MOTD

Αλλαχού τα κόμματα γεννώνται διότι εκεί υπάρχουσι άνθρωποι διαφωνούντες και έκαστος άλλα θέλοντες. Εν Ελλάδι συμβαίνει ακριβώς το ανάπαλιν. Αιτία της γεννήσεως και της πάλης των κομμάτων είναι η θαυμαστή συμφωνία μεθ’ ης πάντες θέλουσι το αυτό πράγμα: να τρέφωνται δαπάνη του δημοσίου.

Εμμανουήλ Ροΐδης, 1836-1904, Έλληνας συγγραφέας

Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

NSA: Έμπαινε στο σκληρό δίσκο χρηστών μέσω Facebook και τοποθετούσε malware

(Σ.Σ. Εμείς εδώ έχουμε τον κ. Θεοχάρη…, ο οποίος είναι ο ίδιος ένα Worm - Malware)
   
Nέα συγκλονιστικές πληροφορίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων της ΝSA. Αυτή τη φορά στο επίκεντρο της κατασκοπευτικής της δραστηριότητας βρέθηκε το Facebook!

Nτοκουμέντα που προέρχονται από τον πρώην αναλυτή της NSA, Εντουάρντ Σνόουντεν αναφέρουν ότι η αμερικανική μυστική υπηρεσία NSA «υποδυόταν» το Facebook προκειμένου να εγκαταστήσει σε χιλιάδες χρήστες το malware, ένα κακόβουλο λογισμικό, με το οποίο μπορούσε η υπηρεσία να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες που επιθυμούσε.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα The Intercept, η NSA με την τεχνική αυτή μετέδιδε πακέτα δεδομένων που τα μηχανήματα αντιλαμβάνονται πως προέρχονται από το Facebook, με αποτέλεσμα να «τρυπώνει» στον σκληρό δίσκο και να παίρνει όλα τα αρχεία του υπολογιστή.

Μάλιστα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, από το 2010 η αμερικανική μυστική υπηρεσία είχε καταφέρει να μολύνει με αυτόν τον ιό 85.000 έως 100.000 υπολογιστές παγκοσμίως.

Ζούκερμπεργκ: «Τηλεφώνησα στον Ομπάμα για να εκφράσω την ενόχλησή μου»
Στον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζούκερμπεργκ, προκειμένου να του εκφράσει την ανησυχία αλλά και την ενόχλησή του για τις ηλεκτρονικές παρακολουθήσεις. 

Αυτό αποκάλυψε ο ίδιος ο Ζούκερμπεργκ σε δημοσίευσή του στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο λίγο μετά από τη νέα αποκάλυψη του The Intercept ότι η NSA έχει χρησιμοποιήσει αυτοματοποιημένα συστήματα για τη διάδοση κακόβουλου λογισμικού στο Ίντερνετ, τα οποία σε κάποιες περιπτώσεις προσποιούνταν servers του Facebook για να μολύνουν τους υπολογιστές των στόχων τους.

«Καθώς ο κόσμος γίνεται πιο σύνθετος και οι κυβερνήσεις παντού παλεύουν, η εμπιστοσύνη στο Ίντερνετ είναι σήμερα σημαντικότερη από ποτέ. Το Ίντερνετ είναι ο κοινός μας χώρος. Μας βοηθά να διασυνδεθούμε. Διασπείρει ευκαιρίες. Μας επιτρέπει να μαθαίνουμε. Μας δίνει φωνή. Μας κάνε δυνατότερους και πιο ασφαλείς μαζί».

«Για να κρατήσουμε το Ίντερνετ δυνατό, πρέπει να το κρατήσουμε ασφαλές. Για αυτό στο Facebook ξοδεύουμε πολλή ενέργεια καθιστώντας τις υπηρεσίες μας και το Ίντερνετ στο σύνολό του πιο ασφαλές. Κρυπτογραφούμε επικοινωνίες, χρησιμοποιούμε ασφαλή πρωτόκολλα για traffic, ενθαρρύνουμε τους χρήστες να χρησιμοποιούν πολλαπλές μεθόδους επαλήθευσης και προσπαθούμε περισσότερο για να βοηθήσουμε στην επίλυση προβλημάτων που βρίσκουμε σε υπηρεσίες άλλων».

«Το Ίντερνετ λειτουργεί επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι και εταιρείες κάνουν το ίδιο. Δουλεύουμε μαζί για να δημιουργήσουμε αυτό το ασφαλές περιβάλλον και να κάνουμε τον κοινό μας χώρο ακόμα καλύτερο για τον κόσμο».

«Για αυτό μπερδεύτηκα και ενοχλήθηκα από τις επανειλημμένες αναφορές για τη συμπεριφορά της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Όταν οι μηχανικοί μας δουλεύουν ασταμάτητα για να βελτιώσουν την ασφάλεια, φανταζόμαστε ότι προστατεύουμε εσάς από εγκληματίες, όχι την ίδια μας την κυβέρνηση».

«Η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα έπρεπε να είναι υπέρμαχος του Ίντερνετ, όχι απειλή. Πρέπει να είναι πιο διαφανείς για αυτά που κάνουν, αλλιώς ο κόσμος θα πιστέψει τα χειρότερα».

«Τηλεφώνησα στον πρόεδρο Ομπάμα για να εκφράσω τον εκνευρισμό μου για τη ζημιά που προκαλεί η κυβέρνηση στο μέλλον μας. Δυστυχώς, φαίνεται ότι θα χρειαστεί πολύς καιρός για πλήρη και αληθινή μεταρρύθμιση».

«Οπότε εξαρτάται από εμάς, - όλους εμάς- να φτιάξουμε το Ίντερνετ που θέλουμε» ανέφερε ο Ζούκερμπεργκ, δεσμευόμενος για τη δημιουργία ενός «χώρου που θα είναι σημαντικότερο τμήμα του κόσμου από ο,τιδήποτε έχουμε σήμερα» αλλά είναι ταυτόχρονα ασφαλής.

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Κέιτλιν Χέιντεν, επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος μίλησε με τον Ζούκερμπεργκ, σχετικά με «πρόσφατες αναφορές στον Τύπο για φημολογούμενες δραστηριότητες των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου