MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Δευτέρα 20 Μαρτίου 2023

Γρίβας Κ.: Ποιες είναι οι επόμενες κρίσεις που φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο καθηγητής Γεωπολιτικής και Σύγχρονων Στρατιωτικών Τεχνολογιών στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων Κων/νος Γρίβας, μίλησε για τις επόμενες κρίσεις που φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία (16-03-2023).
 
Ο κ. Γρίβας είπε ότι αυτός ο πόλεμος ανεξάρτητα για το ποιος φταίει λειτούργησε σαν πυροκροτητής, έσκασε μια γεωπολιτική βόμβα και αυτό το πράγμα πλέον παίρνει διαστάσεις και όλος αυτός ο κόσμος που δημιουργήθηκε μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και μια ολόκληρη ιστορική περίοδος, η οποία ξεκινάει στα τέλη του 15ου αιώνα και φτάνει μέχρι τις μέρες μας τελειώνουν.
 
Ο κ. Γρίβας υποστήριξε ότι όσο καιρό κυριαρχούσε η ευρωγενής Δύση, δηλαδή οι ΗΠΑ με τα Ευρωπαϊκά κράτη, συμπεριλαμβανομένης και της Ρωσίας και οι προεκτάσεις τους στον υπόλοιπο πλανήτη, επέβαλαν τους κανόνες του παιχνιδιού. Σήμερα τα πράγματα αλλάζουν και σε μεγάλο βαθμό αλλάζουνε και λόγω του πολέμου.
 


Ενημέρωση & Σκέψη
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου