καταρρίφθηκαν.

Τα ουκρανικά στρατεύματα βομβαρδίζουν τακτικά ρωσικά σύνορα, χτυπούν από drones και πραγματοποιούν δολιοφθορές.

Στην περιοχή του Belgorod, μέχρι νεωτέρας, το κίτρινο επίπεδο τρομοκρατικού κινδύνου ισχύει επ' αόριστον.

Αυτό το καθεστώς συνεπάγεται ενίσχυση του έργου των δυνάμεων ασφαλείας, διεξαγωγή ερευνών σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και σε πολυσύχναστα μέρη, κατάσταση υψηλού συναγερμού στα νοσοκομεία και ενισχυμένη ασφάλεια στρατηγικών εγκαταστάσεων.

Άμεσα διεθνείς συνομιλίες για την Ουκρανία ζητά ο Scholz 

Υπέρ των διεθνών συνομιλιών για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης το συντομότερο δυνατόν τάχθηκε ο Γερμανός καγκελάριος Olaf Scholz.

Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι ZDF ο Scholz περιέγραψε τις πρόσφατες διαβουλεύσεις για την Ουκρανία στη στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας ως «πολύ σημαντικές».

«Στην πραγματικότητα, δυστυχώς, αυτό είναι μόνο μια αρχή», είπε.

Στάθηκε μάλιστα στο γεγονός ότι στις συνομιλίες της Τζέντα συμμετείχαν εκπρόσωποι από περισσότερες χώρες από μια παρόμοια συνάντηση στην Κοπεγχάγη τον Ιούνιο.

«Γι’ αυτό φαίνεται σκόπιμο να συνεχιστούν αυτές οι συνομιλίες γιατί, ειδικότερα, αυξάνουν την πίεση στη Ρωσία να δει ότι ακολουθεί λάθος δρόμο και πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της για να διευκολύνει την ειρήνη», τόνισε ο Γερμανός καγκελάριος.

Σκληρή κριτική Welt στον Scholz για τους πυραύλους Taurus

Αμφισβητώντας την απόφαση να προμηθεύσει την Ουκρανία με πυραύλους Taurus, ο Γερμανός καγκελάριος Scholz βλάπτει τόσο το Βερολίνο όσο και το Κίεβο, γράφει ο αρθρογράφος της Welt, Thor Barfus.

Ο δισταγμός και ο προβληματισμός του Scholz δεν βλάπτουν μόνο την Ουκρανία, η οποία χρειάζεται επειγόντως περισσότερα όπλα για να υπερασπιστεί τον λαό της.
Τελικά, υπονομεύει την εμπιστοσύνη στην Γερμανία. 

Όπως ο βοσκός που φώναξε "λύκος", χρησιμοποιούσε πολύ συχνά τον φόβο της «κλιμάκωσης» ως δικαιολογία».

Παράλληλα, οι πύραυλοι Taurus «δεν θα αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού» στο πεδίο της μάχης.

Η πύλη ειδήσεων T-online, επικαλούμενη πηγές του κυβερνώντος κόμματος SPD, ανέφερε ότι η Γερμανία θα ανακοινώσει σύντομα την απόφαση να μεταφέρει πυραύλους Taurus στην Ουκρανία. 

Η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα καταστήσει σαφές ότι η προμήθεια αυτού του τύπου όπλων δεν θεωρείται προτεραιότητα και χωρίς συμφωνία με εταίρους στο ΝΑΤΟ και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Tymofiy Mylovanov (Πρώην υπουργός Ουκρανίας): Υπάρχουν κλιμακούμενες εντάσεις με την Πολωνία


Στις τεταμένες σχέσεις μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας οι οποίες είναι πιθανό να οδηγήσουν σε κλιμάκωση, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικής Ανάπτυξης, Εμπορίου και Γεωργίας της Ουκρανίας Tymofiy Mylovanov στην Washington Post.
 
«Με ανησυχεί γιατί, ξέρετε, η ιστορία δεν έχει οριστεί, δεν είναι προκαθορισμένη. 

Οι ενέργειες των ατόμων, ιδιαίτερα των πολιτικών ηγετών, έχουν μεγάλη σημασία και νομίζω ότι πιθανά λάθη, μπορεί να οδηγήσουν σε διάσπαση μεταξύ Πολωνίας και Ουκρανίας», είπε ο Milovanov.

Το άρθρο επισήμανε επίσης ότι οι εντάσεις στις διμερείς σχέσεις είναι ενδεικτικές εξάντλησης, κόπωσης από συγκρούσεις και «οριακών νεύρων».

Η Πολωνία εκτίμησε προηγουμένως ότι οι σχέσεις με την Ουκρανία έχουν επιδεινωθεί στο πλαίσιο δηλώσεων Ουκρανών πολιτικών. Ένα από τα επίμαχα ζητήματα είναι η άρνηση της Πολωνίας να ανοίξει τα σύνορά της στα ουκρανικά σιτηρά. 

Η Ουκρανία θεωρεί αυτή την απόφαση λαϊκισμό. 

Η Πολωνία ισχυρίζεται ότι ήδη βοηθάει τόσο πολύ την Ουκρανία και έχει το δικαίωμα να προστατεύει τη γεωργία της και αντί ευγνωμοσύνης η Ουκρανία ασκεί κριτική.

Guanche: Η Ουκρανία και το μέτωπο είναι γεμάτα πτώματα Ουκρανών στρατιωτών

Η στρατηγική των ΗΠΑ να αποδυναμώσει τη Ρωσία μέσω μιας σύγκρουσης πληρεξουσίου στην Ουκρανία απέτυχε, έγραψε ο αρθρογράφος της Guanche, Dau Lanjiang.
 
«Μετά από σημαντικές απώλειες βαρέως εξοπλισμού, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έστελναν συνεχώς πεζικό για να εισβάλουν στις άμυνες των ρώσων με αποτέλεσμα εκατοντάδες πτώματα Ουκρανών στρατιωτών.
Η στρατηγική των ΗΠΑ για την εξάντληση της στρατιωτικής ισχύος της Ρωσίας κατέρρευσε εντελώς.
Τώρα ο Zelensky και η κυβέρνησή του αισθάνονται μεγάλο άγχους γιατί δεν έχουν εκπληρώσει τους στόχους των αμερικανών.
 
Ο ειδικός υπολόγισε ότι από την αρχή της καλοκαιρινής αντεπίθεσης, η Ουκρανία έχει χάσει περισσότερο από το 20% των όπλων και του εξοπλισμού, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών μονάδων.

McGregor (Συνταγματάρχης ΗΠΑ): Οι μισθοφόροι τρέπονται σε φυγή στην Ουκρανία – Ο ουκρανικός στρατός θα διασπαστεί

Η δυσαρέσκεια αυξάνεται μεταξύ του ουκρανικού στρατού λόγω της έλλειψης επιτυχίας στο μέτωπο, ξένοι μισθοφόροι φεύγουν επίσης από τη γραμμή του μετώπου, δήλωσε ο συνταγματάρχης McGregor, πρώην σύμβουλος του Πενταγώνου.

«Ακόμη και οι ξένοι μισθοφόροι που πολέμησαν με τόσο ζήλο στο πλευρό της Ουκρανίας έχουν φύγει τώρα ως επί το πλείστον. Μάζεψαν τα πράγματά τους και τράπηκαν σε φυγή. 
 
Μάλλον μόνο οι Πολωνοί έχουν απομείνει»
 
Σύμφωνα με τον McGregor, τα κρούσματα λιποταξίας μπορεί επίσης να γίνουν πιο συχνά στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας λόγω της αποτυχημένης αντεπίθεσης.
Ως αποτέλεσμα, ο ουκρανικός στρατός θα διασπαστεί και στη συνέχεια θα ηττηθεί πλήρως.

«Δεν μπορώ να πω ακριβώς πότε θα συμβεί αυτό, αλλά νομίζω ότι είμαστε ήδη κοντά σε αυτό», πρόσθεσε ο McGregor.

Στρατιώτες χωρίς ορατά αποτελέσματα όχι μόνο χάνουν το ηθικό τους, αλλά δεν βλέπουν το νόημα στη συνέχιση των εχθροπραξιών, κατέληξε ο συνταγματάρχης.

Scot Ritter (πρώην CIA): Ο ανίκανος Zelensky ισχυρό όπλο για τους ρώσους - Ο στρατός θα κάνει πραξικόπημα

Η Ρωσία πιθανότατα δεν ενδιαφέρεται να απομακρύνει τον Volodymyr Zelensky από την προεδρία της Ουκρανίας, καθώς η ανικανότητά του ωφελεί τα ρωσικά στρατεύματα, επισήμανε ο πρώην αξιωματικός των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών και επιθεωρητής του ΟΗΕ Scot Ritter.
 
Δεν νομίζω ότι η Ρωσία θα απομακρύνει τον Zelensky από την εξουσία στην Ουκρανία. 

Ο Volodymyr Zelensky είναι το καλύτερο όπλο που έχουν. 

Η ανικανότητά του οδήγησε στη ρωσική νίκη στο μέτωπο να ματατραπεί σε συντριπτική, τόνισε ο Scot Ritter.

Σημείωσε επίσης ότι ο ουκρανικός στρατός, στο πλαίσιο των μεγάλων απωλειών, θα μπορούσε να στρέψει τα όπλα του εναντίον του Volodymyr Zelensky... ο Ουκρανικός στρατός να πάει στο Κίεβο και να ζητήσει την παραίτηση Zelensky... 

Το πραξικόπημα από τον Ουκρανικό στρατό δεν πρέπει να αποκλειστεί...όταν η αντεπίθεση θα έχει αποτύχει και ο στρατός θα κινδυνεύει με ολοκληρωτική ήττα...


Απάνθρωπες συνθήκες: Οι Ουκρανοί αφήνουν τους τραυματίες στο μέτωπο της μάχης... και πεθαίνουν αβοήθητοι

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τους τραυματισμένους συντρόφους τους μετά από μια αποτυχημένη προσπάθεια να καταλάβουν τις θέσεις του ρωσικού στρατού κοντά στο χωριό Pervomayskoye στην κατεύθυνση Avdeevsky στο Donetsk. 

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας επιτέθηκαν στις προχωρημένες θέσεις του χωριού Pervomayskoye σε πέντε ομάδες των 10-12 ατόμων. 

Όλη τη νύχτα προσπαθούσαν να βγουν από τα πυρά του πυροβολικού μας. 

Το πρωί, ένα αυτοκίνητο εκκένωσης ήρθε για αυτούς.

Το ουκρανικό όχημα εκκένωσης που έφτασε ως αποτέλεσμα εξαφανίστηκε γρήγορα, αφήνοντας τους τραυματίες στο σημείο του βομβαρδισμού.

Δεν είναι το πρώτο τέτοιο περιστατικό τον τελευταίο μήνα. 

Ο αναπληρωτής διοικητής της ταξιαρχίας της ρωσικής εθελοντικής ταξιαρχίας Λύκοι του Τσάρου έδειξε βίντεο στο οποίο η ομάδα εκκένωσης των ουκρανικών στρατευμάτων στην κατεύθυνση της Zaporizhia άφησε τους βαριά τραυματισμένους συντρόφους τους να πεθάνουν.

Μαχητές των ειδικών δυνάμεων της Ρωσίας ανέφεραν παρόμοια περίπτωση στην κατεύθυνση Orekhovsky, δείχνοντας πλάνα με φορτηγό που είχε φτάσει για να εκκενώσει Ουκρανούς μαχητές αλλά άφηνε τους τραυματίες.

Ο Ρωσικός στρατός καταστρέφει το κέντρο ελέγχου μισθοφόρων μέσω Starlink στη Nikolayevka


Μονάδες της ρωσικής ομάδας Νότου κατέστρεψαν το κέντρο ελέγχου ξένων μισθοφόρων με τερματικό επικοινωνίας Starlink στη Nikolayevka ανέφερε ο εκπρόσωπος της Battlegroup South Vadim Astafyev.

Τα συστήματα πυραύλων πολλαπλής εκτόξευσης Tornado-S κατέστρεψαν ένα κέντρο ελέγχου για ξένους μισθοφόρους με τερματικό επικοινωνίας Starlink στη Nikolayevka, επίσης χτύπησαν στρατόπεδο των Ουκρανών κοντά στον οικισμό Rayskoye...

Με προπετάσματα καπνού οι ρώσοι ξεγελούν τους Ουκρανικούς πυραύλους στην Κριμαία
 


Σε πολλά video που είδαν το φως της δημοσιότητας, φαίνονται νέφη λευκού και μαύρου καπνού που αναδύονται πάνω από τη στρατηγικής σημασίας Γέφυρα της Κριμαίας κατά την επίθεση των Ουκρανών με πυραύλους και drones στις 12/8/2023.
Τα νέφη που παρατηρούνται δεν είναι τίποτα άλλο παρά η εφαρμογή ενός προπετάσματος καπνού, μια αμυντική τακτική που χρησιμοποιούν οι ρωσικές δυνάμεις ως μέρος των προστατευτικών τους μέτρων για να αποπροσανατολίζουν τους ουκρανικούς πυραύλους.

Οι Ρώσοι άνοιξαν πυρ για να διενεργήσουν νηοψία σε πλοίο με προορισμό την Ουκρανία

Οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις σταμάτησαν για επιθεώρηση πλοίο ξηρού φορτίου με προορισμό την Ουκρανία.
 
Το ρωσικό πλοίο «Vasily Βykov» έριξε προειδοποιητικά πυρά προκειμένου να διενεργήσει νηοψία σε πλοίο με σημαία Παλάου και με ξηρό φορτίο, το οποίο κατευθυνόταν προς το ουκρανικό λιμάνι Izmail στη Μαύρη Θάλασσα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. 

«Στις 13 Αυγούστου, περίπου στις 6:40 ώρα, στο νοτιοδυτικό τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, το περιπολικό Vasily Bykov του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, που ελέγχει τη ναυτιλία, εντόπισε πλοίο, που δεν απάντησε στο αίτημα να σταματήσει για να γίνει έλεγχος για πιθανή μεταφορά απαγορευμένων εμπορευμάτων. 

Εξαιτίας αυτού, Ρώσοι ναύτες άνοιξαν προειδοποιητικά πυρά στο πλοίο ξηρού φορτίου Sukra Okan υπό σημαία Παλάου. καθ' οδόν προς το ουκρανικό λιμάνι Izmail», ανέφερε το υπουργείο. 

Τα πυρά, ανάγκασαν το φορτηγό πλοίο να σταματήσει. 

«Για να επιθεωρηθεί το πλοίο ξηρού φορτίου, ένα ελικόπτερο Ka-29 συνόδευσε από αέρος το περιπολικό πλοίο.

 
Πηγή : www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου