MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Παρασκευή 28 Ιουλίου 2023

Η Ελλάδα δέχθηκε επίθεση κορεσμού στο σύστημα πυρασφάλειάς της με εκατοντάδες πυρκαγιές από ξένη δύναμη

Η χώρα μας φέρεται να δέχθηκε και ενδεχωμένως συνεχίζει να δέχεται επίθεση κορεσμού στο σύστημα πυρασφάλεια της με εκατοντάδες πυρκαγιές, σε όλη την επικράτεια από εξωτερική δύναμη πιθανότατα, ενώ παθογένειες πολλών ετών έκαναν την εμφάνιση τους.
 
Στόχος αυτών που σχεδίασαν και επιχείρησαν αυτό το πιθανό κτύπημα ήταν σίγουρα οι βασικές υποδομές της Ελλάδος.
 
Μιλάμε για πλουτοπαραγωγικές πηγές και στρατιωτικές περιοχές.
 
Βλέπουμε πλήρως συντονισμένα εδώ και μεγάλο διάστημα να “φυτρώνουν” πυρκαγιές φωτιές σε κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς που αποφέρουν πολλά δίς στην ελληνική οικονομία, που ανέμενε ειδικά το φετινό Καλοκαίρι για να συλλέξει πολύ χρήμα και να ανέβει κατηγορία πιστοληπτικής ικανότητας για να μην ξεχνιώμαστε.  
 
Πρώτα είχαμε φωτιές βιομηχανικές περιοχές εντός Αθηνών, όπως Μάνδρα, Μαγούλα, Ασπρόπυργο και Κόρινθος με στόχο τα διυλιστήρια.
 
Στην συνέχεια και ενώ σβήναμε τις τελευταίες φωτιές στις άνω περιοχές, χτυπήθηκε η Ρόδος, που είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού στα νησιά μας, και στην οποία είχαμε πολλές καταγγελίες εμπρησμών και ευρημάτων, σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, ενώ κλιμάκιο της ΕΥΠ μετέβη στο νησί για να αναζητήσει περσσότερα στοιχεία.
 
Εν μέσω οικολογικής καταστροφής στην Ρόδο είχαμε μεγάλη φωτιά στην Κέρκυρα ( άλλο κορυφαίο τουριστικό προορισμό)  η οποία γρήγορα ξέφυγε αφού εμφανίσθηκε σε “επιλεγμένα σημεία¨, ενώ και εδώ είχαμε πληροφορίες για εμπρησμούς.
 
Στην συνέχεια χτυπήθηκαν από φωτιές το Αίγιο και άλλες περιοχές στην Βόρεια Πελλοπόνησο και Εύβοια (όπου χάθηκαν και οι δύο ήρωες της Πολεμικής μας Αεροπορίας), εντελώς ξαφνικά σε δύσβατες περιοχές.
 
Τέλος είχαμε σχεδόν ταυτόχρονα φωτιές κοντά σε καίριες αεροπορικες εγκαταστάσεις της Πολεμικής μας Αεροπορίας όπως Αγχίαλος, Τανάγρα, μαζί με την έκρηξη πυρομαχικών σε αποθήκες στην Αγχίαλο.
Μιλάμε για δύο εκ των κορυφαίων αεροπορικών μας βάσεων από τις οποίες γίνονται οι αναχαιτήσεις στο Αιγαίο κατά των Τούρκων.
Χθές βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός στον Υμηττό, με το γεγονός να έχει θέσει σε επιφυλακή την Πυροσβεστική Υπηρεσία και γενικότερα τις Αρχές.
Τα ευρήματα σε συνδυασμό με πληροφορίες και βίντεο ( επιβεβαιωμένες και μη), δείχνουν την πιθανή  επέμβαση "ξένης χειρός", η οποία θα είχε άμεσο συμφέρον να κτυπηθεί η Ελλάδα σε πολλά επίπεδα, με προεξάρχουσα την γειτονική Τουρκία, αλλά και πιθανόν καιο άλλη δύναμη.
 
Αυτό θα το βρούν οι αρχές ασφαλείας της χώρας μας, και  δεν είναι γνωστό ακόμη, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε αποκαλύψεις τους επόμενους μήνες.  
   
Το Προβλημα είναι ότι κανείς δεν το βλέπει έτσι, ενώ ο κρατικός μηχανισμός ( ο οποίος έχει τα δικά του σημαντικά προβλήματα) προσπαθούσε να σβήσει τις φωτιές χωρίς κανείς να μιλάει τελικά για οργανωμένο σχέδιο ασσύμετρης επίθεσης στην ελληνική επικράτεια.  
 
Είναι δυνατόν να ανατινάχθηκε, για παράδειγμα αποθήκη πυρομαχικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας μόνο από κουκουνάρια και  μεγάλη θερμότητα;
 
Εδώ σε μια πρώτη γενική εικόνα έχουμε ένα οργανωμένο σχέδιο δολιοφθορών κρισίμων εγκαταστάσεων της χώρας, κάτι που έιχαμε δει και σε παλαιότερες φωτιές, για αυτό οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε πρώτα τις φωτιές, μετά να αναζητήσουμε την πιθανή δράση ξένης δύναμης, και στην συνέχεια να κριτικάρουμε τον κρατικό μηχανισμό που πληρώνει λάθη και αστοχίες πολλών ετών μαζί με την 12ετή οικονομική δυσπραγία λόγω μνημονίων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου